Gotvach.bg»Форум»Продукти и Подправки»Солта - враг и приятел на Човека

Солта - враг и приятел на Човека

  • 14.01.17 07:23#1Мария СимоваМария СимоваАвторРегистрация: 02.02.16Град: КазанлъкОтговори: 1Солта - враг и приятел на ЧовекаНие всички използваме солта, за добавка в храната си ! Но малцина знаят, че тя също може да бъде и от голяма полза при лечението на различни здравословни проблеми.

    Например, ако добавите 2-3 супени лъжици сол в шампоана си, можете да получите толкова добър шампоан за мазна коса, а ефектите ще бъдат видими почти веднага!

    Ето и някои други начини за използване на солта:

    За пилинг на краката:
    Добавяте 2 супени лъжици сол в чаша зехтин, и търкайте с пемза - кожата става гладка и мека като коприна.

    За Боди- пилинг:
    Солта е невероятна и за тялото. За да направим този крем, ни трябват --2 супени лъжици морска сол и половин чаша кокосово масло.
    Използваме сместа за мазане на тялото.

    За народен лек:
    Главоболие - Ако често страдаме от главоболие, ни трябват 1 чаена лъжичка сол в чаша с вода. Изпиваме напитката, главоболието ще изчезне за по-малко от 15 минути.

    За рани - Въпреки че солта предизвиква краткотрайна болка, когато се прилага за рани всъщност ускорява оздравителния процес. Добавяме 2 супени лъжици сол в чаша с вода, след което се прилага лечение на раната.

    Но все пак имайте в предвид - че трябва да сме внимателни с използването на сол, ако страдаме от високо кръвно налягане.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.20 01:56#2Станислава ВълковаСтанислава ВълковаИноваторРегистрация: 12.04.18Град: ЯмболОтговори: 94от: Солта - враг и приятел на ЧовекаСолта може да увеличи секрецията на стомашна киселина а тя задържа водата ...
    Следователно, хора страдащи от хипертонични или стомашни заболявания е
    необходимо приемът на сол да се сведе до минимум ... Могат да я заменят с подправки или лимонов сок.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest