Gotvach.bg»Статии»Видове ракия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видове ракия

Търсиш информация за Видове ракия? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове ракия.
РакияРакия
Някои видове от този тип алкохол достигат дори до 90 градуса, а и повече. Успешно приготвената ракия е с приятен мирис и без горчива нотка....
Ракията - кратка история и начин на производствоРакията - кратка история и начин на производство
Видовете ракия са много. Основните са десет. Приготвената от сливи ракия се нарича сливова или шльокавица, тази от грозде - гроздова, дюлева също има, ябълкова и мн. други....
Как се прави ракия - наръчник на новакаКак се прави ракия - наръчник на новака
Варенето на ракия е много бавен и прецизен процес. В процеса на варене на ракия, може да се сложат и някои билки и подправки. Това се прави с цел да се подобри вкусът и ароматът на ракията. Видове ракия 1....
Какво трябва да знаем за дестилирането на ракиятаКакво трябва да знаем за дестилирането на ракията
1
Казанът и режимът на дестилация имат определена роля за качеството на ракията. Два са видовете дестилация на ракията – еднократна и двукратна. Първият вид протича до изваряване на крайния продукт – в случая ракията....
Научи тези 3 формули и ще си царят на виното, ракията и туршията!Научи тези 3 формули и ще си царят на виното, ракията и туршията!
Освен това имайте предвид, че различните видове сол имат различна соленост....
Кои видове алкохол са разрешени и кошерни за ПасхаКои видове алкохол са разрешени и кошерни за Пасха
Има специална кашерна ракия за Пасха, която се произвежда от израелски компании и винарни. Кошерната ракия за Пасха може да бъде основа за много видове коктейли....
Кога се слага алкохол в ястиятаКога се слага алкохол в ястията
В кухнята се използват различни видове алкохол, но най-често това са може би вино, бира, ракия, коняк, ром, ликьор....
Ето за колко време се разграждат различните видове алкохолЕто за колко време се разграждат различните видове алкохол
Конякът е от бавно разграждащите се видове алкохол. Само 100 грама от тази напитка се разграждат в продължение на 3-4 часа. Ракията също се разгражда по-бавно. Сто грама (100 грама) ракия се разгражда за 3. 5 часа....
Лъжат ни с разредено уиски за празницитеЛъжат ни с разредено уиски за празниците
В помощ на производителите на ментета се продават и професионални аромати за различните видове ракия или уиски....
От кумкуат се приготвя от желе до ракияОт кумкуат се приготвя от желе до ракия
Прилага се и в различни видове диети и режими за хранене. Подобрява храносмилането и зарежда с енергия. Той има и широко кулинарно приложение....
Правила при мариноването на месаПравила при мариноването на меса
.), можете преди същинката марината да полеете месото с ракия, да го оставите с нея едно денонощие и едва тогава да го подправяте. Ракията се изхвърля, естествено....
Стафидите са идеални в съчетание с месоСтафидите са идеални в съчетание с месо
Светлите зеленикави стафиди с една семка се използват при направата на различни видове напитки и като добавка към ризото или месни ястия....
Продукти за сушиПродукти за суши
Джинджифил (Gari) - Този сладък и маринован джинджифил в японската кулинария се добавя най-вече в различните видове морски деликатеси за неутрализиране на вкуса....
Вкусни идеи за ракиено мезеВкусни идеи за ракиено мезе
Много подходящи са и добре познатите салати – кисело зеле с олио и червен пипер, царска туршия, кисели краставички, както и маринованата риба, различни видове супи....
Как да сварим по-бързо старо месоКак да сварим по-бързо старо месо
1
При различните видове старо месо има и различни трикове за сваряване. Така например, ако варите птиче месо, то най-добре час преди това натрийте кокошката отвън и отвътре с лимонов сок....