Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Ви :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Допуснала съм печатна грешка, моля за извинение. При степените на сотиране първият времеви интервал е грешно написан. (Логично е- няма как и при двата случая времената на готвене да са почти еднакви, а да очакваме различен резултат. Та, за първата степен, в която лукът остава все още хрупкав, минутките са не повече от 3 , при следващата 4-5 и т.н.
Yordanka Kovacheva коментира:
Аз не намерих логика в думите, че ако приготвяме пържоли на фурна можем да изберем по- сухо месо.. Та във фурната да изсъхне още ли? Като цяло, доста объркано..
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, вкусно е и изключително лесно за приготвяне. Благодаря :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Много се радвам! Благодаря ви, че сте ги опитали!
Yordanka Kovacheva коментира:
Пише, че трябва да използвате сорт ориз ,който има способността да поема повече течност без да се обезформя и омеква. Незнам къде видяхте, че това е басмати. Не е. И понеже рецептата е испанска може да се разровите и прочетете, че по принцип те приготвят омара с ориз, в който има и малко чорбичка. Нарича се arroz caldoso или с по- малко чорбичка - meloso. В случая това с фурната е импровизация за удобство. Ако не ви се иска да експериментирате, приготвяйте си го по познатия начин, лошо няма. Като го варите във вода само, режете ли го или пускате цял?
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесно е че си приготвяте омара сварен, но това тук е съвсем друга рецепта. Първо се запържва на за две минутки със софритото, за да пусне своята есенция и аромат. После се запича с ориза. Ако обаче ползвате ориз, който има нужда от по- дълга термична обработка и ако омарът е по- малък или разчленен на малки парчета се слага към края на печенето, за да не се пресготви. Такъв е метода на испанците.
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, ако са били по- големи патладжаните им е трябвало повечко време. Много ме зарадвахте и за мен е удоволствие, че ви е харесала рецептата :)Има варианти за Баба Гануш и с домати и някои други съставки, но тази комбинация най си ми харесва и на мен. :) Благодаря за оценката и коментара. :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Интересна рецепта и хубаво видео. Браво за старанието! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесен хляб! Благодаря за рецептата!
Yordanka Kovacheva коментира:
Плънките за бюрек също могат да бъдат разнообразни, а не само да са от сирене..
Yordanka Kovacheva коментира:
Е, прекалихте. Нещо сте объркали сайта, тук не е място за злобни обиди. Ходете да си пробутвате глупавите и груби съждения, квалификации и вицове на друго място. Това кой какъв е се вижда и то много ясно. Защото сте се научила да правите пица, не давайте акъли как се прави хляб- макар понякога тестото да си прилича откъм продукти, то технологията е съвършено различна, както видимо и резултатът. Тъй, че не се излагайте повече. Съветче :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Поука от вица ви не виждам. А в Италия не ви ли научиха и на обноски малко?А на култура? :)) Тук никой не спори с вас като гледам, а сама се навивате. Обяснете ми какъв пример давате като ми сравнявате италианска пица с хляб? Та това е абсурдно. Съвсем културно ви го намекнах, а вие не спряхте да бълвате глупости. И няма нужда да парадирате с 5 годишния си опит в Италия, тъпо е. Като сте придобила опит някакъв(да правите пици), жива и здрава да сте. Тук има много добри и опитни готвачи и такива, които имат тройно повече годинки от вас практика в чужбина, но никой не е тръгнал да го изтъква по този начин.
Yordanka Kovacheva коментира:
Това е много изтъркан виц и не мисля, че му е тук мястото.
Yordanka Kovacheva коментира:
Ами.. доколкото виждам това тук е рецепта за хляб, а не тесто за пица, така че нещо не ви разбирам.. Може би сте искали да напишете коментара към друга рецепта.
Yordanka Kovacheva коментира:
Казвате, че дългата термична обработка прави октопода жилав. Да, това е така. Но в същото време в предложената рецепта се готви 5 часа?? Ако това не е дълга термична обработка, какво е?.... Може пък да става добре, не знам. Не ми се рискува да пробвам, но ако някой го е готвил по този начин,ще съм благодарна да сподели.
Yordanka Kovacheva коментира:
Рецептата е хубава, но честно казано предпочитам да си запържа лука, домата, каймата и всичко, преди да смеся с ориза.
Yordanka Kovacheva коментира:
Ястието със сигурност е много вкусно, но дали се нарича киш незнам. Той не трябва ли да е с блат основа отдолу приготвен от маслено тесто?