- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноШафран - безценна подправка за добро зрение
05 Ноем.
Надежда Недева
Кое за какво е полезноКокосовият орех е суперхрана
04 Ноем.
Елица Христова
Кое за какво е полезноОрехите борят карциномите
04 Ноем.
Елица Христова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Забравете за нискомаслените храни – от тях се пълнееЗабравете за нискомаслените храни, широко рекламирани от производителите им като здравословни и подходящи за активно спортуващи хора. Това е съвет, който 38-годишният австралийски актьор Деймън Гамо ви дава след проведен от него експеримент.
03 Ноем.
Защо пъстървата е полезна?Пъстървата е много богата на витамин D, както и на омега-3 мастни киселини. Специалистите препоръчват риби от рода на пъстървата да се консумират всяка седмица
02 Ноем.
Как изписват фосфатите върху хранитеВ хранителната промишленост употребата на фосфати е широко разпространена. В малки количества фосфорът е полезен и дори необходим за организма, но прекомерната му употреба може да доведе до сериозни последици за здравето.
02 Ноем.
Лютото удължава животаКонсумацията на пикантни храни има много ползи. Ново проучване е установило още една от тях. Оказва се, че лютата храна удължава живота.
01 Ноем.
Кой хляб е най-полезен и здравословен?Повечето хора не си представят менюто си без една или няколко филийки хляб. И тъй като не омръзва, обикновено се включва в храненето всеки ден.
31 Окт.
Полезни свойства и противопоказания на грейпфрутаНискокалоричен, богат на фибри, грейпфрутът е истински дар за всяка здравословна диета. Но дали не крие и някои вреди?
30 Окт.
Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!В понеделник СЗО излезе с нов черен списък на храните, които причиняват рак. Сред тях място намират червените и изобщо всички преработени меса. Родни специалисти обаче не са съвсем съгласни с нападките към колбасите
29 Окт.
2
Пресните орехи са бомба от витамини и минералиМакар и да са много вкусни печени, винаги е за предпочитане да консумирате ореховите ядки пресни. Можете да си направите и орехово мляко, ако смелите пресните орехи и добавите към тях вода
28 Окт.
Готвенето с гъша мас стана хитСпоред експерти този гъшата мас е много по-полезна от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий.
27 Окт.
Невероятните ползи от консумацията на грахЗеленото растение е познато още от древни времена със своите хранителни качества и с факта, че действа като афродизиак.
26 Окт.
Лешниците са безценен източник на витаминиЛешниците са незаменим източник на енергия и както казват възрастните хора, храна за ума.
26 Окт.
Чашка текила ще реши тези 6 здравословни проблемаТекилата е полезна за здравето, твърдят лекари по цял свят. Препоръката обаче е да не изпиваме цяла бутилка, за да се борим със заболяванията, а да си сипваме по не повече от една чашка.
25 Окт.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 616
Основни Рецепти
15 224
20 550
Други