- Бобови и Зърнени Продукти
- Видове Алкохол
- Видове Гъби
- Етерични Масла
- Зеленчуци
- Консерванти и Е-та
- Меса и Колбаси
- Млечни Продукти
- Плодове
- Риба и Морски Дарове
- Сортове Вина
- Хранителни Продукти
- Ядки и Семена
Хранителни ПродуктиКорнфлейкс
16 Юни
Rosi Trifonova
Хранителни ПродуктиТемпе
15 Юни
Rosi Stoyanova
Хранителни ПродуктиБалсамов оцет
13 Юни
1
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ТаханСъществуват основно 2 вида тахан - от белени и от небелени сусамови семена, но тахан се произвежда от орехи, слънчогледови семки и др. Таханът е изключително полезна храна, от която не трябва да се лишаваме.
10 Юни
3
Нишесте (Скорбяла)Нишестето представлява нишестени зърна, които са извлечени от тъканите на картофи или зърнени култури. Нишестето се среща под формата на нишестен крем в магазинната мрежа.
09 Юни
ЛокумЛокумът е едно от най-старите сладки изделия в света. Локумът се приготвя от нишесте и подсладена със захар вода. Локумът често се ароматизира с розова вода, с ванилия или с лимон.
01 Юни
2
Пълнозърнесто БрашноКакво представлява пълнозърнестото брашно, защо е толкова полезно, какви видове има? Видове пълнозърнесто брашно.
01 Юни
РапицаРапицата се използва за направата на рапично олио. Рапицата има спорни качества. Полезна или вредна е рапицата?
31 Май
Ръжено БрашноРъж и видове ръжено брашно. Хранителен състав на ръженото брашно. Ползи за здравето от употребата на ръжено брашно. Особености на ръженото брашно.
25 Май
Ябълков ОцетЯбълковият оцет е бил използван като храна и лекарство в продължение на векове. Ябълковият оцет се използва за пречистване на кръвоносната система, срещу гъбички и брадавици.
23 Май
2
МаргаринМаргаринът в сборно понятие за синтетично създадени мазнини, които са алтернатива на маслото. Но как се прави маргарина и полезен ли е той.
23 Май
1
КофеинЧестата употреба на кофеин може да доведе до психическа, а понякога дори и до физическа зависимост, но кофеинът има и редица предимства. Действие на кофеина, разрешена дневна доза.
21 Май
Соево БрашноСоевото брашно се приготвя от печени соеви зърна, които се смилат на фин прах. Соевото брашно е с високо съдържание на протеини. Соевото брашно се използва за сгъстяване на сосове и супи, печива и палачинки.
15 Май
Соев СосСоевият сос се добива от смесване на зърна соя и пшеница, които ферментират близо 1 година. На пазара се предлагат евтин и некачествен соев сос с опасни консерванти.
15 Май
1
Захарна ТръстикаЗахарната тръстика е едно от най-ранните култивирани растения. Захарната тръстика се използва за извличане на захар, освен това се прилага в козметиката и парфюмерията.
14 Май
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 700
Основни Рецепти
15 240
20 588
Други