Коментарите на zarq666@gmail.com

  • zarq666@gmail.com коментира:Постни зелеви сармички с ябълкиПостни зелеви сармички с ябълки01.11.2017Моля да ме извините, написала съм без да се замисля "пресольовица", а това е на панагюрски диалект - така наричаме зелевата чорба (сока, който се отделя в бидона от кисело зеле).
  • zarq666@gmail.com коментира:Домашно краве маслоДомашно краве масло15.11.2017Не съм специалист по темата, но си спомням, че баба ми приготвяше масло от каймака на прясното мляко, и то след много дълго и продължително биене. А тези продукти - кисело мляко, вода и каймак пак от кисело мляко, по-скоро ми се струва, че ще се получи айран....покажи още
  • zarq666@gmail.com коментира:Няма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!Няма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!25.03.2016Аз също използвам ядката, но след предварителна термична обработка. Когато ми се посъберат няколко семена от авокадо, ги обелвам, разполовявам и слагам във фурната, докато приготвям друго ястие в нея (естествено поставени в отделен съд). След това прибирам изсушените и леко препечени ядки в хартиен плик и когато искам да придам екзотичен вкус на някакво ястие, сладкиш, сос или смути, просто настъргвам малко количество (както с индийското орехче). Вкусът е много характерен - малко горчив, с леко боров привкус....напомня на кедрови ядки....покажи още
  • zarq666@gmail.com коментира:Хрупкави пържени картофкиХрупкави пържени картофки17.01.2014Да - зехтина е абсурдно малко, но предполагам че е техническа грешка, защото в такова количество и в тавичка върху хартия за печене няма да стигне...
  • zarq666@gmail.com коментира:Хрупкави пържени картофкиХрупкави пържени картофки17.01.2014исках да кажа "абсорбира" :)))
  • zarq666@gmail.com коментира:Хрупкави пържени картофкиХрупкави пържени картофки17.01.2014Могат да се изстискат картофи, само ако преди това са били настъргани и посолени със сол, за да се отдели водата и нишестето. А иначе в такива случаи (когато са нарязани само) просто ги оставям за 15 - 20 минути между две големи чисти бели памучни кърпи и излишната влага се адсорбира от тях. По същия начин процедирам и с тиквичките за пържене - така не пръска олиото, докато ги пържа....покажи още
  • zarq666@gmail.com коментира:Постно зеле с ориз на фурнаПостно зеле с ориз на фурна01.11.2017Мммммм обожавам го, невероятно вкусно постно ястие! Поздравления за чудесната рецепта и красивата визия на ястието! Сърдечен поздрав :) Заря
  • zarq666@gmail.com коментира:Печени чушки със сиренаПечени чушки със сирена01.10.2017Ели, трите яйца в сместа със сирената и изварата ли да ги добавим или се чукват най-накрая?
  • zarq666@gmail.com коментира:Пилешка супа с листа от живовлякПилешка супа с листа от живовляк06.06.2016Широколист или теснолист живовляк? Поздрави, Заря :)
  • zarq666@gmail.com коментира:Празнична пълнена тиква с гъби и телешко мляно месоПразнична пълнена тиква с гъби и телешко мляно месо31.10.2017Ммммммм много апетитно, чудесна презентация! Моите адмирации Дани за страхотната рецепта и визия! Поздрави :)
  • zarq666@gmail.com коментира:Мухоморка от патпадъчи яйца и чери доматиМухоморка от патпадъчи яйца и чери домати25.05.2016А крема сиренето къде влиза в рецептата?
  • zarq666@gmail.com коментира:Лютеница по 100-годишна рецептаЛютеница по 100-годишна рецепта21.09.2017Благодаря за страхотното видео към рецептата, изненадах се много и ме направихте много щастлива! Отново сърдечно БЛАГОДАРЯ!
  • zarq666@gmail.com коментира:Ръка с пръсти на вещицаРъка с пръсти на вещица19.10.2017Може да се поднесе и като рокерски сандвич, само че ще трябват и два свити пръста по средата.... Да знаеш, че ще ти открадна хубавата идея....много ме изкефи! :)
  • zarq666@gmail.com коментира:Ръка с пръсти на вещицаРъка с пръсти на вещица19.10.2017Идеята ми хареса, а може да се използва не само за Хелуйн, може да се поднесе и на някой "специален" човек, обаче тогава бих сменила броя на кренвиршите...естествено последното в кръга на шегата! Поздрави :)
  • zarq666@gmail.com коментира:Меки банички с майонезаМеки банички с майонеза03.12.2016Определено ми се приядоха... Изглеждат много вкусно Илияна!
  • zarq666@gmail.com коментира:Доматени кошнички със сиренеДоматени кошнички със сирене20.01.2017Зори, колко точно са яйцата в тази рецепта (в описанието на продуктите си писала 4 бр. яйца)??? Един път си написала, че се добавят яйцата в тигана с лука, сиренето и хляба, без да напишеш колко, и втори път, че се слага накрая преди печене във всеки домат по едно яйце, а доматите са ти 6-7. Наистина се обърках... Благодаря предварително за отговора!...покажи още
  • zarq666@gmail.com коментира:Патладжан на фурна с кайма и доматПатладжан на фурна с кайма и домат28.12.2015Страхотна рецепта Веселина! Съчетанието патладжан, кайма и домати е съвършенство.......! Само бих добавила мъъъничко наситнен чесън и магданоз за поръсване накрая, защото много ги обичам в тази комбинация!
  • zarq666@gmail.com коментира:Лястовиче гнездоЛястовиче гнездо10.02.2016Може редакторите да поправят времето за готвене - според мен е достатъчно 20 - 25 мин. общо във фурната. Рецептата е страхотна и непременно трябва да се приготви и опита!