Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Освежаващата сила на дивия лук и дивия чесънОсвежаващата сила на дивия лук и дивия чесън
25 Май
Богат на витамин А и С, калий, калций, манган и селен, дивият чесън понижава и лошия LDL холестерол, както и намалява риска от образуване на кръвни съсиреци. Дивият лук е средство за превенция от развитие на злокачествени и сърдечно-съдови заболявания
Предимства на меда от рапицаПредимства на меда от рапица
25 Май
Смята се, че медът от рапица лекува бъбречни заболявания, както и такива, свързани със зрението. А богатството на витамин Е в рапичния мед е от съществено значение за забавяне стареенето на кожата
Шоколад всеки ден за по-добра концентрацияШоколад всеки ден за по-добра концентрация
22 Май
Съвсем наскоро се оказва, че шоколадът не само че е любимо лакомство за деца и възрастни, но освен това притежава и качеството да кара консуматорите му да се концентрират по-добре.
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Трудно е за възприемане, но истината е, че човешкото тяло не е пригодено към подобна консумация на месо. Месо не може да се разгражда пълноценно от човешкия стомах заради липса на големи количества солна киселина, каквато е налична при месоядните видове
Питая за закуска е хит в модерното храненеПитая за закуска е хит в модерното хранене
20 Май
Плодът има много интересен вид – месестата му част може да бъде бяла или в червеникави багри. Питаята е изключително сочна и умерено сладка – във вътрешността си има множество малки черни семенца.
Чаят от махония тонизира организмаЧаят от махония тонизира организма
19 Май
Предлагаме ви няколко рецепти, които можете да си приготвяте у дома съвсем лесно – нужно е само да си набавите билките. Хубаво е да пиете тези отвари редовно.
Кафяв ориз - диамант сред зърнените храниКафяв ориз - диамант сред зърнените храни
18 Май
Казват, че веднъж опитал кафяв ориз, човек никога не би посегнал отново към белия. Той притежава приятен и лек вкус. Освен това се приготвя изключително лесно.
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Защо трябва да спрете да купувате маргарин?
17 Май
Богат на трансмазнини, маргаринът оказва неблагоприятно въздействие върху здравословното състояние на човека и колкото по-твърд е той на стайна температура, толкова е по-богат на трансмазнини.
Чаша зелен чай подобрява мозъчната дейностЧаша зелен чай подобрява мозъчната дейност
15 Май
1
Чаша зелен и черен чай не само ще ни ободри и ще ни отпусне, но и ще подобри мозъчната дейност, твърдят учени. Малко прясно мляко в чая няма да навреди на неговите свойства
Вредните храни убиват полезните бактерии в стомахаВредните храни убиват полезните бактерии в стомаха
15 Май
Консумацията на всякакви нездравословни храни намалява броя на микроорганизмите в червата с около една трета, убедени са учените. прехвърлянето на бактерии от човек със затлъстяване в организма на ризачг, довеждат мишката до затлъстяване.
Лупина - пълноценен заместител на животинските мазниниЛупина - пълноценен заместител на животинските мазнини
15 Май
В кулинарията се използват семената от лупина, тъй като те имат малко мазнини, като в същото време са много богати на фибри. Най-важното им качество е високата им хранителна стойност.
Какво всъщност се съдържа в бозата?Какво всъщност се съдържа в бозата?
14 Май
По своя химически състав бозата съдържа вода, белтъци, въглехидрати, захар, алкохол и мазнини. Аспартамът, който се влага в бозата, я прави потенциално вредна храна. Рецепта за боза