Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сьомгата от рибарници съдържа токсични диоксиниСьомгата от рибарници съдържа токсични диоксини
14 Януари
Предполага се, че европейската сьомга от някои ферми в Шотландия и Фарьорски острови, при която е установено най-голямо количество замърсители, може да увеличи риска от тумори.
Преяждането води до жлъчни кризиПреяждането води до жлъчни кризи
13 Януари
Най-често след преяждане започват киселините в стомаха и хранопровода. Ако съвсем сме прекалили с храната, се появява и особеното усещане сякаш гърлото ни изгаря.
Две безалкохолни на ден съсипват бъбрецитеДве безалкохолни на ден съсипват бъбреците
13 Януари
1
В проучването участие са взели над 8000 университетски служители. Резултатите показват, че след средно 2. 9 години 10. 7 на сто от хората, които пият по две или повече безалкохолни на ден ще развият протеинурия.
Авокадото убива усещането за гладАвокадото убива усещането за глад
11 Януари
Екип от експерти стигна до заключението, че консумацията на авокадо между храненията значително намалява усещането за глад. Само половин авокадо може да задържи усещането за ситост по-дълго.
Яйцата на закуска контролират апетитаЯйцата на закуска контролират апетита
10 Януари
Научно изследване твърди, че закуската, която е богата на протеини, ни помага да контролираме апетита си през целия ден. Най-подходящият вариант са рохките яйца, защото се усвояват най-бързо от стомашно-чревния тракт.
Нов сорт ябълка не потъмнява при досег с кислородНов сорт ябълка не потъмнява при досег с кислород
10 Януари
Биотехнолози са намерили напълно естествен начин ябълката да не потъмнява след разрязване. Новият сорт ябълка не е с чужди гени и ще може да се отглежда навсякъде
Ограничават канелата в сладките - била вредна!Ограничават канелата в сладките - била вредна!
08 Януари
2
В британската преса излезе информация, че Европейският съюз ще ограничи съдържанието на канела в сладките, които се продават по магазините. Причината е, че приемането на голямо количество от подправката вреди на организма заради кумарина в нея
Оранжевите храни ни предпазват от ракОранжевите храни ни предпазват от рак
07 Януари
Изследвания на специалисти доказаха, че храни като портокалите, морковите, тиквата, папаята, гуавата и сладките картофи могат да намалят риска от появата на ракови заболявания.
Растенията, които изчезват заради глобалното затоплянеРастенията, които изчезват заради глобалното затопляне
06 Януари
Експертите имат опасения около съдбата, която очаква любимите и вкусни банани. В последните години се наблюдават редица нападения от вредители и гъбични заболявания върху плода. Застрашено от изчезване е и какаото
Затлъстелите са се увеличили до близо 1 милиард душиЗатлъстелите са се увеличили до близо 1 милиард души
06 Януари
За последните 30 г развитият свят е нараснал от 321 на 557 млн. души, а хората с проблем с наднорменото тегло и затлъстяване се е увеличил от 250 на 904 млн. души.
Как да се откажем от приема на солКак да се откажем от приема на сол
05 Януари
Солта е подправката, която спомага за подсилване на аромата и вкуса на ястията. Приета в организма, тя спомага за благоприятното протичане на някои жизнено важни процеси в организма. Необходима за човешкия организъм, тя обаче не винаги е полезна.
Най-вредните храни за вашето детеНай-вредните храни за вашето дете
04 Януари
1
Има храни, които се отразяват зле на здравето на децата. Те са особено опасни, ако хлапето ви ги консумира редовно, тъй като детският организъм тепърва трябва да се развива.