Коментарите на marcheva14 Мария Симеоно

  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Сладкиш с кайсии и прасковиСладкиш с кайсии и праскови14.07.2016Благодаря, Дани. Това сладкишче е изключително елементарно, но винаги с прекрасен резултат. Хубави продукти има. Поздрав най.сърдечен! Марчето
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Пълнени червени чушки със сирене и доматен сосПълнени червени чушки със сирене и доматен сос18.09.2017Допусната е неволна грешка при изписването на рецептата, тъй като липсваше функцията "редактирай рецептата" - да се чете:" Пече се на 180 градуса за около 40 мин. "
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Шоколадов сладкиш с кремШоколадов сладкиш с крем09.09.2017Вили, здравей! Това е един чудесен италиански сладкиш от блога на Lussi`s World of Artcraft или само Люси. който го правих и е външно много красив, съжалявам че не го снимах за да го покажа. При теб нещо са се изгубили горните спиралите на крема, но няма значение това. Той пак е много добър. Но, за какво ти пиша, в рецептата за приготвянето на блата е изпуснато прясното мляко, а то е 150 мл. Това е важно част от приготвянето му. Започва така: 300 брашно, 190 захар, 4 яйца, 50 какао, 100 олио, и 150 мл ПРЯСНО МЛЯКО., бакпулвер, и ванилия и т. н.. Ако можеш допълни го, важна съставка е. Поздрав! Марчето...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Фокача КласикаФокача Класика16.09.2017Добавям и снимка на така известната кашерна сол, така както е зададено в рецептата. Тя е на люспи и е интересно да се види.
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Шарлота с горски плодове и малиново кулиШарлота с горски плодове и малиново кули16.08.2017Добавям още една снимка на този тъй прекрасно свеж десерт, разликата е само в червената панделка, която е за достоверност, че Шарлотата е приготвена отново и снимката не е стара.
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня02.02.2017Чудесна снимка виждам, Теди! Благодаря ти!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Запеканка с патладжани, моцарела и сос РазкошЗапеканка с патладжани, моцарела и сос Разкош13.09.2017Дани, покапах се!! Разкошна! Не че не се пускат рецепти за патладжани, ама все нещо ново обичам да откривам и тук го открих, браво!! Праз... никога не бих се и сетила да добавя. Добре че си ти и още някоя и друга интересна кулинарка, че да видя и науча нещо нови, че от тази лютеницомания и чушкомания ми дойде до ...ще намразя лютеницата и печените червени чушки завинаги. Поздрав, Дани!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Сочни пържени кюфтетаСочни пържени кюфтета29.04.2016Разрешавам си да добавя още една снимка към тази чудесна рецепта. Моите не се получиха така блестящи както при Сия, въпреки че съм спазила точно рецептата и то ползвах една от най-добрите водки за тези "Сочни пържени кюютета"....покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Ликьор от мента - ментовкаЛикьор от мента - ментовка12.09.2017Пуснах коментар за рецептата, ама къде отиде този коментар, `що не го виждам, и защо отиде там където не му е мястото, нищо... Съни, разкошна рецепта!! Браво!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Ликьор от мента - ментовкаЛикьор от мента - ментовка12.09.2017Вени, нямам си двор и затова утре след работа отивам при бабите на пазара и ще изкупя де що видя мента. Ще я спретна. Ясно е че не два дни , а може би три ще се занимавам с тази рецепта, но ще я направя и ще покажа. Дано да имат мента, че напоследък липсва , и търсенето ѝ е голямо, изкупуват я за коктейли от ресторантите. Съни, разкошна е рецептата ти!!!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Румънски Гомботи със сини сливиРумънски Гомботи със сини сливи12.09.2017Дани, разкошна рецепта!! Не знам дали ще я повторя, много ми е сръткаво едно, а времето ми е малко , а иначе с удоволствие ще я спретна! Браво, Дани!!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Печена сьомга с пестоПечена сьомга с песто18.07.2015Грешка направих с тази 4-ка, мисля че е повече от ясно. Рецептата е прекрасна и си е отвсякъде за 5-.ца.
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Карамелено ПанетонеКарамелено Панетоне04.09.2017Да, Албенче, направо е невероятно! За първи път го правя и съм много доволна. Винаги съм избягвала направата на панетоне поради липса на висока форма, многото работа, а в действителност се оказа много лесно, хем си намерих начин за височината му , хем само с миксер съм го разбърквала на ниски обороти, но по рецепта си е с дебела и здрава дървена лъжица. Влиза в любими десерти и то най-вече за Великден. Карамела се е разтопил по възможно най-добър начин. Чуден е! Поздрав! Марчето...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Бързи хлебчета ЗемелиБързи хлебчета Земели02.09.2017Добавям още една снимка към тази бърза и успешна рецепта, хлебче за пикник с парче домат и така разкошното сирене Халуми на скара, посипано с риган и мъничко зехтин.
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Бързи хлебчета ЗемелиБързи хлебчета Земели02.09.2017Ей, Теди, благодаря ти! Знаеш ли какви вкусни, леки, пухкави хлебчета станаха, неочаквано за мен. Съвсем подходящи за пикник. Хвърлих продуктите на шега да си се приготвят. Знаеш, вероятно си разбрала от рецептите ми, че аз ползвам полу-професионален миксер и затова ми е лесно, хвърлям всичко вътре и отивам да си гледам работата. След малко ги поглеждам , те станали, тестото вече е на хубава топка. Но това брашно в рецептата е малко и съвсем е възможно да се приготвят на ръка, първо, забъркваш ги с дървена лъжица, а след това за около 10 мин да ги доомесиш. Не мисли, че години не съм месила на ръка, напротив. Хайде, поздрав най-сърдечен! Марчето...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Брускети с домати и босилекБрускети с домати и босилек29.08.2017Благодаря ти , Ели! Добавям още две снимки към така разкошната рецепта. Толкова елементарна на продукти, а уникално вкусна. Една част браскети са с гуакамоле. Чудесия от вкусове!
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Сладко със зелени смокиниСладко със зелени смокини26.01.2017Янев, както виждаш от снимката която съм качила , че са се получили, не са компот. Напълно съм се доверила на кулинарния блог на М.Митева за рецептата, а и не само за тази. Тази кулинарка има уникални неща. Не знам дали знаеш, но тя живее от много години в Кипър и е повече кипърка, от колкото българка. Смокиновото сладко е приоритет на гърците /кипърци , предимно, не е точно българско. За направата на това сладко ми отне около два дни и половина, надали ще го направя отново, но ти гарантирам , че е повече от прекрасно. Опитай, но разполагай и с време. Поздрав!...покажи още
  • marcheva14 Мария Симеоно коментира:Домашно сладко от червени боровинкиДомашно сладко от червени боровинки29.08.2017Разкошно сладко виждам, Весе! Браво! Много го харесвам, но няма да направя, защото при мен един килограм боровинки струват 28 лв. Направо ги отсвирих на тази цена. По -добре да си купя едно две бурканчета готово и това е.