Ефикасни методи за почистване решетката на готварската печка
Любопитно

Ефикасни методи за почистване решетката на готварската печка

Почистването в кухнята не се ограничава с измиване на повърхността на печката, необходимо е редовно да почиствате решетката. Като правило домакините правят това рядко, отлагайки тази неприятна заетост за по-късно.

1

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Любопитно - Честит ден на шотландското уиски!Любопитно

Честит ден на шотландското уиски!

27.07.2018

За много хора няма нищо по-релаксиращо от чаша уиски в края на работната седмица, а за късмет днес, 27 юли може да се почерпите с едно голямо, понеже е Националният ден на шотландското уиски.

Любопитно - Френски специалитети, които трябва да опитате в ПарижЛюбопитно

Френски специалитети, които трябва да опитате в Париж

25.07.2018

Френските кулинарни традиции се зараждат преди много години именно в Париж. И до днес този любим на туристите град предлага на всеки желаещ да вкуси от невероятното разнообразие от специалитети, които се предлагат буквално навсякъде.

Любопитно - Илинден e! Ето какво да сложите на трапезата днесЛюбопитно

Илинден e! Ето какво да сложите на трапезата днес

20.07.2018

Илинден е един от най-големите летни празници по времето, когато има много работа на нивите. Това е времето на жътвата и вършитбата. На този ден празнуват и занаятчиите, самарджиите и пекарите.

Любопитно - Народни поверия за ИлинденЛюбопитно

Народни поверия за Илинден

20.07.2018

На 20 юли всяка година християните по цял свят отдават почит на Свети пророк Илия – известен още като Гръмоделецът. Светията е един от тримата велики старозаветни мъже, наравно с Моисей и Свети Йоан Предтеча.

Любопитно - Екзотично кулинарно пътешествие в кухнята на ХаваитеЛюбопитно

Екзотично кулинарно пътешествие в кухнята на Хаваите

19.07.2018

Ястията, с които жителите на Хаваите се гордеят, са изключително разнообразни и апетитни. Те обединяват екзотичните вкусове на местните продукти с традиционната кухня, пренесена тук от заселниците от целия свят.