Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Мария»Моите коментари
Мария
Мария
Новак

Моите коментари

Мария коментира:
Много е добра рецептата, от доста време готвя грах по този начин. Единствено не добавям кимион, тъй като вкъщи не сме почитатели на подправката, слагам магданоз.
Мария коментира:
Да, както има безброй рецепти за баница, така и за чийзкейк. Този се пече заради яйцата. Малко мисъл, ама навреме...
Мария коментира:
Пекла съм с крема сирене и яйце, не виждам причина да не стане и с маскарпоне, пече се заради яйцата, макар 50 минути да е много за моята печка, но всяка е различна. А за стягането, прави се, за да не се разрони блата при мазане с крема, но, ако се прави внимателно, няма нужда от охлаждане. Не е нужно да сме толкова критични към всичко, което не сме пробвали или не отговаря конкретно нечии вкус...
Мария коментира:
От години правя чийзкейк по тази рецепта, опитвала съм много видове, със сметана, маскарпоне и желатин, но този си е най-добрият. Много точно е описано, че трябва да се запече отстрани, а в средата да е леко течен, тогава е готов. Всяка фурна е различна. Никога не ми се случвало да не се получи. Важно е да е с българско крема сирене, с другите невинаги става толкова добре. Лично аз си взимам какаови чаени бисквити, приятно се получава. Браво за подробното описание на рецептата! И е наистина хубава!
Мария коментира:
Доста неясна рецепта за хора, които готвят рядко и имат нужда от по-подробно описание. Аз бих задушила плънката, преди да пълня доматите. И е хубаво да се уточни какво значи "достатъчно количество вода" - колко да покрие от доматите: 1/4, 1/3, 1/2 от тях?
Мария коментира:
От описаното не разбрах нито какви са 5-те хранителни инстинкта, нито какво общо имат те с приложения пример, който намирам за крайно ограничен. Първо, всеки организъм има различни потребности! Второ, всяко тяло има определени пропорции мускулна/мазнинна/костна маса, както и височина, не може да се гледат само килограмите на човека, за да му се определи какво и по колко да яде. Трето, надявам се никой не вярва, че съсипвайки здравето си по този начин, ще отслабне трайно. В менюто няма почти никакви белтъчини, т.е. сваляйки килограми организмът ще унищожава не мазнините, а мускулната маса! Нито една диета или каквото и да е ограничение от този тип ме може да постигне траен и здравословен резултат без физическо натоварване. Освен това хранителният режим трябва да е съобразен с необходимостите на тялото, т.е. да се набавя всичко необходимо, за да функционира то нормално. Всички лишения, несъобразени в здравословен аспект, неминуемо ще ви вкарат в болница! Аман от драскачи и разбирачи, спрете с тези глупости, заради такива като вас страдат хора, които имат проблеми, но нямат нужните познания да се справят с тях!
Мария коментира:
Страхотна рецепта за тези, които обичат бързите и по-леки десерти. Според мен обаче захарта е доста, аз сложих около 130 грама пудра захар и се получи хубаво. :)
Мария коментира:
Да, и моят съвет е захарта наполовина поне, а маслото - 2 пъти повече (1 пакетче 125 грама е добре)
Мария коментира:
Много е захарта, да, аз използвах 1 ч.ч. кафява захар и сусамов тахан вместо фъстъчено масло, получи се хубаво :)
Мария коментира:
Много хубаво се получи, макар че аз малко измених рецептата. В каймата не слагам ориз, смесвам я с яйце, лук, магданоз, чубрица и черен пипер, овалвам я в брашното и така оформям кюфтенца.
Мария коментира:
Слага се сурово в каймата. Ако е едно сварено яйце, няма да стигне, за да стане като руло Стефани :)
Мария коментира:
Супер е, много вкусно става по тази рецепта, само дето аз не слагам кимион,а малко копър :)
Мария коментира:
Снимката обикновено я слагат админите, не си го изкарвайте на авторите на рецептите.
Мария коментира:
Рецептата е супер, вкъщи се се приготвят по същия начин. Имам забележка само към модераторите - снимката отново не е подходяща, това са тиквички!
Мария коментира:
Сега се пекат във фурната, изглеждат много добре. Пълнежът го опитах, много е вкусен. Иначе аз например с пълнени тиквички и пълнени пиперки правя отделно заливка от 1 яйце и кофичка кисело мляко (разбити), добавям я при сервиране, докато са топли и става много приятно.
Мария коментира:
Най-добрите рецепти най-често са от Ефросия.
Мария коментира:
Съветвам след като настържете картофите да ги изцедите от водата им :) Така няма да пръска много сгорещената мазнина.
Мария коментира:
Има изключително много рецепти за баници. Тази съм я правила и не става сбита, колкото до такава с газирана вода - правила съм и нея,много хубава става и тя, но все пак тук говорим за млечна. Всичко е въпрос на вкус и на навици, в нашето домакинство например се консумира т тази с повечкото мляко и баница със спанак/лапад/коприва :)