Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави Hummingbird кейкЕдин от най-известните южноамерикански кейкове е Hummingbird, което се превежда като „колибри”. Кейкът е наречен на името на най-миниатюрните птички, защото включва някой и от любимите им плодове.
Кейкът е добил особено...
27 Януари
Кроасанов КейкРазтопете захарта за карамела до златисто. Залейте с готовия карамел дъното на предварително приготвената за целта форма за торта.
Формата трябва да е водоустойчива, тъй като сладкишът се пече на водна баня и не трябва...
04 Юни
Флан КейкКАРАМЕЛ
В тенджера се изсипва захарта, поставя се на умерен котлон да се карамелизира до златисто. Сваля се от котлона и се изсипва в леко намаслена с масло кръгла ребрована кейкова форма - 23-25 см. Оставя се настрана....
26 Април
Черешов кейкВ дълбок съд си счупване яйцата, добавяме към тях и захарта. Разбиваме ги на пяна.
Към тях прибавяме киселото мляко, в което сме поставили содата и отново разбиваме.
Малко по-малко си прибавяме и брашното.
След като...
15 Юни
Ретро кейкЗа тозивкусен ретро кейк звадете кравето масло на стайна температура за час. Трябва да е много меко.
Сложете го в купа със захарта и разбийте до побеляване.
Добавете жълтъците на порции и разбийте до хомогенна смес...
01 Април
Кейк ВанилияРазбийте омекналото на стайна температура краве масло със захарта на пухкав крем.
Добавяйте едно след друго яйцата, като изчаквате, докато яйцето се абсорбира добре, преди да прибавите другото.
Пресейте брашното с...
29 Януари
Меден кейкЗагрейте на слаб огън за 5 минути млякото с меда и захарта, като бъркате непрекъснато. Разтопете в него маслото и свалете от огъня, когато захарта се е разтворила напълно.
Охладете леко и съединете с предварително разбитите...
22 Август
2
Английски кейкРазбийте маслото със захарта на пяна и добавете лимоновата кора и ванилията. Сипват се при непрекъснато разбиване картофеното и пшениченото брашно, солта, бакпулверът и яйцата.
След това се прибавят смлените бадеми, стафиди...
02 Юли
Кейк МанхатънНапоете стафидите с ром. Сложете топеното сирене да се стопи на водна баня и към него се разбива предварително разбитата извара.
Постепенно добавете захарта и едно по едно при непрекъснато разбиване яйцата, като след...
03 Юли
Фруктов кейкРазбийте жълтъците със захарта продължително, докато захарта се разтопи и се образува гъст яйчен крем.
Добавете брашното и продължете разбиването 10 минути. Отделно разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг и внимателно...
21 Август
2
Бърз кейкВ дълбока купа слагаме млякото, маслото, захарта и яйцата.
Разбиваме всичко, докато се стопи захарта.
Прибавяме брашното, в което са пресети содата и бакпулвера и бъркаме с дървена лъжица.
Изсипваме сместа в намазана...
07 Септ.
1
Икономичен кейкРазбийте маслото със захарта и яйцата, докато се получи гладък крем. Добавете при непрекъснато разбиване млякото с разтворения бакпулвер в него.
Следват пресятото брашно, което се добавя постепенно. Към хомогенизираната...
16 Август
Ябълков кейкИзмийте стафидите и ги залейте с бялото вино да набъбнат.
Натрошете бисквитите на прах. Обелете ябълките, настържете ги и ги напръскайте със сока от половин лимон.
Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете маргарина...
01 Януари
4
Шоколадов кейкРазтопете натрошения шоколад заедно с маслото и топлото силно кафе в съд на водна баня. Щом свалите от котлона, разбъркайте със захарта. Бъркайте, докато тя се разтопи и сместа се охлади.
След това започнете да добавяте...
15 Юни
2
Лимонов кейкРазбийте яйцата и захарта на пухкав крем, докато сместа побелее.
Добавете при непрекъснато бъркане сметаната и настърганата кора от лимона и съвсем малко безвредна сладкарска боя.
Накрая объркайте с пресятото брашно...
30 Май
Габровски кейкРазбиваме яйцата със захарта. Прибавяме водата и олиото. Разбъркваме. Сипваме постепенно от брашното пресято заедно с бакпулвера и амонячната сода. Прибавяме ванилията.
В началото разбъркваме с миксер, после с дървена...
16 Март
8
Кейк НегърчеКиселото мляко се разбива със содата. Добавят се постепенно захарта и всички други съставки на тестото при непрекъснато разбиване.
Сместа се изсипва в тавичка и се пече в предварително загрята до 180-200 градуса фурна....
14 Февр.
7
Цветен кейкБелия и черния шоколад настържете на ситно ренде. Разбъркайте захарта и заквасената сметана, докато се стопи захарта. Добавете плодовия сок.
Отделно разбийте яйцето с мазнината и добавете заквасената сметана със захарта...
03 Март
2
Йоркширски кейкПресейте в купа брашното, захарта, джинджифила и содата бикарбонат в голяма купа, след което добавете овесени ядки и по желание захаросани парчета джинджифил.
В подходящ съд загрейте златния сироп, маслото, маста, петмеза...
06 Февр.
Лава кейкНамажете 3 формички с тънък слой масло от дъното нагоре и ги посипете с какао навсякъде, като изтупате излишното количество
Разтопете на водна баня шоколада и маслото, снемете от котлона, за да се охлади леко. През това...
16 Септ.
Варен кейкВ тенджера смесете маслото, захарта, стафидите, подправките и млякото. Оставете сместа да заври и варете 10 минути на слаб огън.
Когато сместа се охлади до стайна температура добавете вътре яйца, предварително разбити...
17 Май
Солен кейкРазбийте яйцата, добавете маслото постепенно, а след това киселото мляко, в което сте разбъркали предварително содата.
След това добавете половината от настърганото сирене и накрая разбъркайте с брашното.
Сипете сместа...
02 Януари
3
Ароматичен кейкРазбийте много добре яйцата, жълтъците и захарта. Добавете постепенно разтопеното масло, млякото.
Бъркайки с дървена лъжица добавете брашното с бакпулвера, 2 с.л. кокосово брашно или смлени орехи, останaлите орехи, стафидите...
31 Дек.
Царски кейкРазбиват се маслото със захарата до побеляване.
Прибавят се 2 цели яйца, едно по едно и 3 жълтъка.
Добавят се брашното, стафидите, рома и настърганата лимонова кора на 1 лимон.
Накрая се прибавят и 3 белтъка,...
28 Септ.
5
Пикантен кейкМаслото и захарта разбийте с миксер. Добавете жълтъците, настъргания шоколад, индийското орехче, черния пипер и брашното, пресято предварително с бакпулвера.
Отделно разбийте белтъците на сняг и внимателно ги объркайте...
13 Окт.