Подправки

Подправки

Всичко за подправките , за какво са полезни и кога да ги използваме. Подправки в Българската и чуждестранна кухня.
ШафранПодправкиШафран
04 Февр.
2
Rosi Trifonova
КардамонПодправкиКардамон
04 Февр.
7
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КъриКъри
04 Февр.
1
Къри е наименованието на смес от ароматни подправки. Кърито има наситено жълт цвят и напълно уникален аромат, който няма как да сбъркате. .
УасабиУасаби
04 Февр.
2
Уасаби е известен като японски хрян. Уасаби е вид японска подправка със светлозелен цвят, използвана най-често за суши. Уасаби е често във вид на горчица със силно лютив, но сравнително краткотраен вкус.
КопърКопър
03 Февр.
Копърът е единственото растение, чиито листа и семена се използват като подправка. Ползи и съхранение на копъра. Флавоноидите, съдържащи се с копъра, спомагат за защита срещу свободните радикали и канцерогени.
КимионКимион
03 Февр.
1
Кимионът е една от най-популярните подправки у нас и по света. Кимион редовно се прибавя към различни колбаси от млени и кълцани меса, както и към домашни наденици и суджуци.
Кокосова ЗахарКокосова Захар
03 Февр.
Кокосовата захар e натурален подсладител, който се отличава със златист до кафеникав цвят. Кокосовата захар е ценен източник на витамини и минерали.
ХрянХрян
03 Февр.
5
Хрянът е растение, което се използва както като зеленчук, така и смлян като подправка. Корените на хряна съдържат синапено масло, захар, аскорбинова киселина.
Индийско ОрехчеИндийско Орехче
01 Февр.
3
Славата на индийското орехче като подправка започва още от античността. В магазините може да откриете както смлени, така и цели костилки индийско орехче. Предозирането с индийско орехче има много неприятни последици.
РозмаринРозмарин
31 Януари
1
Розмаринът вирее най-добре на слънчево и топло място, като понася и по-сух въздух. Етерично масло от розмарин се използва за разтривки, укрепва нервите и разширява кръвоносните съдове.
МентаМента
31 Януари
1
Ментата е богат източник на традиционни нутриенти. Ментата е чудесен източник на манган, витамин С и А, последният от които е концентриран на каротеноиди, включващи и бета каротин.
ДжинджифилДжинджифил
31 Януари
33
Джинджифилът има много полезни свойства. Гингеролите - активните фитонутриенти в джинджифила, убиват раковите клетки. Джинджифилът предпазва от настинки и грип.
МайоранаМайорана
30 Януари
Майораната е и една от класическа подправка за пържен дроб. Майораната се счита за сродна на ригана. Всичко за майорана на едно място.
РиганРиган
30 Януари
8
Риганът е една от любимите ни свежи подправки. Риганът има редица благоприятни свойства върху нашето тяло. Избор, съхранение и използване на риган. Информация за риган.