Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите коментари

Здравейте!Използвала съм течна сладкарска сметана на Май дей Вита(може да се използва и червената на Май дей Кремио).Загрявам сметана,без да завира и добавям шоколада .Бъркам докато се разтопи,оставям да се охлади - първо на стайна температура,след това в хладилника(стяга бързо). След това разбивам ,ако много е стегнал ,добавям още малко сметана и доразбивам .
Благодаря ви!Весели празници!
Леко омекват.На мен лично,много ми харесват така приготвени.
Радвам се,че ви е харесала!!!
Формата е с диаметър 26см.
Пропуснала съм ванилията -2бр
Радвам се,че ястието ви е харесало.Пекох във форма с изпъкнало дъно,след обръщане се получава вдлъбнатина,в която се слага пълнежа. Ако искате,може да снимам формата и да я кача към рецептата.
Извинявам се за пропуска-10 г бакпулвер
Извинявам се за пропуска-5с.л брашно
Брашното не е малко,но няма как да бъде пухкава,след като липсва набухвател(мая),като при стандартното тесто за пица.
4 с.л захар-две се прибавят към млякото,какаото и маслото,а останалите две се прибавят към заквасената сметана.
Извинявам се за пропуска-2яйца.
Съжалявам ,че не знаете какво е сиромашко мезе,но това е наименованието на продукта(срещала съм го и като бабино мезе) и няма как да го напиша по друг начин. Продава се във вакуумирана опаковка,кръгла форма и съдържа свински кожички и подправки .