Коментарите на Иванка Йорданова

  • Иванка Йорданова коментира:Торта с два вида кремТорта с два вида крем11.01.2018И още нещо да добавя- за мен е важно, че се хареса на човека, за когото беше, както и на гостите! И друго- ако бях "изцвъкала" сметаната със спрей розичките щяха да се разпаднат! Патих си от такъв спрей един път и вече не използвам, защото докато изпръскам и са се разпаднали. Не знам дали сте прочела цялата рецепта, но вътре ясно е описано как се украсява и за какво се използва и за како може да се използва или да се импровизира сс масления крем....покажи още
  • Иванка Йорданова коментира:Торта с два вида кремТорта с два вида крем11.01.2018Здравейте! Тортата се казва така, защото съм използвала два вида крем, които може да се използват, както за украса- така и за между блатовете. Не е "изцвъкана" със спрей, а с шприц и не съм професионален сладкар, но се постарах все пак. Това е първата ми такава торта и заради това не се получи перфектно, следващият път ще стане по-добре, надявам се. Да, тортата наистина на вкус е по-добра отколкото на вид, в това спор няма. А относно маргарина, използвала съм го, защото така пишеше в рецептата за самия крем. А и доколкото съм чела в маслените кремове трябва да има и маргарин. Даже мернах някъде в този сайт статия, където пишеше именно това. Благодаря Ви за оценката и за коментара. Всичко хубаво...покажи още
  • Иванка Йорданова коментира:Вкусен двуцветен кекс с прясно мляко и какаоВкусен двуцветен кекс с прясно мляко и какао28.12.2017Пропуснала съм в продуктите да напиша 1 ч.ч. захар, която се разбива с яйцата, извинявам се
  • Иванка Йорданова коментира:Варена мусакаВарена мусака09.01.2018Това не е точно варена мусака, госпожо. Така са я кръстили редакторите. Това за мен е просто начин да не ми остава почти никаква течност, за да може заливката да стане. А и така става по-бързо, не се налага да печете мусака, докато ви изври водата, а направо я изсипвате в тавата, заливате и печете.. Бързо, лесно и многооо вкусно...покажи още
  • Иванка Йорданова коментира:Торта Три шоколадаТорта Три шоколада17.09.2016Няма проблем. Разбрах за какво става въпрос. Благодаря за отделеното време
  • Иванка Йорданова коментира:Торта Три шоколадаТорта Три шоколада17.09.2016Вече разбрах от чичко гугъл, благодаря. Но все пак за начинаещи кулинари е добре да се използват нормални български думи като бразди
  • Иванка Йорданова коментира:Торта Три шоколадаТорта Три шоколада17.09.2016Това го разбрах, но самата дума какво значи? Сигуурно имате предвид дупки?
  • Иванка Йорданова коментира:Торта Три шоколадаТорта Три шоколада17.09.2016Здравейте! Страхотна торта! Искам да попитам обаче, какво означава "деруги"?
  • Иванка Йорданова коментира:Варена мусакаВарена мусака09.01.2018Когато се запържи каймата съм имала предвид, извинявам се
  • Иванка Йорданова коментира:Варена мусакаВарена мусака09.01.2018Аз бях написала "Вкусна българска мусака", но редакторите са го променили. Времето зависи и от фурната. Аз правя така мусаката, защото заливката ми винаги не се получаваше поради факта, че имаше прекалено много вода. Когато се запържи мусака и се сложат картофите и течностите се засича време, докато картофите се сварят. При силен котлон това става за около 15-20 минути. А запичането във фурната е докато заливката придобие златист загар. Всяка фурна е различна и времето също е относително. Писала съм така, защото толкова време отнема при моята печка. Да, това не е точно варена мусака, а просто по-лесен начин за приготвянето й. Благодаря Ви за коментара. Всичко добро...покажи още
  • Иванка Йорданова коментира:Най-здравословната захарНай-здравословната захар08.01.2018Това ми прилича повече на кратка статия, отколкото на рецепта. Нищо лично, просто мнение. Не може да се казва рецепта, при положение, че има само един единствен продукт. И самото описание е направено от Вас по-скоро като статия, отколкото като рецепта. Всичко добро...покажи още
  • Иванка Йорданова коментира:Апетитни и диетични: Протеинови вкусотии под 400 калорииАпетитни и диетични: Протеинови вкусотии под 400 калории05.01.2018Интересна статия, благодаря
  • Иванка Йорданова коментира:Как се прави маслен крем?Как се прави маслен крем?07.01.2018Полезна информация, благодаря! Сега разбирам, защо украсите ми не се получават
  • Иванка Йорданова коментира:Сладкарски яйчен кремСладкарски яйчен крем12.05.2012И аз правя такъв, само че добавям и настъргана кора лимон за още аромат, както и есенция ром и ванилия. Накрая добавям и разтопено масло. Става страхотен крем
  • Иванка Йорданова коментира:Пълнен патладжанПълнен патладжан09.08.2016Изглежда вкусно
  • Иванка Йорданова коментира:Ликьор Шоколадка за специалните моментиЛикьор Шоколадка за специалните моменти04.01.2018Имаше една песен, която казваше, че си много сладка, като шоколадка! Ще опитам тази рецепта с най-голямо удоволствие! Хубаво е да виждам добри и иновативни кулинари като Вас! Всичко добро