Коментарите на marcheva14 Мария Симеоно

  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Моето сладко от дюлиМоето сладко от дюли19.10.2016Е, как кога, заедно с водата, разбърква се за да се стопи захарта и щом заври се изсипват настърганите дюри или както съм посочила дюлите са през блендер на много дребни кубчета, но да не станат на паста. Посочила съм и начина, на принципа на СТАРТ-СТОП бутона на блендера....покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Постен ориз с моркови, гъби и розмаринПостен ориз с моркови, гъби и розмарин13.11.2017В посочената рецепта не е уточнено какъв вид ориз се ползва, също и какъв вид гъби , също така не ми беше ясно защо се добавя червен пипер, но аз изпълних всичко точно Ориз съм ползвала дългозърнест и гъбите са манатарки....покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Патешки бутчета конфи с портокалов сосПатешки бутчета конфи с портокалов сос09.11.2017Дани, точно затова попитах, защото тук такава патешка мазнина на кг. не се продава, няма от къде да се вземе, затова и въпроса ми е съвсем резонен, ясно е , че при теб има, както и предполагах. Ясно ми е всичко, добре е обяснено, но за момента не е приложимо при мен, защото точно патешката мазнина играе огромна роля при готвенето на месото, първо, добре го овкусява, омекотява го, сочно е, и второ, има хубав аромат, който аз харесвам. Браво, Дани! Казах ли ти, че трябва да ни поканиш на гости, ако не съм ти казала, казвам ти отново. Усмивка!!!!. Шегувка!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Патешки бутчета конфи с портокалов сосПатешки бутчета конфи с портокалов сос09.11.2017Дани, разкошна рецепта! Имам питане, две патешки бутчета не биха могли да пуснат толкова патешка мазнина, 500 мл., това ме учуди, защото съм пекла патица и е горе-долу толкава количеството мазнина от цялата птица, а тя не е голяма. . Отстраних я, събрах я в едно бурканче и може да се ползва за друг път. Това ме учудва, количеството мазнина......Дай малко разяснение, моля те. Поздрав!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Дюлево сладко за ценителиДюлево сладко за ценители08.11.2017Съни, чудесно се е получило, ама ще ме умориш с тези заглавия..."за ценители...." , оф...смея си се... Моето така си и стои от миналата година, непипнато.
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Печени на фурна сладки картофиПечени на фурна сладки картофи04.04.2016Нина, разрешавам си да добавя още една снимка към тази твоя рецепта. За първи път притовям такива картофи и много ми допаднаха, определено. Благодаря!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Постен гювеч със зеленчуциПостен гювеч със зеленчуци01.11.2017Разрешавам си да кача още една снимка, Албенче, вчера точно това съм сготвила, постен гювеч на фурна, по една случайност и двете това сме приготвили. Много хубав е. Всичко което е изброено от рецептата ти е и при мен, включително и царевицата. Не мога да пусна още веднъж рецепта, защото вече съм качвала такава, само добавям снимка. Благодаря !...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Оригинална торта Гараш от 1885 гОригинална торта Гараш от 1885 г30.10.2017Разрешавам си да кача още една снимка, защото сега вече тортата е окончателно стегната и много добре се разрязва и шоколада става идеално равен, не се чупи, остава твърд и хрупкав, което се и търсеше.
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Лесна туршия Златанова (със зеленчуци по избор)Лесна туршия Златанова (със зеленчуци по избор)28.10.2017Теди, чудесна снимка си добавила! Нали е много вкусна тази елементарна туршийка, нищо работа, лесно, бързо става. Няма мотане около нея, аз така обичам, а и най-важното за мен е, че от това количество излизат малко буркани, че ние , двамата, не сме много по туршиите. Достатъчно ми е за цялата зима. Благодаря, Теди!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Празнична пълнена тиква с гъби и телешко мляно месоПразнична пълнена тиква с гъби и телешко мляно месо31.10.2017Дани, връщам се и се връщам отново да разглеждам тази твоя прекрасна рецепта. Много ми се иска да я повторя, но ме съмнява, че ще се одобри от Марчев, каприз ми е... не знам, но аз я харесах много. Освен това количеството ми е голямо за два човека, цяла седмица ще я мотам из кухнят си, може би това основно ме спира. Поздравления, Дани, последните ти рецепти са повече от прекрасни, а и не само последните! Сърдечен поздрав! Марчето...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Ризото с тиква и сушени доматиРизото с тиква и сушени домати30.10.2017Разкошен кремообразен ориз! Истинско ризото! Дано повечето кулинари да забележат рецептата, за да видят как точно трябва да изглежда едно ризото, че забелязвам такива недоразумения с този ориз, че...все на каша е приготвен, но се и изисква и търпение за приготвянето му. Браво, Дани!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Оригинална торта Гараш от 1885 гОригинална торта Гараш от 1885 г30.10.2017Здравейте, мили девойки, Дани и Албенка! Благодаря за хубавите думи! Тортата е елементарна за направа. От много години търсих оригиналната рецепта за Гараш, по една случайност я открих в една стара, много стара кулинарна тъничка книжка на моя приятелка , книжката е от 1900 г. Посивяла, скъсанка тук там, но вътре една прекрасна рецепта и аз си я откраднах, веднага я приложих и то взе, че се получи една прекрасна торта. Този крем е разкошен, може и да се приготви със сладкарската сметана, там в скоби е написано, но аз ползвах заквасена, защото имах на разположение в момента. Дани, тортата е деликатна, но на вкус, фин шоколадов вкус, но за направа си е елементарна, мисля, че и така съм отбелязала при изписването на рецептата, "лесна торта". Пробвайте я някой ден, заслужава си. Още веднъж , благодаря! Най-сърдечен поздрав! Марчето...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Рум Баба по оригинална италианска рецептаРум Баба по оригинална италианска рецепта26.10.2017Не, не непреглъщай, а го започни, моля те, това не е за изпускане, честно. Това е една фантазия, ако обичате вкъщи вид сиропирани десерти. Това не е турски сладкиш ,не че са лоши, но са много по-тежки, а този е лек и ефирен, заслужава си. Пробвай. Моите приятелки бяха възхитени, а на тях много им вярвам, те са ми основните дегустатори. Поздрав най-сърдечен!!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Рум Баба по оригинална италианска рецептаРум Баба по оригинална италианска рецепта26.10.2017Весе, благодаря! Наистина е страхотна, заслужава си да се отдели време . Какво да допълня, италиански сладкиш в пълната му версия, това изчерпва всичко. Такъв фантастичен сладкиш от много време не бях приготвяла, много съм доволна, а най-вече тези които го пробваха. Още веднъж, благодаря!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Ягодова торта с бишкотиЯгодова торта с бишкоти25.10.2017Е,ха... истинска Шарлота с ягоди. Перфектна е, Ели!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Млечни питки със семенаМлечни питки със семена17.08.2017Благодаря за доверието, Теди! Наистина тези питки са винаги с отличен резултат, не само външно , но са и много вкусни .
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Свинско УелингтънСвинско Уелингтън18.10.2017Благодаря ти, мила! Заслужава си да е в любими рецепти, а и със сигуност едно от ястията ми за Коледа ще е това. Само ще сменя вида на месото, телешко ще е. Ще добавя и малко пюре от сварени кестени съм гъбената паста, за разкош. В интерес на истината приготвянето ми не е толкова добро, месото трябваше отвътре да е с нежен и по-силен цвят на розово , да е сочно... мда. Май го препекох малко, от страх да не остане сурово, а точно там е врътката на Уелингтън, розовко да е. Нищо, ще отивам на поправка. Винаги съм чела тази рецепта заедно с коментарите и винаги е посочвана като сложна, това не е вярно, къде, къде по сложни всички тук сме приготвяли. Много е лесна и елементарна, но си заслужава. Най-сърдечен поздрав! Марчето...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Френски еклерФренски еклер16.10.2017Съни, мила, направи ги! Това е най-добрата рецепта, която съм ползвала до момента, превъзходна е и изключително точна на пропорции. Грешки при нея няма. Много е лесна. Ще добавя още една снимка, за да се видят колко големи и пухкави стават самите еклери, ами френска му работа. Разбира се, че може и да се приготвям малки, фини, но нямах търпение да си играя с шприца, а да си призная аз трудно работя с шприц, нещо ми бяга, все уж го увивам , навивам достатъчно, нещо си омазвам ръцете винаги и се дразня.......трудно ми е. Признавам си. Винаги до момента относно крема го правих с брашно и яйца и добавях голяма бучка масло, но този път реших да си го приготвя така както е даден с нишесте, аз не обичам много нишесте в кремове, но съм грешала определено. Разкошен пухкав крем. Най-хубави бяха след като ги охладих достатъчно в хладилник Благодаря, Съни!...покажи още