Gotvach.bg»Форум»Диети и Отслабване»Отслабвайте ежедневно без усилия и лишения

Отслабвайте ежедневно без усилия и лишения

  • 31.05.15 06:54#1Апостол АпостоловАпостол АпостоловНовакРегистрация: 11.06.12Град: СофияОтговори: -Отслабвайте ежедневно без усилия и лишенияОСНОВНИ ПРАВИЛА

    Затлъстяването се превърна в сериозен проблем за българите. Статистиката е недвусмислена: около 70 % от нашенците имат вече наднормено тегло! Затова предлагам на вашето внимание десет правила за безболезнена редукция на телесното тегло. Те се основават на многобройни научни изследвания и са публикувани в изданието “Diets in Review”.

    1. Направете менюто си разноцветно!
    Плодовете и зеленчуците са незаменим източник на целулоза, витамини, минерали и антиоксиданти. Те съдържат малко калории, създават усещане за ситост и се съчетават добре с всички ястия.

    2. Хранете се редовно!
    Когато се храните редовно, обмяната на веществата се извършва равномерно и калориите се изразходват през целия ден. Ако интервалът между приемането на храна е твърде голям, организмът се старае да изразходва по-малко енергия т.е. изгаря по-малко калории. Задължително закусвайте. Яжте не по-малко от 3 пъти всеки ден и от време на време похапвайте допълнително по-лека здравословна храна.

    3. Дайте време на стомаха си!
    От ранно детство ни учат да не похапваме преди обяд, за да не повлияем на апетита си. В действителност приемането на малко количество храна може да предотврати преяждането. Усещането за ситост се появява след 10-15 минути и затова ние често изяждаме повече, отколкото е необходимо. Когато се храните у дома, обръщайте внимание на порциите. В ресторантите често сервират големи порции. Не се старайте да изяждате всичко.

    4. Избирайте пресни продукти!
    За да могат продуктите да се съхраняват по-дълго време, в тях се добавят всевъзможни консерванти, а това често води до намаляване съдържанието на витамини и други полезни вещества. Старайте са да употребявате по-малко полуфабрикати, защото те са високо калорични, мазни и солени.

    5. Движете се!
    Човешкият организъм не е приспособен за безкрайно седене на бюрото. За да запазите своето здраве, вие трябва да се движите. Натоварването укрепва мускулите и сърцето, подобрява съня и настроението. Не е важно дали спортувате в спортната зала или просто се разхождате около дома си – главното е да се движите.

    6. Поглезете се!
    Много от вкусните неща са вредни, но без тях се живее много по-трудно. Ако постоянно се лишавате от нещо, можете да се “пречупите” и да изядете наведнъж твърде голямо количество от “забранената храна”. Хапнете си от най-любимото, но бъдете умерени.

    7. Четете етикетите!
    Ако не знаете съставките на продукта (т.е. ако те не са посочени на опаковката), по-добре не рискувайте и го оставете в магазина. Същото се отнася и за продуктите с безкрайно много съставни компоненти. Обръщайте внимание дали са посочени калориите и съдържанието на мазнини за една порция или за цялата опаковка.

    8. Консумирайте пълнозърнест хляб!
    Белият хляб няма никаква стойност, докато пълнозърнестият е богат на целулоза и други полезни вещества. Той е способен да ни предпази от резките спадове в нивото на гликоза и удължава чувството за ситост.

    9. Избирайте “правилните” мазнини!
    Мазнините не винаги са вредни. Наситените мазнини действително способстват за натрупването на излишни килограми и предизвикват сърдечно-съдови заболявания, но ненаситените са полезни за организма. Можете спокойно да използвате зехтин за подправяне на салата си. А и за приготвяне на ястия.

    10. Избягвайте “течните” калории!
    В една единствена чаша „натурален плодов сок“ се съдържа твърде много захар. Всеки ден в стомаха заедно с напитките попадат излишни калории, които не създават чувство за ситост, но способстват за добавянето на излишни килограми. Рекламата обикновено толкова добре представя тези напитки, че човек ги смята за полезни и не обръща внимание на захарта, която се съдържа в тях.

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.01.16 10:47#2Христо ПетровХристо ПетровНовакРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Отслабвайте ежедневно без усилия и лишениятова са наистина златни правила,които трябва да се спазват винаги,а не само когато имаме някой излишен килограм!ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 01:59#3МаргаритаМаргаритаНовакРегистрация: 19.01.16Град: СофияОтговори: 229от: Отслабвайте ежедневно без усилия и лишениятова е начин на животОтговорОтговор с цитат
  • 30.04.16 10:48#4Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Отслабвайте ежедневно без усилия и лишенияЗлатни правила за нормалния начин на животОтговорОтговор с цитат
  • 15.07.16 10:52#5Monika IvanovaMonika IvanovaМастър ШефРегистрация: 10.04.16Град: ЛомОтговори: 252от: Отслабвайте ежедневно без усилия и лишениячудесни съвети... ще се опитам да ги спазвам на максОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest