Gotvach.bg»Форум»Здравословно Хранене»Храните, които ни съсипват

Храните, които ни съсипват

  • 30.08.15 06:28#1Апостол АпостоловАпостол АпостоловНовакРегистрация: 01.12.10Град: -Отговори: -Храните, които ни съсипватТИ СИ НАИСТИНА ТОВА, КОЕТО ЯДЕШ

    При наличието на толкова много неточна информация относно храната и влиянието и върху човешкото здраве, изборът на здравословна храна може да се окаже труден. И все пак, има известен брой храни, които трябва да избягвате на всяка цена, тъй като те не допринасят с нищо за здравето ви и крият много рискове. Тук са изброени девет вида храни, които не трябва да консумирате никога повече, ако искате да запазите здравето си в дългосрочен план.

    1* Бял хляб и рафинирано брашно - белият хляб и рафинираното брашно са истинска отрова за вашето тяло, тъй като са предварително лишени от почти всички витамини, минерали, фибри и други важни хранителни вещества. Поради тази причина, тялото не знае как правилно да смели и усвои тези така наречени храни, което може да доведе до здравословни проблеми. Освен това, рафинираното бяло брашно се избелва с хлор и се смесва с бромид, два отровни химикала, които се свързват с нарушения на щитовидната жлеза и увреждането на други органи. Това е най- големият враг на българите, които ежедневно се тъпчат с бял хляб и печива.

    2* Обикновени замразени ястия - повечето традиционно приготвени замразени ястия са претъпкани с консерванти, преработена сол, хидрогенирани мазнини и други изкуствени съставки, да не говорим за факта, че повечето такива храни са минали през предварителна силна термична обработка, която е свела хранителните им вещества до минимум, в най-добрия случай (особено след дообработването им в микровълновата фурна у дома)... С изключение на няколко наистина здравословни марки замразени храни, повечето замразени ястия са болест в кутия, затова ги избягвайте в полза на пресните храни.

    3* Бял ориз – както от белия хляб, така и от белия ориз предварително са извлечени повечето полезни хранителни вещества, и са отделени триците и кълновете, двата естествени компонента на кафявия ориз. Дори и така нареченият „обогатен“ бял ориз не е достатъчно хранителен, тъй като тялото ни го обработва по различен начин от кафявия, който се абсорбира много по-бавно и не предизвиква рязък скок на кръвната захар, за разлика от белия.

    4* Пуканки за микровълнова – тази преработена храна, популярна сред киноманите и любителите на чипсове, снаксове (бързото хранене), е една от най-нездравословните. Практически всяка съставка на пуканките за микровълнова, от генномодифицираната царевица през преработената сол и консервантите подсилващи вкуса, е нездравословна и причинител на болести. На всичко отгоре, пуканките за микровълнова съдържат химикал известен като диацетил, който може да разруши белите ви дробове. Ако обичате пуканки, придържайте се към органичните зърна, които сами можете да приготвите в тенджерка и да подправите със здравословни съставки (кокосово масло, розова хималайска сол).

    5* Дълготрайни месни продукти с нитрати и нитрити деликатесните меса, дълготрайните колбаси, хот-догът, беконът и много други месни продукти продавани в хранителните магазини, често са пълни с натриев нитрит и други химически консерванти, които се свързват с причиняване на сърдечни заболявания и рак. Ако консумирате месо, придържайте се към такова необработено с натриев нитрит и без нитрати, за предпочитане е месото идващо от свободно расли и хранени с трева животни.

    6* Най-съмнителният протеин - енергийните блокчета. Може да изглежда така, сякаш протеиновите и енергийни блокчета са добро допълнение към здравословния начин на хранене, но по-често не са. Тези хранителни заместители съдържат преработен соев протеин, рафинирана захар, хидрогенирани мазнини и други вредни добавки, които допринасят за хронични заболявания. Разбира се, не всички протеинови и енергийни блокчета са лоши. Просто четете етикетите със съставките, за да знаете какво купувате.

    7* Маргарин – скрит е във всички видове преработени храни. Противно на общоприетото схващане, маслото и наситените мазнини като цяло не са нездравословни, особено когато те са получени от животни, които се хранят с трева, а не с царевица и соя. И ако животинските мазнини не са за вас, придържайте се към студено пресованото кокосово масло или зехтина, а не към маргарина.

    8* Соево мляко и соеви заместители на месо – една от големите здравни измами на модерните времена. Соевата лудост е прищявка, която ще искате да пропуснете. Освен фактът, че почти всички органични соеви съставки са с генномодифициран произход, повечето соеви добавки се обработват с помощта на токсичен химикал, известен като хексан, който е свързан с причиняването на вродени дефекти, репродуктивни проблеми и рак. Соята, която не е ферментирала, е също така с високо съдържание на естрогени, които могат да нарушат хормоналния ви баланс.

    9* "Диетични" продукти – много от така наречените "диетични" продукти на пазара съдържат изкуствени подсладители като аспартам (Equal) и сукралоза (Splenda), и двете от които са свързани с причиняването на неврологични увреждания, стомашно-чревни проблеми, както и ендокринни нарушения. Много от диетичните продукти съдържат и добавени химически ароматични вещества, които заемат мястото на мазнините и другите естествени съставки, които са били отстранени, за да намалят (изкуствено ) съдържанието на калории. Придържайте се към пълнозърнести храни, които са максимално близо до природата, включително природни храни с високо съдържание на мазнини и вашето тяло ще реагира изненадващо добре.

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.11.15 09:47#2Потребител#162355Потребител#162355НовакРегистрация: 21.10.15Град: -Отговори: 3от: Храните, които ни съсипватАпостоле,с риск да ме оплюете,но тези дълбоко мислени съждения,в резултат на какво са-задълбочен анализ ли?твой експеримент ли(колко годишен ,кое не ти понася)или си преписвач на модни налагащи се мнения.Всички в хор яжте само зеленчуци и колко е полезно да си Веган.
    Човешкия организъм е перпетуммобиле стига да му подаваме необходимите количества-като калоричен прием,за енерго разхода,без да прекаляваме,е полезно.
    Иначе,погледни навън и виж имали къде да паркираш,как тогава,доматите или краставиците,или който и да било друг зеленчук да е същия като преди 20-30 г :blush:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.01.16 11:30#3Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Храните, които ни съсипватТо ако човек се задълбочи, всичко е вредно, но все пак трябва да се яде.ОтговорОтговор с цитат
  • 22.01.16 11:16#4Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Храните, които ни съсипватСкоро ще минем на фотосинтеза :evil:ОтговорОтговор с цитат
  • 28.01.16 11:04#5ViktoriqViktoriqЧиракРегистрация: 26.01.16Град: ВарнаОтговори: 205от: Храните, които ни съсипватМного полезна статия.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.04.16 05:16#6Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Храните, които ни съсипватМи то всичко си е вредно, но няма как, все нещо трябва да се ядеОтговорОтговор с цитат
  • 20.04.16 07:32#7Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: Храните, които ни съсипватСпасението е да се консумира с мярка,а ако е възможно някои неща да се заменят с по-здравословни или направо да се откажем от тях.ОтговорОтговор с цитат
  • 16.07.18 10:20#8justsavagejustsavageНовакРегистрация: 27.06.18Град: МонтанаОтговори: 192от: Храните, които ни съсипватНе съм съгласна за соевото млякоОтговорОтговор с цитат
  • 25.07.18 05:16#9Моника ИвановаМоника ИвановаГотвачРегистрация: 18.07.18Град: ОвчаровоОтговори: 75от: Храните, които ни съсипватСупер статия , трябва да им се обърне внимание.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest