Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Новак

Моите коментари

Как трябва да се променят съставките,за да станат 12 мъфина?
Много благодаря, момичета, за страхотните коментари. Зарадвахте ме :)
Извинявам се, не съм видяла въпроса. Честно казано, отдавна не съм правила тортата, но по спомен беше в 28 см. тавичка. Може и в по-малка, напр. 26 см.- просто блатовете ще станат по-високи или може да се нареже на повече броя.
Може ли по-подробно да опишете как го направихте?
Чудесно, радвам се :)
Скоро пак го правих и относно спора по-долу- сложих и чубрица, и джоджен и стана много вкусно. Обаче с 1 1/2 ч.ч. ориз стана гъстичко, така че според мен с 1 ч.ч. ориз ще е по-сочно. Водата нека си остане същото количество. Въпреки че доливах вода, ориза постоянно си я поемаше и стана даже малко сухо накрая. Аз лично като правя пак рецептата, ще сложа 1 ч.ч. ориз с 5-6 ч.ч. вода. Киселото мляко беше около 1 1/2-2 кофички. Чудесна рецепта :)
Разбира се, че може. По принцип е по-лесно с течния шоколад, затова съм дала този вариант.
На втората колона, най-горе: яйца - 2 бр. :)
Разбира се, така ще има време блата да поеме влагата.
Много вкусна манджичка :) Аз сложих няколко скилидки стар чесън и повечко кисело мляко. Напомня на яйца по панагюрски, които обожавам. Препоръчвам рецептата!
Страхотна интерпретация. Браво за идеята!
Пропуснала съм маслото- 125гр., на стайна температура се разбива със захарта и после се добавят жълтъците. След това- по рецептата. Маслото придава приятен вкус и аромат на десерта и го прави по-стегнат.
Както писах и по-рано, разбитите на сняг белтъци повдигат блата.
Отдавна не съм я правила, но мисля, че 26-28см. някъде беше тавата. Успех!
И аз благодаря за доверието :)
Може би млякото е в повече или по-малко. Пробвай да добавяш малко по малко брашно и/или мляко, разбърквай добре и следи как се получават палачинките. Според мен млякото трябва да е повече от брашното- сместа да не е гъста, за да се разстелят бързо в тигана и да не стават дебели.
Няма нужда да се реже предварително- сиропа си попива.