Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

СушиСуши
19 Септ.
5
Суши е най-известното японско ястие извън пределите на Япония, както и едно от най-популярните сред самите японци, които задължително го приготвят при специални случаи и национални празници. Традиционно суши се приготвя...
Суши сашимиСуши сашими
20 Януари
Рибата трябва да е много прясна, за да не се получат храносмилателни проблеми. Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да...
Веге сушиВеге суши
06 Април
1
Върху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши. Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле). Завийте стегнато и нарежете на отделни...
Урамаки сушиУрамаки суши
25 Окт.
Първо, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне...
Нигири сушиНигири суши
24 Окт.
Премиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера. Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира...
Обърнато сушиОбърнато суши
09 Март
Измийте много добре ориза за суши, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния. В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар. Полейте ориза и разбъркайте...
Маки СушиМаки Суши
28 Ноем.
Оризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца. Водата, захарта и солта и оризът се смесват в дълбока тенджера и се слагат отначало на силен...
Суши топчетаСуши топчета
14 Ноем.
Оризът за суши се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл вода. Поелият цялата течност ориз се оттегля от огъня и се овкусява със захарта и оцета, докато...
Суши ТортаСуши Торта
06 Ноем.
Накиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко. Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
Хосомаки сушиХосомаки суши
31 Окт.
Измих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути. В съд с широко и дебело дъно (който има оризоварка, може да я използва) изсипах ориза и го залях със студена вода....
Веган сушиВеган суши
07 Юни
2
Сваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос. Поднесете веднага....
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Накиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
Суши запеканкаСуши запеканка
03 Февр.
Намазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал. Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер. Разбиваме...
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Накиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
Домашно сушиДомашно суши
22 Дек.
Сварете ориза за суши, разбъркайте го с оцет, сол и захар и го запарете според указанията на опаковката. Върху малка рогозчица сложете една кора нори, навлажнявайте ръце и разпределете върху нея пласт ориз, но не много...
Невероятно шоколадово сушиНевероятно шоколадово суши
01 Май
1
Оризът се измива под студена вода. Поставя се в тенджера заедно с кокосовото мляко и водата. Оставя се да заври на умерена температура, след което се намалява температурата на котлона и се оставя да къкри за 15 минути...
Суши Филаделфия КомбоСуши Филаделфия Комбо
21 Февр.
Измиваме и панираме пилешкото филе (нарязано на два тънки резена), като потапяме всеки резен в разбитото яйце, после в сместа от галета и царевично брашно. След което пържим в тиган до златист цвят и поставяме готовите пилешки...
Празнична салата сушиПразнична салата суши
28 Дек.
Измиваме ориза добре под течаща вода. Поставяме го в цедка да се отцеди. След това слагаме в тенджера и го заливаме с вода в съотношение 1:1. Слагаме на котлона, щом водата заври намаляме котлона, слагаме капака и оставяме...
Здравословни суши рулцаЗдравословни суши рулца
16 Април
1
За тези здравословни суши рулца вземаме краставицата, обелваме и с помощта на белачката си нарязваме тънки филийки от самата краставица. Пуешкото месо също нарязваме на тънки парченца. Поставяме фолио на плота и започваме...
Суши Филаделфия РолСуши Филаделфия Рол
26 Август
Сварете ориза, вземете 1 лист от нори листата и го поставете с лъскавата страна надолу върху рогозка за суши или върху по твърдо парче плат. Разстелете внимателно готовият топъл ориз до 3/4 на листа, намажете с филаделфия...
Суши със скаридиСуши със скариди
02 Дек.
Ако използвате замразени скариди, потопете ги във вода, за да омекнат. Почистете ги внимателно, като махнете опашките. Всяка скаридка нарежете по дължина от вътрешната страна и разтворете. Нарежете рибата на малки парченца...
Суши Криспи РолСуши Криспи Рол
24 Окт.
Първо започваме с изплакването на ориза за суши. Той трябва да се премине под струя течаща, хладка вода за около петнадесет минутки. След това трябва съхне за час и се поставя с водата в тенджера с капак. Щом забълбука...
Чудна суши тортаЧудна суши торта
28 Окт.
Свареният ориз смесваме с оризовия оцет, солта и дресинг по-желание. Разбъркваме добре. Нарязваме си листата от нори на ивички. Рибата, авокадото, краставицата и лука си нарязваме на парченца. Започваме да сглобяваме...
Суши с пилешкоСуши с пилешко
15 Април
1
Оризът се измива добре по течаща вода и се поставя в тенджера с 3 кафяни чаши вода, да се свари на силен огън. Периодично се разбърква, после се намалява и захлюпва тенджерата с капак. Когато водата изври, се прибавя...
Суши Хосомаки-КалипсоСуши Хосомаки-Калипсо
22 Август
1
В тенджера слагаме ориза и добавяме 600 мл вода. Бъдете точни в пропорциите, тъй като това е важно за сушито. Оризът ври около 15 минути на силен огън. Вече към края се бърка постоянно, за да не загори. Малко след като...