Коментарите на marcheva14

 • marcheva14 коментира:Крем карамел в глинени гърненцаКрем карамел в глинени гърненца22.04.2018Весе, перфектно изглежда и то точно заради тези гърненеца, много ме впечатлиха веднага. Къде да ги търся сега пък гърненцата, нямам такива, а и да съм имала съм ги изхвърлила. Браво!! Поздрав!
 • marcheva14 коментира:Салата от ФенелСалата от Фенел22.04.2018Чудесна презентация с вкус и усет към кулинарията.
 • marcheva14 коментира:Зеленчукова тартаЗеленчукова тарта13.04.2018Ивана и на мен ми е любима, жалко, че си тръгна оттук, много бързо, има уникални рецепти. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Фалшив хайверФалшив хайвер15.02.2016Албенка, разрешавам си да кача още една снимка към рецептата , но аз приготвих този тъй приятен фалшив хайвер с майонеза. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Бавно готвено телешко по провансалски с бекон и маслиниБавно готвено телешко по провансалски с бекон и маслини05.03.2018Венче, благодаря ти, мила, ама как може да напишеш такова нещо, тук всеки е много добър, няма добър, по-добър, най-добър, просто това е домашна кухня и нищо повече. Това телешко е толкова елементарно, то само си се готви, а аз си вършеех други неща из къщи , забравих, че има нещо във фурната. Ти пък, направи го и ще видиш. Важното е виното да е добро, тук няма сложно, лесна рецепта е. После прибави една снимка да ти се радвам....покажи още
 • marcheva14 коментира:Вкусен спаначен бюрекВкусен спаначен бюрек02.05.2017Ванче, разрешавам си да кача още една снимка към този чудесен турски бюрек със спанак, всичките мои съставки са идентични с твоите. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Каталунски крем на фурнаКаталунски крем на фурна21.02.2018Разкошен, Марияна! Бях се настроила да го почвам, но ти ме изправари, друго ще спретна. Браво, визията му е чудесна!
 • marcheva14 коментира:Сладкиш с вишни и кокосово маслоСладкиш с вишни и кокосово масло08.02.2018Албенка, благодаря за споделената рецепта. Разрешавам си да кача още една снимка, имах и кокосово масло останало от един друг сладкиш и замразени вишни, ухае прекрасно на кокос. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Сьомга със солено-сладка глазура в препържено масло на тиганСьомга със солено-сладка глазура в препържено масло на тиган05.02.2018Благодаря, Сийче! Без извинение, мила, то си е точно така! Да ти кажа честно аз нямах големи очаквания с това силно препържено масло, но така е по рецепта и аз го изпълних и се получи фантастичен резултат. В интерес на истината аз сега преоткривам рибата, винаги съм я отхвърляла, но този вид риба не е за изхвърляне. Рецептите ми, те са само три на брой със сьомга , всички до една са перфектни. Още веднъж благодаря! Пробвай картофите на Дюшес, много са добри, фантастично картофено пюре, плътно, ухаещо на масло и пак в интерес на истината , във френската кухня когато приготвят картофено пюре съм забелязала, че никога не добавят прясно мляко, разбиват дълго време картофите с пресата и добавят много масло. Така сподели и Жак Пепен, - мляко не, но масло много. Хайде, чао!...покажи още
 • marcheva14 коментира:Пасуц Толма (Պասուց Տոլմա)Пасуц Толма (Պասուց Տոլմա)25.01.2018Ми.... не! Не ти е лоша светлината, достатъчна си е! Снимките на мен много ми харесват, както винаги. Рецептата е прекрасна, кое ме спира да я приготвя, многото съставки, трябва да се хвърлям, а на ориза, после да варя на лещата, после да се хвярля на булгура, това ще ми отнеме време, а иначе си е прекрасна, казах ли го вече...Браво, Съни!!...покажи още
 • marcheva14 коментира:Бисквитена торта с кафе и шоколадов мусБисквитена торта с кафе и шоколадов мус24.01.2018Иванке, разбирам, че ти е трудно да разбереш една толкова елементарна рецепта. Моля ти се, обърни се към източника на представената рецепта прекрасния кулинар Таня Донева, тя ще ти даде допълнителни обяснения. Ще вметна само, че тези 200 грама бисквити са само за основния блат, не се делят наполовина. Обяснения е излишно повече да давам и да натоварвам страницата. Това е....покажи още
 • marcheva14 коментира:Бисквитена торта с кафе и шоколадов мусБисквитена торта с кафе и шоколадов мус24.01.2018Иванке, хубаво е да може да се чете добре рецептата, не си го направила, върни се обратно и пак прочети. Освен това не мога да не се доверя на прекрасен кулинар, като Таня Донева, която е предложила тази рецепта.
 • marcheva14 коментира:Бисквитена торта с кафе и шоколадов мусБисквитена торта с кафе и шоколадов мус24.01.2018Благодаря! Тортата е прекрасна , беше приготвена за рожден ден и не се изложих, въпреки че за първи път я приготвям. Една елементарна рецепта, но с разкошни богати кремове, това прави тортата елегантна.
 • marcheva14 коментира:Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)12.01.2018Аз, благодаря! Наистина са превъзходни.
 • marcheva14 коментира:Пилешки гърди Каджун (Cajun) с ЛингуиниПилешки гърди Каджун (Cajun) с Лингуини22.01.2018Пастата е купешка и затова не е дадена в рецептата, тя е по избор. Ползвала съм оригинална паста, всеки италиански магазин разполага с нея. Бяр пипер се прподава в магазинната мрежа, дали ще се ползва или замени с черен такъв е въпрос на избор....покажи още
 • marcheva14 коментира:Френски кроасани с маслоФренски кроасани с масло23.01.2017Кети Петрова, здравей! Рецептата я пуснах с идеята, че това са лесни и бързи кроасани и те са точно такива, бързи и лесни. Разточването на тестото е сведено до минимум, докато в оригиналната рецепта, която също съм пуснала заедно със снимка разточването е 6 пъти, което отнема много време и е трудоемко. Тези кроасани съм ги работи изцяло като замесване, е в стоящ миксер, а след това се разтова на ръце, с точилка. Нямам представа защо не са се получили при теб, те са елементарни, освен ако не си охлаждала достатъчно тестото, все пак то е на остовата на масло и ако е така те няма да се получат. Можеш да погледнеш, при добро желание, как се работи истински френски кроасан, погледни рецептата, може и да се ориентираш и това ще ти е в помощ. Не може аз да ги приготвя , а ти не, това е невъзможно. Пробвай и трябва да знаеш, че в началото изобщо не можех да схвана точно как се работят, но с времето се научих, лесно е....покажи още
 • marcheva14 коментира:Вкусна червена леща с чесънВкусна червена леща с чесън26.09.2016Ванче, качвам и аз снимка на червена леща, не бях готвила такава, хубава е, бързо увира, вкусна е. Единствената разлика е , че добавям и праз лук и стар лук, става ароматна. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Говежда пържола на скараГовежда пържола на скара13.01.2018Е-ха, чудесно!!! За огромно съжаление у нас няма такъв вид пържола, а тя е уникално вкусна! Браво, Дани!