Gotvach.bg»Форум»Диети и Отслабване»Каква е диетата след операция от апендицит?

Каква е диетата след операция от апендицит?

  • 25.02.17 08:07#1Денислава ВеселиноваДенислава ВеселиноваЧиракРегистрация: 11.01.17Град: ВрацаОтговори: -Каква е диетата след операция от апендицит?Знаете ли, как точно протича диетата след операция от апандесит. Кога и какво точно се хапва след самата операция.

    Докторът не ми каза точно какво да ям, знам само че трябва да се избягват пържените храни, газираното , бобените храни и само това каква е последователността на захранването.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 05.03.17 12:31#2Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Каква е диетата след операция от апендицит?Здравей, аз съм оперирана от перитонит и отстранен апендицит. Имам записани някои неща които спазвах. Захранването става постепенно след месец, най-добре е след консултация с лекаря. Аз се захраних след 6 месеца, заради перитонита и то само с някои от забранените храни. Дори до сега не консумирам много от тях. Надявам се да са ти от полза, много е важно да не приемаш сол, бобови и тежки храни. Пускам ти и моя списък, но пак при първия преглед си питай хирурга. Поздрави!

    Приемане на много течности без газирани напитки и кафе, не се препоръчват силни чаени запарки, млякото да е обезмаслено.
    Да се избягва тлъсти, мазни меса, пушени колбаси и риби. Тестени изделия и захарни- да се ограничат особено торти, бисквити и сладкиши.
    Максимално ограничаване на солта.
    Може да се консумират супи- зеленчукови и леки бульони, каши и пюрета. Зеленчуци без зеле, грах, бобови и гъби.
    Плодове без мъхести-праскови, кайсии, нектарини. Без круши и грозде.
    Без ядки и пуканки- може сушени плодове
    Месо може чисто пилешко и заешко. Риба- морска, не тлъста. Сирене- в ограничени количества, обезмаслено.
    Без пържени храни, по възможност на пара, задушени или варени.
    Контрола е най-малко за 1 месец.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.01.18 01:08#3Нина ИвановаНина ИвановаМастър ШефРегистрация: 03.01.17Град: СофияОтговори: 150от: Каква е диетата след операция от апендицит?Най-добре е да се конкултирате и с доктор!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest