Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Готвили ли сте патешко магре?

Готвили ли сте патешко магре?

  • 29.04.16 10:43#1Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър ШефРегистрация: 05.12.15Град: СофияОтговори: 112Готвили ли сте патешко магре?Готвили ли сте патешко магре? Гледам в MasterChef се изтрепват да го готвят и нещо съм се запалила да пробвам...Ако някой е готвил да сподели по специфични моменти и тънкости, моля!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.16 12:23#2marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Готвили ли сте патешко магре?Да и много обичам и често правя.
    Патешко магре с портокалов сос

    2 бр. патешки магрета с кожа
    черен пипер, сол, смлян кориандър - последното е по желание, защото има много силен аромат, може да се замени с наш магданоз
    2 портокала
    30 г масло
    1 ч.л нишесте
    50 мл бяло вино
    за гарниране - сладко от смокини, боровинки или друго по желание
    Филетата се измиват и подсушават. Правят се разрези на каре върху кожата, но да не се стига до месото. Поръсват се с портокалов сок, черен пипер, кориандър. Оставят се в хладилник за около 1 ч да се мариноват.
    Тежък тиган с незалепващо дъно. Поставят се филетата с кожата надолу. Запичат се за около 5 мин на умерен огън. Мазнината се отстранява и се обръщат филетата и от другата страна за около 3 мин. Посоляват се. Прехвърлят се в тавичка и се запичат за 10 мин. в гореща фурна. Изваждат се и се оставят да почиват за 5-10 мин.
    В касерола се загрява порт. сок и виното. Добавя се маслото, разтопява се и се добавя размитото нишесте в малко студена вода. Разбърква се непрекъснато докато се сгъсти соса.
    Филетата се режат по диагонал. Сервират се в плато, залива се със сос. От страни се добавя и сладкото от боровинки.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.16 08:54#3Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър ШефРегистрация: 05.12.15Град: СофияОтговори: 112от: Готвили ли сте патешко магре?Благодаря за рецептата Мари! Със сигурност ще пробвам да сготвя патешко магре и ще имам тази рецепта в предвид ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.16 10:32#4Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Готвили ли сте патешко магре?Аз не съм готвила, и също гледах в Мастер шеф как го приготвят.ОтговорОтговор с цитат
  • 05.05.16 02:44#5Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Готвили ли сте патешко магре?До сега не съм готвила, но рецептата на Мари ми хареса.ОтговорОтговор с цитат
  • 05.05.16 02:47#6NEVINEVIПомощник ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: МалчикаОтговори: 117от: Готвили ли сте патешко магре?До сега не съм готвилаОтговорОтговор с цитат
  • 09.05.16 02:01#7Yana G.Yana G.ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: ВарнаОтговори: 331от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм приготвяла, звучи ми сложно и скъпо за приготвяне ястиеОтговорОтговор с цитат
  • 23.05.16 06:04#8Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Готвили ли сте патешко магре?Тази рецепта е за хора, които обичат алангле приготвено месо. Аз определено обичам хубаво изпечени меса и не вярвам, че за 18 минути термично обработване едно месо ще е добре изпечено.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.05.16 10:02#9Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Готвили ли сте патешко магре?Рецептата е интересна. Трябва да се разполага с повечко време, за да се приготви. Аз лично не съм готвила. ОтговорОтговор с цитат
  • 28.05.16 10:02#10Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Готвили ли сте патешко магре?Рецептата е интересна. Трябва да се разполага с повечко време, за да се приготви. Аз лично не съм готвила. ОтговорОтговор с цитат
  • 22.06.16 10:22#11GerganaGerganaНовакРегистрация: 20.06.16Град: ПървомайОтговори: 22от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм приготвяла до сегаОтговорОтговор с цитат
  • 20.07.16 03:39#12Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм готвила патешко магре , но хареса ми рецептатаОтговорОтговор с цитат
  • 05.09.16 05:56#13Елена КавакЕлена КавакНовакРегистрация: 12.01.16Град: ПловдивОтговори: 62от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм приготвяла до сега, но ми се иска да опитам. От къде да се снабдя с патешко магре, не съм виждала по магазините, предполагам има в големите вериги.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 07:55#14Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Готвили ли сте патешко магре?патешкото месо е много вкусно , харесвам и в ястия и супиОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 10:25#15Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм готвила,защото не харесвам патешко- но рецептата на Мари ми харесва и може някой път да опитам ОтговорОтговор с цитат
  • 28.09.16 05:45#16Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Готвили ли сте патешко магре?От много отдавна искам да направя като гледам от Мастършеф но все не намирам време а и е доста финно за обработване.Трудно се получава качествено приготвено.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest