Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ТаханТахан
10 Юни
3
Съществуват основно 2 вида тахан - от белени и от небелени сусамови семена, но тахан се произвежда от орехи, слънчогледови семки и др. Таханът е изключително полезна храна, от която не трябва да се лишаваме.
Нишесте (Скорбяла)Нишесте (Скорбяла)
09 Юни
Нишестето представлява нишестени зърна, които са извлечени от тъканите на картофи или зърнени култури. Нишестето се среща под формата на нишестен крем в магазинната мрежа.
ЛокумЛокум
01 Юни
2
Локумът е едно от най-старите сладки изделия в света. Локумът се приготвя от нишесте и подсладена със захар вода. Локумът често се ароматизира с розова вода, с ванилия или с лимон.
Пълнозърнесто БрашноПълнозърнесто Брашно
01 Юни
Какво представлява пълнозърнестото брашно, защо е толкова полезно, какви видове има? Видове пълнозърнесто брашно.
РапицаРапица
31 Май
Рапицата се използва за направата на рапично олио. Рапицата има спорни качества. Полезна или вредна е рапицата?
Ръжено БрашноРъжено Брашно
25 Май
Ръж и видове ръжено брашно. Хранителен състав на ръженото брашно. Ползи за здравето от употребата на ръжено брашно. Особености на ръженото брашно.
Ябълков ОцетЯбълков Оцет
23 Май
2
Ябълковият оцет е бил използван като храна и лекарство в продължение на векове. Ябълковият оцет се използва за пречистване на кръвоносната система, срещу гъбички и брадавици.
МаргаринМаргарин
23 Май
1
Маргаринът в сборно понятие за синтетично създадени мазнини, които са алтернатива на маслото. Но как се прави маргарина и полезен ли е той.
КофеинКофеин
21 Май
Честата употреба на кофеин може да доведе до психическа, а понякога дори и до физическа зависимост, но кофеинът има и редица предимства. Действие на кофеина, разрешена дневна доза.
Соево БрашноСоево Брашно
15 Май
Соевото брашно се приготвя от печени соеви зърна, които се смилат на фин прах. Соевото брашно е с високо съдържание на протеини. Соевото брашно се използва за сгъстяване на сосове и супи, печива и палачинки.
Соев СосСоев Сос
15 Май
1
Соевият сос се добива от смесване на зърна соя и пшеница, които ферментират близо 1 година. На пазара се предлагат евтин и некачествен соев сос с опасни консерванти.
Захарна ТръстикаЗахарна Тръстика
14 Май
Захарната тръстика е едно от най-ранните култивирани растения. Захарната тръстика се използва за извличане на захар, освен това се прилага в козметиката и парфюмерията.