Gotvach.bg»Форум»Сладко Изкушение»Приготвяли ли сте огледална глазура?

Приготвяли ли сте огледална глазура?

  • 04.10.16 10:41#1ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноваторРегистрация: 20.07.16Град: ХасковоОтговори: 63Приготвяли ли сте огледална глазура?Приготвяли ли сте огледална глазура за торта? Ако да - споделете рецепта
    ОтговорОтговор с цитат
  • 06.10.16 08:47#2Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Приготвяли ли сте огледална глазура?въртеше се клипче в групите по фейса, но не съм правила.ОтговорОтговор с цитат
  • 06.10.16 10:03#3marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Да. Имам и рецепта точно как се приготвя и ако има някой желание ще я пусна. Не е трудна, но наистина се прави с повечко шоколад.ОтговорОтговор с цитат
  • 06.10.16 11:18#4Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Не съм приготвяла и ако дадете малко повече информация, ще е добре.ОтговорОтговор с цитат
  • 07.10.16 12:03#5marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Ще пусна рецептата, но за нея трябва термометър, иначе не става работата. Много работа ми върши. Кантарче също е задължително за тази рецепта.
    Стъклен Ганаш
    В 1/2 ч.ч. студена вода се изсипва 10 г желатин да набъбне.
    125 мл вода се слага в дълбок съд, добавя се 225 г захар кристал и се поставя на умерен огън. Разбърква се непрекъснато докато стигне 104 градуса. Сваля се от огъня и след леко охлаждане се добавя 150 г кувертюр. Разбърква се с тел до стопяването му.. Добавя се 30 г какао но с висок %, разбърква се да се поеме добре и се добавя 65 мл сметана висок %. Разбърква се докато стигне 59-60 градуса. Добавя се желатина и се разбърква до стопяването му. Сместа се прецежда задължително през цедка, минава се през блендер ръчно и бавно. Отново се прецежда и температурата трябва вече да е 28 градуса.
    Тортата се поставя на висок поднос, или върху широка чаша и се залива с шоколада. без да се заглажда повече. Не се пипа докато напълно "хване" шоколада.
    PS веднъж съм го правила и определено омазах кухнята с шоколад, защото когато се качи тортата върху широката чаша задължително се поставя решетка и когато се стича шоколада по стените на тортата, той трябва обратно да се събере и да се ползва отново, ама аз не се усетих и стана една...
    Наистина се получава невероятен гланц, стъкло е.
    Какаото трябва да е например на Ван Хутен с богат какаов вкус, плътно и маслено и най-вече тъмно с истински цвят на какао , с това което се продава по магазините у нас не става.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 07.10.16 08:32#6Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Не не съм правила но сигурно е много сложно. За да се постигне този гланц трябват доста умения в сладкарството.ОтговорОтговор с цитат
  • 07.10.16 05:07#7Христилияна ДимитроваХристилияна ДимитроваМастър ШефРегистрация: 04.06.16Град: ПлевенОтговори: 238от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Не съм приготвяла ,изглежда ми много трудно.ОтговорОтговор с цитат
  • 07.10.16 06:19#8Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Не съм приготвяла и сега разбирам, че има такава глазура, доста трудно се приготвя, за майстори еОтговорОтговор с цитат
  • 07.10.16 07:29#9Monika IvanovaMonika IvanovaМастър ШефРегистрация: 10.04.16Град: ЛомОтговори: 252от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Аз съм го чела и така написано не ми се струва кой знае колко сложно, но само като го погледна колко е красиво и не смея да опитам да не се разочаровам от себе си.ОтговорОтговор с цитат
  • 07.10.16 08:05#10Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Приготвяли ли сте огледална глазура?50 мл вода
    100 г захар
    100 г глюкоза
    65 г кондензирано мляко
    100 г бял шоколад
    6 г желатин разтворен в 36 мл вода
    Намерих рецепта в интернет, но не съм изпробвала.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.10.16 03:13#11VeselinaVeselinaИноваторРегистрация: 22.06.16Град: -Отговори: 235от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Интересна тема.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.16 08:50#12ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноваторРегистрация: 20.07.16Град: ХасковоОтговори: 63от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Благодаря ви за рецептите... Ще отделя един ден и ще пробвам да видим какво ще излезе ОтговорОтговор с цитат
  • 23.02.18 10:33#13Цветанка ЦветановаЦветанка ЦветановаГотвачРегистрация: 03.05.16Град: ЦеновоОтговори: 23от: Приготвяли ли сте огледална глазура?Голямо желание имам да се пробвам поне веднъж.Като се прежаля ще ви покажа ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest