Коментарите на marcheva14

  • marcheva14 коментира:Дюлево желе по стара оригинална рецептаДюлево желе по стара оригинална рецепта13.10.2018Благодаря , за рецептата. До момента не бях приготвяла Дюлево желе. Спазих рецептата и се получи прекрасно желе, с чудесен цвят и кристално чисти парчета. Разрешавам си да кача още няколко снимки към тази чудесна рецепта....покажи още
  • marcheva14 коментира:Ябълков сладкиш по гръцкиЯбълков сладкиш по гръцки29.06.2015Направих лошо гласуване по погрешка, натисках единица, неволно, да не се взима предвид. Рецептата е отлична!
  • marcheva14 коментира:Чушки за пълнене през зиматаЧушки за пълнене през зимата16.09.2017Борислава, здравей! Добавям още една снимка, точно вчера с това се занимавах , да приготвя малко червени чушки за зимата. Разликата е в това, че сол във водата не е необходимо да добавям и ги потапям толкова време, колкото да си сменят цвета чушките.Охлаждам, подреждам ги в пликчета, по 6 бр. и ги замразявам. във фризер. Наистина остават свежи и хубави. Благодаря!...покажи още
  • marcheva14 коментира:Хрупкави стерилизирани краставичкиХрупкави стерилизирани краставички08.08.2018Здравей, Сергей! Силно бях впечатлена от приготвянето на тези прекрасни краставички, най-вече това, че може да се стерилизират в миялна машина на 70 градуса, което в началото при прочит при мен възникна смях, след това учудване и накрая приемане и съответно повтаряне на рецептата ти, за което благодаря. По принцип зимнина не правя, защото не ми е възможно това действие да го упражнявам в апартамент, нямам такива дълбоки съдове за стерилизация, а и на котлони тази работа според мен не става, но тук вече бях примамена сериозно. Разрешавам си да кача снимка на краставички стерилизирани в миялната машината, готови са. Сега ще ги наблюдавам, дано да не кипнат до студеното време. Благодаря за чудесната идея! Марчева...покажи още
  • marcheva14 коментира:Черешов сладкиш с крема сирене и сметанаЧерешов сладкиш с крема сирене и сметана27.06.2018Сийче, приготвих го и с кайсии, убийствен става, повече от разкош! Пробвай. Не съм го пускала тук, защото няма смисъл да повтарям рецептата, тя си остава с едни и същи съставки. Малко вдигнах количеството на пудрата захар при пълнежа , че кайсиите не бяха много сладки, отново е чудесен ! Благодаря ти!!!...покажи още
  • marcheva14 коментира:Шоколадово руло УраганШоколадово руло Ураган08.07.2018Благодаря ви ! Да, наистина се получи разкошно руло. Много обяснения съм дала в рецептата, но е много лесно за изпълнение, мога да кажа, че е непретенциозно за направа, а най-хубавото е, че може да се напълни с крем по избор, включително да се намаже и само с добро сладко. Заслужава се да се пробва, опитайте го....покажи още
  • marcheva14 коментира:Кантучини с ликьорКантучини с ликьор03.07.2018Анелия, здравей! Разрешавам си да кача още една снимка към тези прекрасни кантучини, много ги харесвам и често ги правя, независимо дали са с бадеми, сухи плодове или с шоколад. Благодаря! Поздрав!
  • marcheva14 коментира:Пълнени чушки с яйчена заливка на фурнаПълнени чушки с яйчена заливка на фурна29.06.2018Албенка, здравей! Съвсем по случайност, ама честно, наистина съвсем по случайност днес съм готвила пълнени чушки. Не смятах да ги приготвям с бял сос, но реших да спазя твоята рецепта. Разкошни, благодаря! Поздрав!
  • marcheva14 коментира:Черешов сладкиш с крема сирене и сметанаЧерешов сладкиш с крема сирене и сметана27.06.2018Да, много е добър този сладкиш, благодаря! Със замразени череши/вишни ще се получи също така прекрасен, затова и замразявам плодове, за някой и друг сладкиш. Поздрав най-сърдечен!
  • marcheva14 коментира:Сочен свински стек с гарнитура от череши и карамелизиран лукСочен свински стек с гарнитура от череши и карамелизиран лук11.06.2018Разкошно представена рецепта, по нов и интересен начин. Впечатлена съм! Ако можеше щях да дам оценка 10. Благодаря за споделеното. Поздрав!
  • marcheva14 коментира:Гръцка разядка ХтипитиГръцка разядка Хтипити10.06.2018Малко по-късно добавям и още една снимка на изпържени горещи пресни картофи с по една супена лъжица от този пикантен сос. Изключитерно вкусна комбинация се получава.
  • marcheva14 коментира:Каква е типичната руска закуска?Каква е типичната руска закуска?29.05.2018Благодаря!
  • marcheva14 коментира:Оригинална торта Гараш от 1885 гОригинална торта Гараш от 1885 г30.10.2017Добави коментар. ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
  • marcheva14 коментира:Най-лесният и вкусен хляб без месенеНай-лесният и вкусен хляб без месене23.05.2018Ванче, здравей! Не винаги е необходимо да се добавя захар в сухата мая, може и да се разтвори само в топла вода и тя пак ще шупне. За достоверност веднага сложих 1/2 ч . л . суха бързодействаща мая само в топла вода, направих и снимка за да ти покажа, след малко ще я кача, че след 5 - 7 мин тя започва да образува мехурчета, т.е. шупва. Образува и онзи бял слой, дано да се забележи на снимката, в едната страна на купичката, което отново говори, че започва да шупва. ( съжалявам, получи се тавтология на думите, но няма как да го избегна.). По-късно добавих и щипка захар, нямаше промяна, остана си толкова шупнала, както и без захар. По принцип знаеш, че е най-добре да се добави направо към брашното, без да се активира предварително, но няма лошо и да се активира, така поне се преценява дали е подходяща за работа. Напоследък в повечето рецепти, които чета, не винаги добавят захар, при шупването на маята, нямам обяснение защо го правят. Става въпрос за сухата мая, но предполагам, че ще бъде така и със свежата, но аз рядко работя с нея, нямам много наблюдение. Освен това, тази рецепта е чудесна, за приготвяне на хляб, аз само съм я пускала два пъти, под името "Хляб без измесване с хрупкава коричка" и още една идентична "Хляб с коричка от сирене Чедър", разбира се, че има още подобни под друго наименование, но в основата си са едни и същи, но условието им е да се пече в чугунена тенджера, или с дебело дъно. При тези чудесни рецепти за хляб няма никаква мазнина, не се ползва, не се добавя, а резултатът е винаги повече от добър. Пробвай, ти си майстор на тестата и ще усетиш последствие хляба....покажи още
  • marcheva14 коментира:Омлет във френски стилОмлет във френски стил04.05.2018Разбира се, че е въпрос на вкус, но моето вино е Пино Гриджо - Pinot Grigio - Terra Alpina 2010 и най- важното е да е с коркова тапа.
  • marcheva14 коментира:Люлякова тортаЛюлякова торта02.05.2018Весе и на вкус е разкошна, наистина е свежест. По рецепта е на Христина Колева, аз ѝ благодарих за чудесната рецепта и презентациятя, тя е чудесен кулинар. Благодаря!
  • marcheva14 коментира:Крем карамел в глинени гърненцаКрем карамел в глинени гърненца22.04.2018Весе, перфектно изглежда и то точно заради тези гърненеца, много ме впечатлиха веднага. Къде да ги търся сега пък гърненцата, нямам такива, а и да съм имала съм ги изхвърлила. Браво!! Поздрав!
  • marcheva14 коментира:Салата от ФенелСалата от Фенел22.04.2018Чудесна презентация с вкус и усет към кулинарията.