Gotvach.bg»Форум»Продукти и Подправки»Кой е използвал меласа в рецепти

Кой е използвал меласа в рецепти

  • 23.09.16 06:38#1Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666Кой е използвал меласа в рецептиВ кулинарни предавания , готвачи използват в рецепти меласа. Какъв и е вкуса, полезна ли е меласата , замества ли захарта в рецептите и за предпочитане ли е да се използва
    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.09.16 12:02#2marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Кой е използвал меласа в рецептиАз я ползвам в някои рецепти. Днес си купих отново , тъй като ми свърши предишното бурканче, Melassa 420 g - немска е. Подсладител е, биологичен продукт с високо съдържание на желязо и калций. Има на 100 г - 297 калории. Пускала съм рецепти с такъв продукт, защото така замествам златния сироп, той е от царевица , а на всякъде пише че е много вреден, защото е америкн. производство и вероятно е силно генно изменен, като продукт на царевицата. Меласата е тъмна на цвят, до тъмно кафяво или както има и тъмен мармалад , например от сини сливи. Такъв цвят има. Много е гъста, по гъста е и от мед.ОтговорОтговор с цитат
  • 25.09.16 06:03#3Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Кой е използвал меласа в рецептиБлагодаря МарияОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest