- 10.01.16 01:07#1Неуспехи със силиконови формичкиМили хора, моля, за помощ....
Вече втори силиконови формички и нищо... Всичките ми опити са пълен провал. Кексчетата залепват и изобщо не излизат в желаната форма. С тефлонова форма и хартиени чашки резултата е перфектен без значение дали правя сладки или солени... Но новите формички са толкова хубави, а резултата толкова плачевен, че ми се вие от мъка.
Моля, ако имате изпитани рецепти или най-вече инструкции за печене в силиконови форми да споделите. Защото при тези ми опити не разбирам, кое им е толкова практичното...ОтговорОтговор с цитат - 12.01.16 05:40#2от: Неуспехи със силиконови формичкиЗа мен изобщо не са практични. Купих си една и тя се стопи. Вече само в тефлон си правя сладкишите.ОтговорОтговор с цитат
- 14.01.16 06:36#3от: Неуспехи със силиконови формичкиИмам доста силиконови форми и ги използвам често.Температурата на печене трябва да бъде,не повече от 220градуса.Сред като се изпекат,не се вадят веднага,а се изчаква десетина минути.И още нещо,намаслявам леко с масло.Рецептата,която използвам най-често и винаги ми се получават е следната:
2яйца,1ч.ч захар,1ч.ч прясно мляко,1/2ч.ч олио,2и1/2 ч.ч брашно,1бакпулвер,ванилия
Яйцата се разбиват с вилица.Добавя се захарта,след това млякото,олиото и накрая пресятото брашно с бакпулвера.Разбърква се с шпатула(не с миксер).Сипва се по малко във формите за мъфини,до 2/3 от височината им).Пекат се на 180градуса,около 20минути или до готовност.Понякога добавям сладко,шоколад,ядки,бисквитки и каквото ми хрумне. Чашата с която меря е 250мл.ОтговорОтговор с цитат - 22.01.16 01:38#4от: Неуспехи със силиконови формичкиНямам неуспехи, ползвам силиконови форми за мъфини и за кексОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 09:36#5от: Неуспехи със силиконови формичкиИ аз ползвам силиконови и не ми залепват, но аз винаги ги намазвам прецизно с олио. Май в това е тайната, защото моята сестра и племеница при ползването на същите форми не им се е получавало и все залепвали. А и това,че винаги ги пека на около 180 градуса и не повече от 200.ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 10:38#6от: Неуспехи със силиконови формичкиНа мен все ми мирише на гума. Затова не ги ползвам.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 01:32#7от: Неуспехи със силиконови формичкиИ аз не можах да се справя веднъж, но сле това се получи.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 06:28#8от: Неуспехи със силиконови формичкиДоволна съм от силиконовите форми за печене, намазвам хубаво с олио преди да сложа сместа в тяхОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 01:25#9от: Неуспехи със силиконови формичкиЗадължително ги намазвам с масло преди това.ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 07:25#10от: Неуспехи със силиконови формичкиСлагат се на водна баня, нали?ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 07:41#11от: Неуспехи със силиконови формичкиНе, като тава, директно на решетката на фурната ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 07:46#12от: Неуспехи със силиконови формичкине се слагат на водна баня, само се внимава да не са много силни градусите на фурната , слагат се в тава, ползвам тавата на фурнатаОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 07:49#13от: Неуспехи със силиконови формичкиНа мен ми бяха казали, че трябвало на водна баня и затова реших да попитам. Благодаря много! Все още съм начинаеща.ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 07:53#14от: Неуспехи със силиконови формичкиТо и аз не съм от супер напредналите, но със силиконови форми правя често мъфини. :y:ОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 11:36#15от: Неуспехи със силиконови формичкиСиликонови не съм вземал до сега.ОтговорОтговор с цитат
- 29.04.16 11:23#16от: Неуспехи със силиконови формичкиЕдин път съм ползвала и станаха,знам само че не се препълват формите.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest