Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Елда (Гречка)Освен каша с елда може да се приготви и като добавка на ястия с месо и елда, зеленчуци, дори риба и супи с елда. Често се приготвят и десерти от елда, в комбинация с плодове или се слага в плодове....
23 Ноем.
14
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Основен бадемов сос за рибни ястияМоже да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
27 Април
Диета с елдаИма няколко режима с елда – единият от тях е монодиета, тоест през цялото време се храните единствено с елдата. Позволени са и напитки като зелен чай, разбира се вода, айран, но само ако маслеността на млякото е 1 %. Зърната...
10 Януари
Отглеждане на елдаЕлдата е една от важните зърнени култури, които са много полезни за здравето и са много вкусни при подходяща кулинарна обработка. Отглеждането на елда не е трудно, но изисква познания за някои специфични моменти в растежа...
28 Януари
Здравословни рецепти с елдаС елда се приготвят вкусни и полезни ястия. Вкусна е елдата с леща....
23 Май
3
Как се готви елдаЗа какви ястия обаче може да се използва елдата и как се приготвя?
Тя може да използва в солени и сладки ястия. Най-разпространеното ѝ приложение е в каша както сладка, така и солена....
31 Март
9
Диета елда със сиренеНикога не е твърде рано да започнете подготовката за лятното си тяло. Защото каквото и да си говорим - никой не иска да разхожда по плажа отеснели бански и телеса, които преливат от тях.
В борбата с излишните килограми...
09 Февр.
Диета с елда и яйцаНезависимо дали сте увеличили обиколката по празниците или се опитвате да се отървете от последните няколко килограма, които ви делят от перфектната фигура, бързото отслабване е далечна мечта, позната на всеки от нас....
11 Февр.
Как да сварим правилно елдаОсвен че е много полезна, ако се научите как да я приготвяте, тя може да служи като прибавка към супи, за основа на салати, за основни ястия, за тестени сладкиши и дори за десерти....
25 Юни
Съвети при приготвяне на елдаТака приготвената елда е идеална за добавяне в различни ястия, супи, салата, десерти, основни ястия. Можете да я смесвате с извара, сирене, плодове и др....
05 Февр.
Елда с броколиЛукът и морковът се нарязват на кубчета, а броколито се разделя на малки розички.
Лукът и морковът се запържват в сгорещено олио.
Наливат се 2 ч.ч. вода и се оставя да заври, след което се прибавя кубчето бульон.
Добавят...
25 Ноем.
Елда с грахМорковът, чесънът (и гъбите) се нарязват и се запържват. Добавя им се 1. 5 - 2 ч.ч. вода и се оставя да заври.
Добавя се грахът, намалява се котлонът и се оставя да ври в продължение на 15-тина минути, след което се добавя...
05 Окт.
Каша от елдаПочистете елдата, ако има някакви боклучета в нея. Измийте я под течаща вода и отцедете. Кипнете към 300 мл вода и веднага излейте в съд, в който сте сипали елдата.
Похлупете съда и сложете да се вари за около 20 минути...
17 Април