Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Краси»Моите коментари

Моите коментари

Краси коментира:
Нонка,не твърдя,че рецептата е оригинална ;) Не съм я измислила аз,но към всяка рецепта променям или добавям нещо от мен,което означава,че вече не е оригинална ;) Важното е,че е вкусен и рецептата е много сполучлива,обогатена с други съставки.Не съм привърженичка на маята,за това го направих с квас.За мен няма значение как ще се нарича,важното е на мен да ми допадне :)
Краси коментира:
Ани Петрова,извинете за краткото обяснение.Следващият път ще направя повече снимки.Кората се сгъва на плик/пакет,бохча/и се поставя в предходната кора.Така докато свършат корите.Образува се един голям плик.Поставя се в тава обърнат/краищата да са от долу/ и се разпъва докато заеме цялата тава.Надявам се,че вече сте добили представа.
Краси коментира:
Тази рецепта е много добра.Тестото може да се замеси вечерта,да се остави да почине около 1 ч. и да се прибере в хладилник.На другият ден се изважда,малко да се отпусне и се пържи.Поничките от втората снимка по този начин са направени и станаха по добре.Ако се правят сутрин,тестото се оставя да втаса и тогава се оформят.
Краси коментира:
Имам предвид,че фурната не е включена/затоплена/.Нали е с изолация.Но ако се бърза,може да се включи на 30-40 гр.За мен бавното втасване е най-добре.
Краси коментира:
Благодаря,радва ме,че ти хареса :)
Краси коментира:
И аз направих повечето с локум,моето внуче много го обича,и няколко с парченца черен шоколад.Студени също са много вкусни :)
Краси коментира:
Съчетанието тиква,ябълка и карамел е супер вкусно.Правила съм го няколко пъти и е любим на семейството.
Краси коментира:
Заглавието е доста стряскащо.По тази логика,всичко пържено е убийствено,а маята с която се месят....Лично аз си приготвям тестото с квас.И не трябва да е често.Поне 1-2 пъти месечно.
Краси коментира:
Извинявам се,но пропуснах в рецептата маслото,което се добавя в крема -180 гр./1 п. и половина/
Краси коментира:
Може да се купи квас от хлебопекарна.След което след месене винаги оставяте 1-2 с.л. и си го захранвате.Квас се прави от ръжено,пълнозърнесто,нахутено брашно.Примерно в стъклен буркан добавяте чиста изворна или филтрирана вода около 100 мл. и брашно около 100 гр. до получавени на консистенция между кексово и палачинково тесто.След първият ден не се случва нищо.но от вторият дене започва да се активира.Така се захранва 4-5 дни,като се бърка с дървена или пластмасова лъжица.Буркана отгоре е покрит с марля или на капачката се пробиват няколко дупки.След като се активира вече е готов да се меси.На 500 гр. брашно около 100 мл. готов квас.Квасът се съхранява в хладилник.
Краси коментира:
Благодаря :) Любими са на цялото смейство и приятели :)