Gotvach.bg»Форум»Начинаещи кулинари»Какъв ориз използвате в кухнята?

Какъв ориз използвате в кухнята?

  • 17.01.16 08:43#1Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308Какъв ориз използвате в кухнята?Какъв ориз използвате в кухнята? Има ли значение вида за различните ястия?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 09:38#2МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Какъв ориз използвате в кухнята?От години използвам само бланширан ориз, тъй като не разкашква и слепва. Другите видове също може да се направи така, че да не се разкашкват, но
    не ми се занимава допълнително.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 10:23#3ИсиИсиПомощник ГотвачРегистрация: 12.12.15Град: СмядовоОтговори: 120от: Какъв ориз използвате в кухнята?Винаги ползвам "КRINA" Български ориз. ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 11:57#4Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Какъв ориз използвате в кухнята?Поддържам няколко вида ориз на склад .Бланширан,бисерен,арборио и басмати.Естествено,че има разлика за различните ястия.Можеш ли да направиш мляко с ориз с басмати или бланширан? Някъде мисля,че беше тук видях мляко с черен ориз.Малко останах учудена,защото императорския ориз се ползва за съвсем друго,но да не изпадам в подробности.ОтговорОтговор с цитат
  • 19.01.16 06:53#5Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Какъв ориз използвате в кухнята?Хич не ми звучи странно блаширан с мляко (сигурно защото не ги разбирам). Аз наскоро открих бланширания и всичко правя с него, защото не се налага да го пържа, за да не слепне, както са ме учили за другия (а и това не е достатъчно).
    Кафяв ориз ползвате ли? Чела съм, че е по-полезен, но отнема доста повече време за приготвянето. Май съотношението е 1:6 (вода) - пак не съм сигурна така ли беше... Веднъж съм яла и ми хареса, имам 1 пакет вкъщи, който още не съм оползотворила. :blush:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.01.16 02:37#6Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Какъв ориз използвате в кухнята?Ами всички въглехидратни храни имат гликемичен индекс ,в това число и ориза.Колкото повече нишесте има в дадения ориз,толкова повече се увеличава гликемичния индекс.В зависимост какъв ориз ядеш и как го приготвяш,може да отслабваш.Бланширания ориз малко се отдалечава от диетичния.Тези неща се учат в специални училища и аз съжаление обикновения човек(ако не е заинтересуван) няма от къде да ги знае! :y:ОтговорОтговор с цитат
  • 19.01.16 03:55#7Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Какъв ориз използвате в кухнята?Аз ползвам бял ориз Премиум на TIRADELL. Купувам си го от Лидл и съм много доволна.ОтговорОтговор с цитат
  • 19.01.16 04:27#8Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Какъв ориз използвате в кухнята?Нямам обпрвделена любима марка ориз Използвам и най-обикновен и от тези специалните и по-скъпи ОтговорОтговор с цитат
  • 19.01.16 06:21#9Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Какъв ориз използвате в кухнята?Аз използвам само бланширан, защото не се разкашква и не се слепва. За всички манджи само него полювам! ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 01:51#10МаргаритаМаргаритаНовакРегистрация: 19.01.16Град: СофияОтговори: 229от: Какъв ориз използвате в кухнята?ползвам бял ориз, нямам любима маркаОтговорОтговор с цитат
  • 22.01.16 12:38#11Татяна ДимитроваТатяна ДимитроваНовакРегистрация: 07.01.16Град: ХасковоОтговори: 71от: Какъв ориз използвате в кухнята?аз използвам само бисерен оризОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 04:50#12МаргаритаМаргаритаНовакРегистрация: 19.01.16Град: СофияОтговори: 229от: Какъв ориз използвате в кухнята?веднъж пробвах и балансОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 07:31#13Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Какъв ориз използвате в кухнята?Аз полвам ориз "Национал".ОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 07:35#14ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Какъв ориз използвате в кухнята?СКОРО БЯХ ВЗЕЛА ОРИЗ ОТ ЛИДЪЛ ГОТОВ Е ЗА 15-18 МИНУТИ СУПЕР Е НЕ ПОМНЯ КАКСЕ КАЗВА, :y: НО НА ОПАКОВКАТА ПИШЕ ЧЕ СЕ ВАРИ ЗА 18 МИНУТИ МНОГО СЪМ ДОВОЛНА ОТ НЕГО :love:ОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 07:57#15Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Какъв ориз използвате в кухнята?Използвам бисерен ориз, предимно на Крина.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 01:42#16Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Какъв ориз използвате в кухнята?Аз също ползвам на КринаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest