marcheva14 Мария Симеоно
Иноватор

Коментарите на marcheva14 Мария Симеоно

  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Вкусна червена леща с чесънВкусна червена леща с чесън26.09.2016Ванче, качвам и аз снимка на червена леща, не бях готвила такава, хубава е, бързо увира, вкусна е. Единствената разлика е , че добавям и праз лук и стар лук, става ароматна. Благодаря!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Говежда пържола на скараГовежда пържола на скара13.01.2018Е-ха, чудесно!!! За огромно съжаление у нас няма такъв вид пържола, а тя е уникално вкусна! Браво, Дани!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Хрупкава питкаХрупкава питка01.02.2017Антония, отговарям ти аз, защото няколко пъти правих тази рецепта и винаги се е получавала. Лесна и винаги с добър резултат. Печа на 180 градуса по-дълго време и с винтилатор, но и аз никога не го изключвам, не ми пречи. Навик ми е и съм свикнала с него, зная как върви печивото ми. Пробвай отново, ще се получи, сигурна съм. За да си сигурна за резултата направи я наполовина продукти, ще ти е по лесно измесването ѝ, предполагам че измесваш на ръка, а не в миксе р и когато я поставиш във фурната сложи и купичка вода на дъното ѝ, така се овлажнява повече тестото и става хубаво. Поздрав!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Султанска баклаваСултанска баклава09.01.2018Чудна баклава, Съни!! Браво!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Пухкава пита с маслоПухкава пита с масло12.01.2016Силвия, не съм Ванчето Георгиева, но ще се опитам да ти отговоря, а ако има проблем Ванчето ще ме поправи. Едно кубче свежа мая е 42 г. отговаря за 1 кг брашно. Винаги може да ползваш и суха мая, като има от 7 г и от 11 г. Тази която е от 7 г е за 500 - 600 г брашно, а тази от 11 г е за 1 кг брашно. Това е един ориентир как да работиш с маята. На Ванчето питките нямат равни по красота....покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Сладки Коледна приказкаСладки Коледна приказка20.12.2017Данче, подскочи като ощипана мома, не разбирам защо така реагира. Да, маста не е мой продукт, (както и маргарина) и според мен не кореспондира добре с който и да е сладкиш, това е личното ми мнение. Мирише на лошо, колкото и аромати да се добавят винаги се усеща. Не се е ползвал у дома, нямам баби от село за да съм захранена с мас, това е. Може и да се ползва, въпрос на избор е. Изказах само личното си мнение в което няма лошо, нали? Пръжки... през живота си не съм опитвала, няма и да го направя, също личен избор е. Не ги поднасям у дома, няма и кой да ги яде. А защо се ползва мас ,това е дълъг отговор с който няма да те занимавам, исторически е свързан ползването на маста в България и може да се прочете из дебелите книги защо е така. Дулседе Лече си нося точно от Барселона на кашончета, познат продукт ми , бъди сигурна, а за да го влача от чужбина означава, че е любим продукт, а и си го пазя, защото, тук у нас го няма, има вариант само в руските магазини, но не е същото. Отново по празниците пътувам за чужбина и отново ще донеса, а и още много други нещица. Разочарова ме!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Сладки Коледна приказкаСладки Коледна приказка20.12.2017Данче, защо с мас е тази хубава рецепта, жалко за прекрасните продукти. Не, не става за мен. Мас... бррррр..
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Меденки с какао и бял шоколадМеденки с какао и бял шоколад16.12.2017Добавям още една снимка на всички коледни сладки, които сътворих за тази Коледа.
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Коледни маслени бисквити със сушени боровинкиКоледни маслени бисквити със сушени боровинки04.12.2016Здравей, потребител 2033079! Бисквитата наистина е чудесна, силно маслена. Оризовото брашно дава една плътност и пръхкавост на тестото, но нямам представа с какво може да се замени, но оризово брашно се продава във всеки по-голям супер. Не е проблем да се намери. Благодаря! Поздрав!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Специални бадемови бисквитиСпециални бадемови бисквити11.12.2017Таня, здравей! Прочетох рецептата и в нея пише , че бисквитката се оформя на топче ,поставя се и се пече, но аз виждам от снимката , че тя е изрязана с формичка, ръбовете ѝ са вълнообразни, освен това са и с съвершена форма, което ми говори ,че са измервани на кантарче, аз ли не виждам добре или има някакво допълнение, което не е изписано в рецептата. Моля за допълителни обяснения. Благодаря!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Тирамису с печен шоколадов блатТирамису с печен шоколадов блат10.12.2017Мила ми, другарко, запретвай се. Разкошен богат десерт, няма да си в грешка, ако го приготвиш. Прочети и не се плаши, по време на печенето блатът ще се напука, а след печенето ще спадне, но това изобщо не е проблем, смело продължавай. Моля, ти се похвали се и качи от онези твои красиви снимки. Поздрав!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Магически картофи на фурнаМагически картофи на фурна11.09.2017Не, не съм посещавала този кулинаред блог. Посочила съм източник - Chef J. Mielle. Всяка моя рецепта която публикувам винаги посочвам източник,
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Перфектната сьомга с лимоново масло и сметанов сосПерфектната сьомга с лимоново масло и сметанов сос30.11.2017Много ми е приятно, Диана, че си приготвила тази тъй вкусна и силно елементарна рецепта. Много е добра и на видеото изглежда превъзходно. При теб е имало и кожичка от рибата, при мен - не, трябваше да я изпечеш както съм предложила в края на рецептата, декорацията ѝ е повече от прекрасна и много ефектна. Поздравления, Дианче! Поздрав! Марчето...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Перфектната сьомга с лимоново масло и сметанов сосПерфектната сьомга с лимоново масло и сметанов сос30.11.2017Благодаря, Сийче! Хубава е, фина е. Сега свалих още една рецепта, но пак е сьомга ще я приготвя и ще я представя, също е много добра. Сийче, `що те няма???? Липсваш и то се усеща, я вземи врътни нещо и ела. То ,напоследък нищо интересно няма, само тук-там и толкова, ела да разнищим някоя и друга рецепта. Поздрав!!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Панакота с лавандула и сладко от зелени смокиниПанакота с лавандула и сладко от зелени смокини30.11.2017Страхотно изглежда, прекрасна идея, имам цял буркан с лавандула специално за кулинарни творения. Браво, Съни! Да не си разменяме взаимни комплименти, но си приготвила разкошен десерт.
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Перфектната сьомга с лимоново масло и сметанов сосПерфектната сьомга с лимоново масло и сметанов сос30.11.2017Съни, благодаря ти, мила, заслужавам си аплаузите, защото аз съм скарана с приготвянето на риба, не съм като теб, ти сама си каза, че това са твои води. Общо взето риба у дома не се приготвя, показаното като сьомга е единственото което мога да направя, а то е едно нищо на фона на рецептите които виждам тук. Да ти кажа честно, ние с Марчев риба в България не ядем, само там където има огромно разнообразие, из средиземноморските страни, имаме си някаква вътрешна нагласа относно рибите и морските продукти....покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Постен сладкиш с медПостен сладкиш с мед13.12.2014Не, Данче, не е така, в грешка си! В едно от Евангелията се споменава, че Йоан Кръстител се храни с мед и локум. Медът помага на тялото за възстановяване на неговото укрепване, богат е на витамини и полезни съставки, които са необходими по време на пост. Българската църква разрешава консумацията на мед по време на пост. Също така мед се разрешава и в други 24 църкви с изключение на Руската църква (Руска се пише в този случай с главна буква тъй като е единствена по рода си. ) Ще бъда малко многословна за да се разбере точно, какво се разрешава и съответно - не. Коледният пост е 40 дни , въпреки че е продължителен той е лек пост, за разлика от Великденския. През целия пост е разрешено консумация на олио, също на риба и морски продукти, плодове и мед. Единствено по време на великденския пост не е разрешено консумацията на мед и то само в петък на Разпети петък. Медът не се счита за животински продукт, така смятат веганите, но това е друга тема. Така че този сладкиш на Божана си е напълно постен и отговаря на темата....покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Тартар от пушена сьомгаТартар от пушена сьомга23.11.2017Е, да! Убедена съм , че ти си я приготвила тази чудесна рецепта, браво, Дани! Казвам го, защото и друга колежка ни показваше лъжици с черен хайвер как се лееха из чинията ѝ, и аз подведена от общото взех че гласувах, а последствие това което ни показа изобщо не кореспондираше с показаната ѝ рецепта за черен хайвер. Дани!!...покажи още