Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СушиСуши е най-известното японско ястие извън пределите на Япония, както и едно от най-популярните сред самите японци, които задължително го приготвят при специални случаи и национални празници. Традиционно суши се приготвя...
19 Септ.
5
Суши сашимиРибата трябва да е много прясна, за да не се получат храносмилателни проблеми.
Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да...
20 Януари
Веге сушиВърху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши.
Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле).
Завийте стегнато и нарежете на отделни...
06 Април
1
Урамаки сушиПърво, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне...
25 Окт.
Нигири сушиПремиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера.
Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира...
24 Окт.
Обърнато сушиИзмийте много добре ориза за суши, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния.
В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар.
Полейте ориза и разбъркайте...
09 Март
Маки СушиОризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца.
Водата, захарта и солта и оризът се смесват в дълбока тенджера и се слагат отначало на силен...
28 Ноем.
Суши топчетаОризът за суши се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл вода.
Поелият цялата течност ориз се оттегля от огъня и се овкусява със захарта и оцета, докато...
14 Ноем.
Суши ТортаНакиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко.
Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
06 Ноем.
Хосомаки сушиИзмих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути.
В съд с широко и дебело дъно (който има оризоварка, може да я използва) изсипах ориза и го залях със студена вода....
31 Окт.
Веган сушиСваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос.
Поднесете веднага....
07 Юни
2
Суши ШийтакеНакиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
26 Май
5
Суши запеканкаНамазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал.
Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер.
Разбиваме...
03 Февр.
Суши ШийтакеНакиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
26 Май
5
Домашно сушиСварете ориза за суши, разбъркайте го с оцет, сол и захар и го запарете според указанията на опаковката.
Върху малка рогозчица сложете една кора нори, навлажнявайте ръце и разпределете върху нея пласт ориз, но не много...
22 Дек.
Невероятно шоколадово сушиОризът се измива под студена вода. Поставя се в тенджера заедно с кокосовото мляко и водата.
Оставя се да заври на умерена температура, след което се намалява температурата на котлона и се оставя да къкри за 15 минути...
01 Май
1
Суши Филаделфия КомбоИзмиваме и панираме пилешкото филе (нарязано на два тънки резена), като потапяме всеки резен в разбитото яйце, после в сместа от галета и царевично брашно. След което пържим в тиган до златист цвят и поставяме готовите пилешки...
21 Февр.
Празнична салата сушиИзмиваме ориза добре под течаща вода. Поставяме го в цедка да се отцеди. След това слагаме в тенджера и го заливаме с вода в съотношение 1:1.
Слагаме на котлона, щом водата заври намаляме котлона, слагаме капака и оставяме...
28 Дек.
Здравословни суши рулцаЗа тези здравословни суши рулца вземаме краставицата, обелваме и с помощта на белачката си нарязваме тънки филийки от самата краставица.
Пуешкото месо също нарязваме на тънки парченца.
Поставяме фолио на плота и започваме...
16 Април
1
Суши Филаделфия РолСварете ориза, вземете 1 лист от нори листата и го поставете с лъскавата страна надолу върху рогозка за суши или върху по твърдо парче плат.
Разстелете внимателно готовият топъл ориз до 3/4 на листа, намажете с филаделфия...
26 Август
Суши със скаридиАко използвате замразени скариди, потопете ги във вода, за да омекнат. Почистете ги внимателно, като махнете опашките. Всяка скаридка нарежете по дължина от вътрешната страна и разтворете. Нарежете рибата на малки парченца...
02 Дек.
Суши Криспи РолПърво започваме с изплакването на ориза за суши. Той трябва да се премине под струя течаща, хладка вода за около петнадесет минутки. След това трябва съхне за час и се поставя с водата в тенджера с капак.
Щом забълбука...
24 Окт.
Чудна суши тортаСвареният ориз смесваме с оризовия оцет, солта и дресинг по-желание. Разбъркваме добре.
Нарязваме си листата от нори на ивички. Рибата, авокадото, краставицата и лука си нарязваме на парченца.
Започваме да сглобяваме...
28 Окт.
Суши с пилешкоОризът се измива добре по течаща вода и се поставя в тенджера с 3 кафяни чаши вода, да се свари на силен огън.
Периодично се разбърква, после се намалява и захлюпва тенджерата с капак. Когато водата изври, се прибавя...
15 Април
1
Суши Хосомаки-КалипсоВ тенджера слагаме ориза и добавяме 600 мл вода. Бъдете точни в пропорциите, тъй като това е важно за сушито. Оризът ври около 15 минути на силен огън. Вече към края се бърка постоянно, за да не загори.
Малко след като...
22 Август
1