- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да избираме месото за скара
01 Окт.
Анонимен
Кулинарни СъветиКак се почистват калмари
28 Септ.
3
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак да избираме кафето
28 Септ.
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и размразяване на тестоПонякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате друг път.
27 Септ.
1
Съхранение на орехи и ядкиКогато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в горчив деликатес.
26 Септ.
Съхраняване на краставициПресните краставици могат да се съхранят така, че да се използват за приготвянето на вкусна свежа салата. Намажете ги с белтък, който да образува защитен слой по кората или си направете букет от краставици
25 Септ.
Как да изпечем патладжанПатладжани се пекат на котлон, това е класически начин, но след изпичането на зеленчуците се налага основно почистване на котлона. Патладжанът може да се запече и в микровълнова фурна.
24 Септ.
Няколко идеи за консервирани кисели краставичкиНищо не може да се сравни с домашно приготвената туршия. Киселите краставички задължително правят компания на зимните вечери и са подходяща салата за ракия.
24 Септ.
Как да си съхраним зеленчуци за зиматаОсвен да замразявате зеленчуци за зимата, съхранете ги и във вид, в който можете да ги използвате почти като пресни. По този начин ще запазят качествата си без да се разкашкват при размразяване
23 Септ.
1
Да си направим маслини в саламураМаслините не са годни за консумация веднага след като се наберат. В тях има специфична горчивина, която трябва да се извлече, за да можем напълно да се насладим на вкуса им.
21 Септ.
1
Да си съхраним грозде за зиматаВкусът на прясното грозде може да се усеща през цялата зима, стига правилно да съхраните гроздето за студените месеци. За тази цел са необходими определени условия, за да не се развалят зърната
21 Септ.
Да заменим пърженето с печенеМетодите на готвене имат значително въздействие върху качеството на храната, която консумираме. Печенoто и пърженето са два от най-популярните методи, използвани, за да се готви храна.
19 Септ.
Естествени бои за сладкиЗнае се, че синтетичните бои за сладки често са вредни заради веществата, които се съдържат в тях. Можете да си направите сами бои за сладки от естествени продукти.
15 Септ.
2
Как да готвим соятаСоята е бобова култура и понякога може да ви отнеме доста време, за да се свари, също както при боба. За по-бърз начин, можете да я сварите в тенджера под налягане.
13 Септ.
Как да изсушим смокиниСмокините се сушат на слънце, за да поемат топлината на слънчевите лъчи. Когато узреят първите смокини, се берат, сушат се, разпръснати върху решетки и покрити с марля или тънък плат.
13 Септ.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 700
Основни Рецепти
15 240
20 588
Други