Благодаря, Иви. Радвам се, че са ви били вкусни :) Когато се сложи повече плънка стават като банички, а ако е по- малко- като хрупкави пръчици. И ние у дома ги унищожихме за нула време :)
Много се радвам, че ви харесва и го приготвяте няколко пъти. Благодаря за доверието :)
За солта да, винаги е на вкус. Когато в продуктите има и сирене трябва да се внимава с нея, защото някои сирена са много солени.
Поздрав и Весели празници!
Приготвих питката! Разкошна! Много съм доволна и благодаря:)Вкусна, ароматна, пухкава!
Украсата малко я завъртях- листенцата върху голямата топка в центъра, а "мидичките" най- от края.
Вили, и на Коледа ли се слага паричка в питката? Това ми дойде добре дошло, защото снощи от бързане забравих да сложа паричка в содената питка :))) и ще взема днес една такава да омеся да си оправя пропуска :)
Здравейте!
Няма как питката да е постна щом в нея има мед.Макар да е извлечен от прашец, той е животински продукт.
Може и да греша, ако някой знае със сигурност, нека каже.
Сърдечно благодаря :) Обожавам традиционният тиквеник, но ми останаха няколко кори и тиква и реших да сътворя нещо по- различно, което да изненада семейството ми. Самата идея за подреждането бях гледала някога, някъде.. (не помня) останалото измислих според моментното ми вдъхновение :)Хубав и благословен празник!
Да, сурови са :)
За много хора това е странно, но много видове гъби могат да се консумират сурови, сред тях и печурките. Разбира се, стига да са пресни и добре почистени. В овчарската салата примерно винаги се добавят сурови филирани гъби (в много заведения обаче слагат мариновани и оттам всички си мислят,че "така трябва")
Ако все пак на някой му се стори неприемливо винаги може да ги прибави в разядката мариновани гъбките. Незнам обаче колко ще е вкусно... и дали няма да я разводнят. Който опита, да сподели :)
Моите коментари