- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноНай-бедните на фибри храни
30 Май
Надежда Недева
Кое за какво е полезноЕстествени подсладители за чай
29 Май
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Освежаващата сила на дивия лук и дивия чесънБогат на витамин А и С, калий, калций, манган и селен, дивият чесън понижава и лошия LDL холестерол, както и намалява риска от образуване на кръвни съсиреци. Дивият лук е средство за превенция от развитие на злокачествени и сърдечно-съдови заболявания
25 Май
Предимства на меда от рапицаСмята се, че медът от рапица лекува бъбречни заболявания, както и такива, свързани със зрението. А богатството на витамин Е в рапичния мед е от съществено значение за забавяне стареенето на кожата
25 Май
Шоколад всеки ден за по-добра концентрацияСъвсем наскоро се оказва, че шоколадът не само че е любимо лакомство за деца и възрастни, но освен това притежава и качеството да кара консуматорите му да се концентрират по-добре.
22 Май
Защо да спрем да ядем месоТрудно е за възприемане, но истината е, че човешкото тяло не е пригодено към подобна консумация на месо. Месо не може да се разгражда пълноценно от човешкия стомах заради липса на големи количества солна киселина, каквато е налична при месоядните видове
20 Май
1
Питая за закуска е хит в модерното храненеПлодът има много интересен вид – месестата му част може да бъде бяла или в червеникави багри. Питаята е изключително сочна и умерено сладка – във вътрешността си има множество малки черни семенца.
20 Май
Чаят от махония тонизира организмаПредлагаме ви няколко рецепти, които можете да си приготвяте у дома съвсем лесно – нужно е само да си набавите билките. Хубаво е да пиете тези отвари редовно.
19 Май
Кафяв ориз - диамант сред зърнените храниКазват, че веднъж опитал кафяв ориз, човек никога не би посегнал отново към белия. Той притежава приятен и лек вкус. Освен това се приготвя изключително лесно.
18 Май
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Богат на трансмазнини, маргаринът оказва неблагоприятно въздействие върху здравословното състояние на човека и колкото по-твърд е той на стайна температура, толкова е по-богат на трансмазнини.
17 Май
Чаша зелен чай подобрява мозъчната дейностЧаша зелен и черен чай не само ще ни ободри и ще ни отпусне, но и ще подобри мозъчната дейност, твърдят учени. Малко прясно мляко в чая няма да навреди на неговите свойства
15 Май
1
Вредните храни убиват полезните бактерии в стомахаКонсумацията на всякакви нездравословни храни намалява броя на микроорганизмите в червата с около една трета, убедени са учените. прехвърлянето на бактерии от човек със затлъстяване в организма на ризачг, довеждат мишката до затлъстяване.
15 Май
Лупина - пълноценен заместител на животинските мазниниВ кулинарията се използват семената от лупина, тъй като те имат малко мазнини, като в същото време са много богати на фибри. Най-важното им качество е високата им хранителна стойност.
15 Май
Какво всъщност се съдържа в бозата?По своя химически състав бозата съдържа вода, белтъци, въглехидрати, захар, алкохол и мазнини. Аспартамът, който се влага в бозата, я прави потенциално вредна храна. Рецепта за боза
14 Май
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 703
Основни Рецепти
15 242
20 588
Други