Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци . Екзотични и тропически зеленчуци.
КоприваЗеленчуциКоприва
28 Февр.
5
Rosi Trifonova
ЛападЗеленчуциЛапад
28 Февр.
2
Rosi Trifonova
ТиквичкиЗеленчуциТиквички
28 Февр.
4
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МаруляМаруля
27 Февр.
2
Марулята е полезен зеленолистен зеленчук. Прясната маруля съдържа много витамин С, фолиева киселина, богата е на фибри и вода.
ДоматиДомати
26 Февр.
Доматите са навярно сред най-разпространените, обичани и популярни зеленчуци в света. Видове домати, ползи, избор и съхранение на доматите. Съдържание на ликопен и антиоксиданти в доматите.
РепичкиРепички
25 Февр.
Репички са се отглеждали в Азия около 1000 г. пр. н. е, откъдето произхождат. Репичките са изключително полезни при доста здравословни проблеми. Репичките не са устойчиви на термична обработка.
БамяБамя
25 Февр.
Бамята трябва да се приготви възможно най-скоро след закупуването й. Бамя може да се съхранява в хладилник, но трябва да се постави в хартиена торба или абсорбираща хартиена кърпа.
ВодораслиВодорасли
24 Февр.
Морските водорасли ни дават двойна защита срешу сърдечните болести. Водораслите са отличен източник на лигнани, йод и магнезий. Има различни видове водорасли, най-популярни от които са водораслите Нори.
АртишокАртишок
21 Февр.
1
Листата на артишок се използват за лечение на жълтеница, камъни в жлъчката, атеросклероза. Артишок е отлична храна за болните от диабет. Състав и свойства на артишока. Кулинарна употреба на артишок.
ЦикорияЦикория
21 Февр.
2
Цикория е двугодишно растение, което през първата година образува кореноплодно с листна розетка, а през втората - стъбла с цветове. Цикорията съдържа много полезни вещества. Кулинарна употреба на цикория.