Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти . Видове млечни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЧедърЧедър
12 Април
Чедър е английско сирене, което днес се произвежда от няколко страни в света. В зависимост от периода на зреене, се променят вкусът и ароматът на Чедъра.
ГаудаГауда
12 Април
1
Гауда е традиционно холандско твърдо сирене, идващо от едноименния град в Холандия. Гауда се произвежда в големи пити и има тъмно жълт цвят. Производство на Гауда. .
МаскарпонеМаскарпоне
29 Март
2
Маскарпоне – неизменната съставка за любимото на мнозина от нас Тирамису. Странно или не, макар и да е сирене, маскарпоне се използва предимно в десерти. Кулинарна употреба на маскарпоне.
Овче СиренеОвче Сирене
17 Март
Овчето сирене трябва да се консумира редовно, защото е изключително полезен млечен продукт. Състав и ползи от овчето сирене.
Кондензирано млякоКондензирано мляко
02 Март
Кондензираното мляко е обикнато за приготвянето на кремове, пудинги и сладкиши. Ползи от кондензирано мляко. Готвене с кондензирано мляко. Състав и видове кондензирано мляко
Кисело млякоКисело мляко
02 Февр.
4
Киселото мляко е една от най-полезните храни за човек. Киселото мляко се получава от затоплено прясно мляко, в което са вкарани млечнокиселите бактерии - Lactobacillus bulgaricus. Подквасване на кисело мляко и диета.
КефирКефир
16 Дек.
22
Млечната напитка, която се произвежда от кефир притежава уникални освежаващи, лечебни и вкусови свойства. Кефирът изобилства от протеини, липиди и захари. Кефирът е известен и като тибетска гъба
Швейцарско сирене СбринцШвейцарско сирене Сбринц
30 Ноем.
Сиренето Сбринц е традиционно сирене в Швейцария. Сбринц се прави от краве мляко и се произвежда най-вече в централните райони на страната. Сбринц се използва много в швейцарската кухня, като замества пармезана.
Швейцарско сирене АпенцелерШвейцарско сирене Апенцелер
28 Ноем.
Швейцарското сирене Appenzeller, е едно от най-старите, известни и вкусни сирена в Швейцария. То получава името си от региона Appenzell в Швейцария. Какво трябва да знаем за сирене Апенцелер?
СуроваткаСуроватка
02 Септ.
Суроватката се получава като отпадъчен продукт при производството на млечни продукти. Суроватката може да се използва за приготвянето на различни коктейли и десерти.
Прясно млякоПрясно мляко
31 Август
Прясното мляко е биологична хранителна течност - храна на бозайниците. Хипократ лекувал туберкулоза с козето прясно мляко. Всичко за прясното мляко.
СиренеСирене
11 Август
3
Производството на сирене е започнало още 8 хиляди години преди Христа. Бри, Камамбер, Горгонзола и Рокфор са от т. нар. миризливи сирена. Ползи от сиренето.