Моите коментари

Мария Симова коментира:
Разбира се че може, аз редовно го правя през студените месеци на 40 максимум 50 градуса да е нагрята фурната.
Мария Симова коментира:
искайте си ги, само кажете на админа :)
Мария Симова коментира:
Супер вкусно ястие, благодаря за чудесната рецепта Ели !!!
Мария Симова коментира:
Турска рецепта е. Има я в блога и на OSSIGENO и тук
Мария Симова коментира:
Магданозка, ако направите това което написахте, 150 мляко в които ще потапяте бисквитите ще получите не торта а каша.От кафето се поръсва по 1 ч.л. на целия ред бисквити само за вкус и аромат, останалото изпивате. Ако ги потапяте в млякото, ще станат твърде меки а крема няма как да попие вече в бисквитата , защото тя е попила доста мляко и тортата ви ще стане една голяма разпаднала се каша.
Мария Симова коментира:
За един пласт (блат) бисквитен нареждате девет бисквити което е 3 реда по 3 бисквити!
Мария Симова коментира:
Маслото се слага в крема, след като крема е готов пускате нарязаното масло на кубчета в крема и бъркате до усвояването му!
Мария Симова коментира:
Ееее, не ми е за първи път да пропусна нещо неписано :( за което се извинявам и много срамувам :) ......сух хляб – 300 гр... благодаря за навременната намеса и лек ден !!!
Мария Симова коментира:
Чудесни стават, Виле :) по тази рецепта ги правя от много години, единственото което е в повече при мен е 1 бр. дафинов лист а захарта ми е 1 ч.л. а варенето въобще не ги държа в врялата вода след 5-тата минута ги изваждам от нея. Толкова вкусни и хрупкави стават !!!
Мария Симова коментира:
Благодаря от сърце ! Чувствата и поздравите са взаимни :) Весел празник !!!
Мария Симова коментира:
не, не се втвърдява
Мария Симова коментира:
Има грешка при писането на рецептата, вместо "смлените бадеми" трябва да е "смлените бисквити" . Моля, редакторите да редактират текста!!! А тортата е наистина перфектна, за летните жеги особено.А блата и без набухвател бухва при по продължително бъркане, без притеснения за това!
Мария Симова коментира:
1 брой, или 10 грама е бакпулверът :)
Мария Симова коментира:
учудвам се, че наистина не знаете какво е пушено месо :) както има пушена риба, сланина, бекон така има и месо било то пилешко, пуешко, свинско и т.н. червено пушено месо !!!
Мария Симова коментира:
Пропуснала съм ги при писането на рецептата, за което се извинявам - стафиди - 150 гр, и се прибавят сухи, към сухите съставки.Благодаря за намесата!
Мария Симова коментира:
Рецептата е някъде сгрешена, не знам къде но - при този си вид на мен ми се получи лепнещо по ръцете тесто! То от своя страна, не може да се точи както е написано в рецептата. За да не получа нещо титлаво, добавях брашно до меко тесто. Което тогава разточих върху хартия за печене и заедно с нея преместих в тавичката.Така постъпих и с второто разточено топче, което пък обърнах върху наредения локум. Не може да се получи тесто за разточване при 250 гр кисело мляко и 125 гр масло а само 300 гр брашно, ако е 500 гр (горе долу толкова ми взе) съм съгласна. Или тестото не се точи а разстила в тавичката, така че някъде нещо е сгрешено и моля, редактирайте за да не объркате някой новак. А иначе по този начин по който аз приготвих, сладкишът е страхотен и много вкусен!
Мария Симова коментира:
Много се извинявам, пропуснала съм я. Маята се слага при водата и се разтваря със захарта в нея, за приготвянето на закваската на тутманика. Отново се извинявам и съжалявам за което !
Мария Симова коментира:
Кремът не е пухкав, той просто си е маслен крем. Пухкав става ако си добавите сметана или малко прясно мляко, но и така сладкиша си е много хубав!