Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Забравете за нискомаслените храни – от тях се пълнееЗабравете за нискомаслените храни – от тях се пълнее
03 Ноем.
Забравете за нискомаслените храни, широко рекламирани от производителите им като здравословни и подходящи за активно спортуващи хора. Това е съвет, който 38-годишният австралийски актьор Деймън Гамо ви дава след проведен от него експеримент.
Защо пъстървата е полезна?Защо пъстървата е полезна?
02 Ноем.
Пъстървата е много богата на витамин D, както и на омега-3 мастни киселини. Специалистите препоръчват риби от рода на пъстървата да се консумират всяка седмица
Как изписват фосфатите върху хранитеКак изписват фосфатите върху храните
02 Ноем.
В хранителната промишленост употребата на фосфати е широко разпространена. В малки количества фосфорът е полезен и дори необходим за организма, но прекомерната му употреба може да доведе до сериозни последици за здравето.
Лютото удължава животаЛютото удължава живота
01 Ноем.
Консумацията на пикантни храни има много ползи. Ново проучване е установило още една от тях. Оказва се, че лютата храна удължава живота.
Кой хляб е най-полезен и здравословен?Кой хляб е най-полезен и здравословен?
31 Окт.
Повечето хора не си представят менюто си без една или няколко филийки хляб. И тъй като не омръзва, обикновено се включва в храненето всеки ден.
Полезни свойства и противопоказания на грейпфрутаПолезни свойства и противопоказания на грейпфрута
30 Окт.
Нискокалоричен, богат на фибри, грейпфрутът е истински дар за всяка здравословна диета. Но дали не крие и някои вреди?
Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!
29 Окт.
2
В понеделник СЗО излезе с нов черен списък на храните, които причиняват рак. Сред тях място намират червените и изобщо всички преработени меса. Родни специалисти обаче не са съвсем съгласни с нападките към колбасите
Пресните орехи са бомба от витамини и минералиПресните орехи са бомба от витамини и минерали
28 Окт.
Макар и да са много вкусни печени, винаги е за предпочитане да консумирате ореховите ядки пресни. Можете да си направите и орехово мляко, ако смелите пресните орехи и добавите към тях вода
Готвенето с гъша мас стана хитГотвенето с гъша мас стана хит
27 Окт.
Според експерти този гъшата мас е много по-полезна от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий.
Невероятните ползи от консумацията на грахНевероятните ползи от консумацията на грах
26 Окт.
Зеленото растение е познато още от древни времена със своите хранителни качества и с факта, че действа като афродизиак.
Лешниците са безценен източник на витаминиЛешниците са безценен източник на витамини
26 Окт.
Лешниците са незаменим източник на енергия и както казват възрастните хора, храна за ума.
Чашка текила ще реши тези 6 здравословни проблемаЧашка текила ще реши тези 6 здравословни проблема
25 Окт.
Текилата е полезна за здравето, твърдят лекари по цял свят. Препоръката обаче е да не изпиваме цяла бутилка, за да се борим със заболяванията, а да си сипваме по не повече от една чашка.