Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си стерилизираме рибаКак да си стерилизираме риба
09 Февр.
Стерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите и хранителните си качества за дълго време. За тази цел рибата се обработва с топлина, за да се унищожат вредните организми.
Как да познаем биолещата и биобобаКак да познаем биолещата и биобоба
05 Февр.
2
На щандовете с био храни може да се намерят различни видове био леща, както и различни видове био фасул. Те са много по-полезни за здравето, отколкото обикновените.
Готвене в евтини домакински съдове - крие ли опасности?Готвене в евтини домакински съдове - крие ли опасности?
04 Февр.
Често се случва евтините съдове да са вредни за здравето, тъй като храната, приготвена в тях, поема токсини от материала, от който е направен съдът.
Яйцата се проверяват с лампаЯйцата се проверяват с лампа
03 Февр.
С лампа можете да проверите дали яйцето е прясно - във вътрешността на старото се виждат тъмни петна. Белтъците стават на гъст сняг с помощта на малко бакпулвер. Отделяне на белтъка от жълтъка.
С какво се съчетават броколитеС какво се съчетават броколите
31 Януари
Броколи отлично се съчетават със сметана, сирена, месо гъби и различни сосове. Освен това подходящи рецепти са и тези с ориз или картофи – в постна форма, без месо, към които можете спокойно да добавите царе
Да замразим зеленчуци за гювечДа замразим зеленчуци за гювеч
30 Януари
Ако искате да се наслаждавате на домашен гювеч през зимата, замразете през лятото и есента зеленчуци, от които да приготвяте лесно и бързо това вкусно ястие.
Как се прави домашен суджук и луканкаКак се прави домашен суджук и луканка
29 Януари
7
Нищо не може да се сравнява с домашната луканка или домашният суджук. Ето няколко съвета как да си направите вкусна луканка и суджук.
Време за варене на различните видове оризВреме за варене на различните видове ориз
29 Януари
Различните видове ориз се сваряват за различно време и е добре да се знае, когато се готви определен вид ориз, за колко време ще е готов, за да не се прeвърне в лепкава маса.
Плодове, които можем да замразимПлодове, които можем да замразим
28 Януари
Въпреки че вносът и износът на плодове е достатъчно развит и можете да намерите любимия си плод в хранителните вериги и без да е актуалният му сезон, вкусът е различен.
Подходящи подправки за свинско месоПодходящи подправки за свинско месо
28 Януари
В кулинарията има стъпки, които повечето домакини следват стриктно, за да се получи желаната гозба. Една от тези стъпки са подправките. Ако сложите неподходяща миризма на гозба, може да не стане вкусна, да загорчи и т. н.
Как да сготвим за гостиКак да сготвим за гости
27 Януари
Когато чакате гости, трябва да блеснете като познавач на добрите кулинарни традиции, както и на новите тенденции. Едно от лесните и вкусни ястия, подходящи за гости, са чушките, пълнени с кисело зеле.
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е натурален подсладител, алтернатива на захарта. В чистата му форма няма добавки, усвоява се лесно от организма и може да се използва във всички готварски процеси.