Коментарите на marcheva14

 • marcheva14 коментира:Сочен свински стек с гарнитура от череши и карамелизиран лукСочен свински стек с гарнитура от череши и карамелизиран лук11.06.2018Разкошно представена рецепта, по нов и интересен начин. Впечатлена съм! Ако можеше щях да дам оценка 10. Благодаря за споделеното. Поздрав!
 • marcheva14 коментира:Гръцка разядка ХтипитиГръцка разядка Хтипити10.06.2018Малко по-късно добавям и още една снимка на изпържени горещи пресни картофи с по една супена лъжица от този пикантен сос. Изключитерно вкусна комбинация се получава.
 • marcheva14 коментира:Каква е типичната руска закуска?Каква е типичната руска закуска?29.05.2018Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Оригинална торта Гараш от 1885 гОригинална торта Гараш от 1885 г30.10.2017Добави коментар. ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
 • marcheva14 коментира:Най-лесният и вкусен хляб без месенеНай-лесният и вкусен хляб без месене23.05.2018Ванче, здравей! Не винаги е необходимо да се добавя захар в сухата мая, може и да се разтвори само в топла вода и тя пак ще шупне. За достоверност веднага сложих 1/2 ч . л . суха бързодействаща мая само в топла вода, направих и снимка за да ти покажа, след малко ще я кача, че след 5 - 7 мин тя започва да образува мехурчета, т.е. шупва. Образува и онзи бял слой, дано да се забележи на снимката, в едната страна на купичката, което отново говори, че започва да шупва. ( съжалявам, получи се тавтология на думите, но няма как да го избегна.). По-късно добавих и щипка захар, нямаше промяна, остана си толкова шупнала, както и без захар. По принцип знаеш, че е най-добре да се добави направо към брашното, без да се активира предварително, но няма лошо и да се активира, така поне се преценява дали е подходяща за работа. Напоследък в повечето рецепти, които чета, не винаги добавят захар, при шупването на маята, нямам обяснение защо го правят. Става въпрос за сухата мая, но предполагам, че ще бъде така и със свежата, но аз рядко работя с нея, нямам много наблюдение. Освен това, тази рецепта е чудесна, за приготвяне на хляб, аз само съм я пускала два пъти, под името "Хляб без измесване с хрупкава коричка" и още една идентична "Хляб с коричка от сирене Чедър", разбира се, че има още подобни под друго наименование, но в основата си са едни и същи, но условието им е да се пече в чугунена тенджера, или с дебело дъно. При тези чудесни рецепти за хляб няма никаква мазнина, не се ползва, не се добавя, а резултатът е винаги повече от добър. Пробвай, ти си майстор на тестата и ще усетиш последствие хляба....покажи още
 • marcheva14 коментира:Омлет във френски стилОмлет във френски стил04.05.2018Разбира се, че е въпрос на вкус, но моето вино е Пино Гриджо - Pinot Grigio - Terra Alpina 2010 и най- важното е да е с коркова тапа.
 • marcheva14 коментира:Люлякова тортаЛюлякова торта02.05.2018Весе и на вкус е разкошна, наистина е свежест. По рецепта е на Христина Колева, аз ѝ благодарих за чудесната рецепта и презентациятя, тя е чудесен кулинар. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Крем карамел в глинени гърненцаКрем карамел в глинени гърненца22.04.2018Весе, перфектно изглежда и то точно заради тези гърненеца, много ме впечатлиха веднага. Къде да ги търся сега пък гърненцата, нямам такива, а и да съм имала съм ги изхвърлила. Браво!! Поздрав!
 • marcheva14 коментира:Салата от ФенелСалата от Фенел22.04.2018Чудесна презентация с вкус и усет към кулинарията.
 • marcheva14 коментира:Зеленчукова тартаЗеленчукова тарта13.04.2018Ивана и на мен ми е любима, жалко, че си тръгна оттук, много бързо, има уникални рецепти. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Фалшив хайверФалшив хайвер15.02.2016Албенка, разрешавам си да кача още една снимка към рецептата , но аз приготвих този тъй приятен фалшив хайвер с майонеза. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Бавно готвено телешко по провансалски с бекон и маслиниБавно готвено телешко по провансалски с бекон и маслини05.03.2018Венче, благодаря ти, мила, ама как може да напишеш такова нещо, тук всеки е много добър, няма добър, по-добър, най-добър, просто това е домашна кухня и нищо повече. Това телешко е толкова елементарно, то само си се готви, а аз си вършеех други неща из къщи , забравих, че има нещо във фурната. Ти пък, направи го и ще видиш. Важното е виното да е добро, тук няма сложно, лесна рецепта е. После прибави една снимка да ти се радвам....покажи още
 • marcheva14 коментира:Вкусен спаначен бюрекВкусен спаначен бюрек02.05.2017Ванче, разрешавам си да кача още една снимка към този чудесен турски бюрек със спанак, всичките мои съставки са идентични с твоите. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Каталунски крем на фурнаКаталунски крем на фурна21.02.2018Разкошен, Марияна! Бях се настроила да го почвам, но ти ме изправари, друго ще спретна. Браво, визията му е чудесна!
 • marcheva14 коментира:Сладкиш с вишни и кокосово маслоСладкиш с вишни и кокосово масло08.02.2018Албенка, благодаря за споделената рецепта. Разрешавам си да кача още една снимка, имах и кокосово масло останало от един друг сладкиш и замразени вишни, ухае прекрасно на кокос. Благодаря!
 • marcheva14 коментира:Сьомга със солено-сладка глазура в препържено масло на тиганСьомга със солено-сладка глазура в препържено масло на тиган05.02.2018Благодаря, Сийче! Без извинение, мила, то си е точно така! Да ти кажа честно аз нямах големи очаквания с това силно препържено масло, но така е по рецепта и аз го изпълних и се получи фантастичен резултат. В интерес на истината аз сега преоткривам рибата, винаги съм я отхвърляла, но този вид риба не е за изхвърляне. Рецептите ми, те са само три на брой със сьомга , всички до една са перфектни. Още веднъж благодаря! Пробвай картофите на Дюшес, много са добри, фантастично картофено пюре, плътно, ухаещо на масло и пак в интерес на истината , във френската кухня когато приготвят картофено пюре съм забелязала, че никога не добавят прясно мляко, разбиват дълго време картофите с пресата и добавят много масло. Така сподели и Жак Пепен, - мляко не, но масло много. Хайде, чао!...покажи още
 • marcheva14 коментира:Пасуц Толма (Պասուց Տոլմա)Пасуц Толма (Պասուց Տոլմա)25.01.2018Ми.... не! Не ти е лоша светлината, достатъчна си е! Снимките на мен много ми харесват, както винаги. Рецептата е прекрасна, кое ме спира да я приготвя, многото съставки, трябва да се хвърлям, а на ориза, после да варя на лещата, после да се хвярля на булгура, това ще ми отнеме време, а иначе си е прекрасна, казах ли го вече...Браво, Съни!!...покажи още
 • marcheva14 коментира:Бисквитена торта с кафе и шоколадов мусБисквитена торта с кафе и шоколадов мус24.01.2018Иванке, разбирам, че ти е трудно да разбереш една толкова елементарна рецепта. Моля ти се, обърни се към източника на представената рецепта прекрасния кулинар Таня Донева, тя ще ти даде допълнителни обяснения. Ще вметна само, че тези 200 грама бисквити са само за основния блат, не се делят наполовина. Обяснения е излишно повече да давам и да натоварвам страницата. Това е....покажи още