Gotvach.bg»Статии»Млечни Продукти
- Бобови и Зърнени Продукти
- Видове Алкохол
- Видове Гъби
- Етерични Масла
- Зеленчуци
- Консерванти и Е-та
- Меса и Колбаси
- Млечни Продукти
- Плодове
- Риба и Морски Дарове
- Сортове Вина
- Хранителни Продукти
- Ядки и Семена
Млечни ПродуктиНай-популярните сирена в света
16 Януари
Илияна Ангелова
Млечни ПродуктиДатско синьо сирене Данаблу
11 Май
Илияна Ангелова
Млечни ПродуктиКозе сирене
23 Март
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Швейцарско сирене Тет де МоанСирене Тет де Моан се прави от непастьоризирано краве мляко. Добива се, като се ползва мляко само от крави, пасли през лятото на тучни алпийски поляни в планината Юра. Вижте повече:
02 Януари
Сирене МимолетМимолет (Mimolette) е твърдо сирене от краве мляко, което се произвежда в Нормандия, Бретан и други части на Франция. Сирене Мимолет - история, характеристики и кулинарна употреба.
08 Дек.
Адаптирано МлякоСъстав и производство на адаптирано мляко. Видове адаптирани млека. Употреба на адаптирано мляко - правила и насоки. Съвети при замяната на адаптирано мляко с краве при новородено
24 Окт.
ТаледжиоКогато вкусите от Таледжио ще изпитате много и различни усещания. Таледжио представлява популярно италианско сирене, което се приготвя от пълномаслено краве мляко.
21 Окт.
Пармиджано РеджаноПармиджано Реджано е без съмнение най-известното и използвано италианско сирене. Как да познаем оригинала на Пармиджано Реджано.
17 Окт.
РикотаРикота е традиционно италианско сирене, което се произвежда в Италия в продължение на много векове. Рикотата е вторичен продукт от производството на други сирена. Рикотата се използва за направата на вкусни десерти.
16 Август
2
Козе МлякоКозето мляко е източник на калций и на триптофан. То е добър източник на протеини, фосфор, рибофлавин и калий. Козето мляко ни помага да се защитим от високото кръвно налягане и атеросклерозата.
26 Юли
2
Блю д`АвернБлю д Аверн е много известно френско сирене, което се прави от краве мляко. Блю д Аверн има по-мек аромат и вкус от другите сини сирена. Блю д Аверн се съчетава чудесно с ароматни десертни вина.
27 Юни
РаклетРаклет /raclette/ представлява швейцарско полутвърдо краве сирене. Раклет се използва за направата на едноименното вкусно ястие. Раклет се консумира добре изпечено или разтопено, защото в суров вид има лош мирис.
23 Юни
2
Овче МлякоОвчето мляко притежава нежен оттенък и отлични вкусови качества. Овчето мляко е по-богато на витамини и минерали от кравето мляко. Овчето мляко подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
31 Май
Биволско МлякоБиволското мляко е изключително ценен продукт, който има висока хранителна стойност и полезни качества. Биволското мляко се използва за направата на кашкавал, сирене и кисело мляко.
31 Май
1
Грана ПаданоГрана падано /Grana padano/ е много популярно италианско твърдо сирене. Грана падано наподобява много на пармезана. Грана падано може да се поръсва върху спагети, пасти, супи и ризото.
30 Май
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 688
Основни Рецепти
15 239
20 583
Други