Евгения
Новак

Коментарите на Евгения

  • Евгения коментира:Бюрек с картофи и лукБюрек с картофи и лук04.04.2013Здравейте! Не е белтък а жълтък. Когато се сложи малко повече вода при изпичане по не личи. Няма този блясък както само с жълтък когато се маже. За олиото не разбирам каква е грешката. Ако Ви се вижда малко сипете повече, ще станат по-хрупкави....покажи още
  • Евгения коментира:Шахматна торта с кокосШахматна торта с кокос07.01.2014Искам да попитам защо е качена моя снимка на торта която съм правила а вие я представяте с косос. Просто си качете ваша снимка.
  • Евгения коментира:Уникална шахматна тортаУникална шахматна торта04.04.2013Здравейте, Зорница! Ако слагате от жълта и кафявата смес и ги редувате, след изпичане просто ще получите кекс зебра. Просто ще се смесят и няма да имате ефекта на шахматната дъска.
  • Евгения коментира:Вкусни фунийки с кремВкусни фунийки с крем07.10.2013Не знам за вас, но за мен не е пипкава работа. Доста бързо ги навивам, може би защото ги правя от години. Ако на вас ви отнема повече от 1 час за да ги навивате, не е проблем, Вие сте умна жена и включете помощници. След време няма да усещате, как бързо се справяте. Не се отказвайте, по-някога трудните неща си заслужават....покажи още
  • Евгения коментира:Мусака в нов прочитМусака в нов прочит08.10.2013Здравейте! Колбаса и киселото мляко се слага в каймата. Пакети от 250 гр.
  • Евгения коментира:Триъгълно руло с бисквитиТриъгълно руло с бисквити29.03.2013НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСАЛА, ЧЕ ТОВА Е МОЯ РЕЦЕПТА! ВИДЯЛАСЪМ Я, ХАРЕСАЛА МИ Е И СЪМ Я НАПРАВИЛА!СНИМАЛА СЪМ Я И СЪМ Я ПРЕДЛОЖИЛА НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, КОЙТО НЕ СА Я ВИДЯЛИ ПО ДРУГИТЕ САЙТОВЕ. КАЙ ОТ ВАС ИМА АВТОРСКА РЕЦЕПТА, ЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА КРАЖБА? А ЩО СЕ ОТНАСЯ, ЧЕ НЕ СЛАДКА ПРИ МЕН НЯМА ТОЗИ ПРОБЛЕМ! ...покажи още
  • Евгения коментира:Понички с кисело млякоПонички с кисело мляко25.05.2012Здравейте! Направих поничките и се харесаха на цялото ми семейство. Към рецептата Ви добавих в тестото 1/2 каф.чаша захар и маята я разтворих в 1 каф.ч. хладка вода. Изпържих ги във фритюрника и въобще не станаха глетави, изпържиха се хубаво. Благодаря за рецептата. За мен е страхотна!...покажи още
  • Евгения коментира:Уникална шахматна тортаУникална шахматна торта04.04.2013Здравейте! По 2 с.л. какао на блат.
  • Евгения коментира:Понички с кисело млякоПонички с кисело мляко25.05.2012Здравейте! Да попитам защо, се слага лим. киселина? Мисля да ги направя, като имам домашен мармалад от мушмули и мисля, че ще станат доста вкусни.
  • Евгения коментира:Уникална шахматна тортаУникална шахматна торта04.04.2013Може да се нареже на 4,5. Извинявам се много, в бързината при писане се е получило " нарежете".
  • Евгения коментира:Уникална шахматна тортаУникална шахматна торта04.04.2013Здравеейте Тони! Ще се опитам да Ви обясня най-лесно. Имате 4 блата изпечени - 2 жълти и 2 кафяви. Диаметъра на блатовете Ви е примерно 26 см. Взимате 1 жълт и 1 кафяв,слага те ги един до друг и намирате 1 чиния с по-малък диаметър от 26,друга чинийка от торта, после от кафе. Всяка следваща е по-малка от предишната. Тоест примерно 26см блат, -23см чиния,-20см чиния,-17чиния. Ако са 3 чиниите стават 4 кръга, ако са 4 чиниите стават 5 кръга. Върху жълтият блат поставяме чиния с 23 см., като гледаме от всякъде да се вижда блата еднакво. Режем с нож по ръба на чинията, тя ни е контур за кръга.Когато го изрежем махаме чинията и слагаме в средата следващият по-малък диаметър 20см. И него го изрязваме. Така правим и с следващата по-малка чинийка -17см. В последният най-вътрешен кръг остава най-широк, като дебелина, той е центъра и при рязане няма да се вижда, че е по-широк.Така получаваме 4 кръга.Правим същото и с кафявият блат. Когато сме готови започваме шахматно да ги разместваме. На жълтият първи кръг го оставяме жълт, вторият взимаме от кафявия и ги разменяме, третият остава пак жълт, четвъртият кафяв. Така се разменят и 4 блата.Когато редим тортата, примерно първо слагаме блат който започва със жълт кръг, вторият блат ще е със кафяв първи кръг. Дано да съм го обяснила лесно, защото не е трудно, като се види с очи. Всъшност има изображения на наредени блатове и това ще Ви улесни да ме разберете. ...покажи още
  • Евгения коментира:Уникална шахматна тортаУникална шахматна торта04.04.2013Г-жа Ценова, правилна е забележката Ви. Снимала съм тази със 5 кръга.В оригиналната рецепта, която имам от 20 год са дадени 3 кръга. Може да се нарежете и на 4,5 в зависимост от големината на блата, който е направен.Благодаря, ще внеса корекция в рецептата....покажи още
  • Евгения коментира:Трицветен кексТрицветен кекс03.04.2013Вили,съвета който мога да ти дам е да слагаш фолио от горе като се запече, ако ти е силна фурната. Или намали градуса за горно печене. 150 градусе е умерена температура и не би трябвало да ти изгори, тя по скоро изсушава и изпича по бавно. ...покажи още
  • Евгения коментира:Уникална шахматна тортаУникална шахматна торта04.04.2013Г-жа Славчева, може да е селска но е вкусна. За тортата има различни рецепти и всеки си харесва как да я направи. Все пак това не е торта Павлова! Но и тя има разновидности в съставките. Дали ще я направиш с 11 яйца или 4, дали олио или с масло, важен е резултата и най-вече да е вкусна. Ако смятате, че тортата не е достойна да се предложи на хората за да направят свой избор за направа, предлажете вашата, може и на мен да ми хареса да я направя с вашата рецепта. Нали за това е Готвач.бг да предлага и научаваме нови рецепти....покажи още
  • Евгения коментира:Картофени палачинки със сиренеКартофени палачинки със сирене03.04.2013Изглежда вкусно и ще я изпробвам рецептата.
  • Евгения коментира:Трицветен кексТрицветен кекс03.04.2013Това му е хубавото на готвенето, имамме възможности да променяме съставки, форма и винаги се получава нещо ново и красиво. В тази рецепта и аз съм добавила нещо към нея и сега все повече се обогатява, променя и всеки има усет за това. Благодаря Ви за отзивите и идеийите, които ще внесете!...покажи още
  • Евгения коментира:Шоколадова торта с фонданШоколадова торта с фондан02.04.2013Рецептата съм я прочела от вестник на Кауфланд,после видях, че има и видео на Бон Апети. Материалите може да са еднакви но направата е различна. Това му е хубавото на готвенето, можеш да твориш и да промениш.