Благодаря Самира :) Аз също много ги обичам + комбинацията с истински морски залез, а защо не и изгрев?! Ама за сега ще се наслаждаваме само на морските дарове и ще си мечтаем за моренцето...поне до средата на юли.
Бихте ли предложили идея, как точно да се събира този сос, който се изтича при печенето? Той със сигурност е много вкусен и би било жалко, да се прахосва.
Гери, суровите картофи след като се настържат на ренде, посоляват ли се със сол, за да може да им се изцеди водата или направо така се омесват с каймата?
Благодаря Дани, радвам се, че си сготвила и ти е допаднала рецептата :) Пъстървата, картофките, чесъна ... изглеждат много много ВКУСНО! Благодаря за хубавите снимки!
Поздравче :)
Начукват се в дървено хаванче, както съм описала в рецептата с леки и въртеливи движения. Нито пръска, нито хвърчи слуз, както предполага Сия. Целта е да се начукат черупките и да се смесят с охлювите. Фолиото за свежо съхранение или найлончето в хаванчето е, за да не се губят ценните вещества и всичко както е с пликчето (фолиото) да се ложи на болното място. Иначе дървото ще абсорбира част от сместа. Фолиото върху чукалото е, за да не се налага да го миете после - просто го сваляте и изхвърляте.
Първо, не е трябвало твоята приятелка да маже мястото със свинска мас, защото тя прави филм върху кожата и не позволява на активните съставки да проникнат в тялото. Свинската мас се използва в други случай за загряване, омекотяване или да предпази кожата, когато се правят компреси с агресивни за кожата съставки.
Второ, не трябва да се ползва блендер, а хаванче, защото в случая не е нужно да се получи "кайма", а охлювите само да бъдат начукани, и то най-вече черупките (те лесно се начукват).
И трето, компреса се прилага в седем последователни дни.
Надявам се, че съм обяснила достатъчно ясно.
Поздрави,
:)
Не, няма значение къде са шиповете - слага се сместа от охлюви, отгоре се поставя найлонче и върху него памучен плат, шал или еластичен бинт, за да се фиксира. Важното е компреса да остане цяла нощ върху мястото.
Да, процедурата по приготвянето не е никак приятна, но за сметка на това резултата при майка ми беше магически. Преди това направо премираше от болка, но още след втория компрес имаше невероятно подобрение. Все пак направихме 7-те процедури и от тогава няма и помен от болката - а това беше преди цели 8 години.
А и не съм сигурна дали ще оцелеят 7 дни без храна и вода. Държала съм охлюви до 3 дни, но за готвене, за да се изчистят, но тук става въпрос за лекарство, а не за храна.
Ако си имате двор и ги похлупите върху тревата със щайга или нещо подобно, за да могат да се хранят през това време, би трябвало да няма проблем да се съберат на куп направо 49 броя. В този случай е необходимо и да се полива тревата с лейка, за да се поддържа влажна.
Сигурно може :), но когато я изпробвахме вкъщи, ние си ги събирахме всеки ден пресни. Правихме процедурата за 7 дни и повече не се наложи да я повтаряме, защото шиповете на майка ми се стопиха и от тогава няма никакви оплаквания.
Моите коментари