- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноТаханът лекува болен стомах, кости и нервна система
18 Януари
Пламена M.
Кое за какво е полезноТамянът - оръжие в борбата срещу рака
17 Януари
2
Пламена M.
Кое за какво е полезноКолко грама сол и захар може да ядем на ден?
15 Януари
2
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сьомгата от рибарници съдържа токсични диоксиниПредполага се, че европейската сьомга от някои ферми в Шотландия и Фарьорски острови, при която е установено най-голямо количество замърсители, може да увеличи риска от тумори.
14 Януари
Преяждането води до жлъчни кризиНай-често след преяждане започват киселините в стомаха и хранопровода. Ако съвсем сме прекалили с храната, се появява и особеното усещане сякаш гърлото ни изгаря.
13 Януари
Две безалкохолни на ден съсипват бъбрецитеВ проучването участие са взели над 8000 университетски служители. Резултатите показват, че след средно 2. 9 години 10. 7 на сто от хората, които пият по две или повече безалкохолни на ден ще развият протеинурия.
13 Януари
1
Авокадото убива усещането за гладЕкип от експерти стигна до заключението, че консумацията на авокадо между храненията значително намалява усещането за глад. Само половин авокадо може да задържи усещането за ситост по-дълго.
11 Януари
Яйцата на закуска контролират апетитаНаучно изследване твърди, че закуската, която е богата на протеини, ни помага да контролираме апетита си през целия ден. Най-подходящият вариант са рохките яйца, защото се усвояват най-бързо от стомашно-чревния тракт.
10 Януари
Нов сорт ябълка не потъмнява при досег с кислородБиотехнолози са намерили напълно естествен начин ябълката да не потъмнява след разрязване. Новият сорт ябълка не е с чужди гени и ще може да се отглежда навсякъде
10 Януари
Ограничават канелата в сладките - била вредна!В британската преса излезе информация, че Европейският съюз ще ограничи съдържанието на канела в сладките, които се продават по магазините. Причината е, че приемането на голямо количество от подправката вреди на организма заради кумарина в нея
08 Януари
2
Оранжевите храни ни предпазват от ракИзследвания на специалисти доказаха, че храни като портокалите, морковите, тиквата, папаята, гуавата и сладките картофи могат да намалят риска от появата на ракови заболявания.
07 Януари
Растенията, които изчезват заради глобалното затоплянеЕкспертите имат опасения около съдбата, която очаква любимите и вкусни банани. В последните години се наблюдават редица нападения от вредители и гъбични заболявания върху плода. Застрашено от изчезване е и какаото
06 Януари
Затлъстелите са се увеличили до близо 1 милиард душиЗа последните 30 г развитият свят е нараснал от 321 на 557 млн. души, а хората с проблем с наднорменото тегло и затлъстяване се е увеличил от 250 на 904 млн. души.
06 Януари
Как да се откажем от приема на солСолта е подправката, която спомага за подсилване на аромата и вкуса на ястията. Приета в организма, тя спомага за благоприятното протичане на някои жизнено важни процеси в организма. Необходима за човешкия организъм, тя обаче не винаги е полезна.
05 Януари
Най-вредните храни за вашето детеИма храни, които се отразяват зле на здравето на децата. Те са особено опасни, ако хлапето ви ги консумира редовно, тъй като детският организъм тепърва трябва да се развива.
04 Януари
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 620
Основни Рецепти
15 224
20 552
Други