Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тесто
27 Септ.
1
Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате друг път.
Съхранение на орехи и ядкиСъхранение на орехи и ядки
26 Септ.
Когато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в горчив деликатес.
Съхраняване на краставициСъхраняване на краставици
25 Септ.
Пресните краставици могат да се съхранят така, че да се използват за приготвянето на вкусна свежа салата. Намажете ги с белтък, който да образува защитен слой по кората или си направете букет от краставици
Как да изпечем патладжанКак да изпечем патладжан
24 Септ.
Патладжани се пекат на котлон, това е класически начин, но след изпичането на зеленчуците се налага основно почистване на котлона. Патладжанът може да се запече и в микровълнова фурна.
Няколко идеи за консервирани кисели краставичкиНяколко идеи за консервирани кисели краставички
24 Септ.
Нищо не може да се сравни с домашно приготвената туршия. Киселите краставички задължително правят компания на зимните вечери и са подходяща салата за ракия.
Как да си съхраним зеленчуци за зиматаКак да си съхраним зеленчуци за зимата
23 Септ.
1
Освен да замразявате зеленчуци за зимата, съхранете ги и във вид, в който можете да ги използвате почти като пресни. По този начин ще запазят качествата си без да се разкашкват при размразяване
Да си направим маслини в саламураДа си направим маслини в саламура
21 Септ.
1
Маслините не са годни за консумация веднага след като се наберат. В тях има специфична горчивина, която трябва да се извлече, за да можем напълно да се насладим на вкуса им.
Да си съхраним грозде за зиматаДа си съхраним грозде за зимата
21 Септ.
Вкусът на прясното грозде може да се усеща през цялата зима, стига правилно да съхраните гроздето за студените месеци. За тази цел са необходими определени условия, за да не се развалят зърната
Да заменим пърженето с печенеДа заменим пърженето с печене
19 Септ.
Методите на готвене имат значително въздействие върху качеството на храната, която консумираме. Печенoто и пърженето са два от най-популярните методи, използвани, за да се готви храна.
Естествени бои за сладкиЕстествени бои за сладки
15 Септ.
2
Знае се, че синтетичните бои за сладки често са вредни заради веществата, които се съдържат в тях. Можете да си направите сами бои за сладки от естествени продукти.
Как да готвим соятаКак да готвим соята
13 Септ.
Соята е бобова култура и понякога може да ви отнеме доста време, за да се свари, също както при боба. За по-бърз начин, можете да я сварите в тенджера под налягане.
Как да изсушим смокиниКак да изсушим смокини
13 Септ.
Смокините се сушат на слънце, за да поемат топлината на слънчевите лъчи. Когато узреят първите смокини, се берат, сушат се, разпръснати върху решетки и покрити с марля или тънък плат.