Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?

  • 10.03.17 04:32#1zarq666@gmail.comzarq666@gmail.comИноваторРегистрация: 20.01.17Град: ПанагюрищеОтговори: 63Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Моля дайте съвети как да снимаме по най-добрия начин приготвените от нас ястия. Като гледам снимките в кулинарната мрежа, имам чувството че сред нас има професионални фотографи. Казвам го като комплимент. Ще се радвам ако дадете кратки съвети.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.03.17 03:12#2АдминистраторАдминистраторПомощник ГотвачРегистрация: 04.10.08Град: -Отговори: 84от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Ще кажа само, че е важно снимките да бъдат ясни и да се вижда добре това, което е снимано!

    За съжаление много голяма част от снимките, които се добавят или са много лошо качество или много не се разбира какво е снимано на снимката.

    Снимките направени от телефон много рядко са със задоволително качество и сме принудени да ги изтриваме. На всеки му е приятно когато види една добре презентирана и снимана рецепта и обратно - за съжаленеи има снимки, които могат да предизвикат крайно отрицателни емоции, затова сме принудени да ги изтриваме. Всяка снимка, която не отговаря 100% на рецептата или и придава негативна светлина се изтрива.


    Разбирам, че много от вас негодуват, но не можем да си позволим да разваляме качеството на сайта.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.03.17 02:01#3Йорданка КовачеваЙорданка КовачеваПомощник ГотвачРегистрация: 03.02.17Град: ПловдивОтговори: 21от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Здравейте
    Аз съм начинаеща в сайта, но ще споделя как понякога постигам по -добър ефект за снимките си.
    Това, което пише администратора е напълно вярно, а именно, че снимките от телефон са с по -лошо качество отколкото с фотоапарат например, но понеже на всички ни е по -лесно направо да си снимаме с телефоните и да качваме снимките директно, болшинството това и правим.
    За да бъдат ясни, достатъчно светли и цветни снимките ни от телефон, може да използваме самите опции на камерата, които притежава всяко устройство и след като вече е направена снимката, да я изсветлим (ако е по -тъмна), после да направим цветовете по -наситени и накрая да я направим по -релефна, по -ясна (или незнам как точно да се изразя), за да се вижда добре всеки детаил от ястието. Разбира се не трябва да се прекалява с "ефектите ",за да запази ястието своя автентичен вид и цвят.
    Надявам се да съм била полезна.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.03.17 04:41#4zarq666@gmail.comzarq666@gmail.comИноваторРегистрация: 20.01.17Град: ПанагюрищеОтговори: 63от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Благодаря ви за отговора, но не съм съвсем сигурна дали е позволено от администраторите да се обработват допълнително снимките.
    Не са много ясни правилата свързани с това.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.03.17 05:18#5АдминистраторАдминистраторПомощник ГотвачРегистрация: 04.10.08Град: -Отговори: 84от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Стига снимката да няма колажи, надписи и други пречещи на самото ястие, няма проблем да си обработвате снимката.ОтговорОтговор с цитат
  • 02.04.17 12:10#6Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 427от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Фокуса и светлината са най-важни. Ястието трябва да е на фокус, обектива трябва да е чист, ръцете трябва да са спокойни, и да не потрепват ако не е фокусирано, снимката ще е размазана и неясна. Добре да е на дневна светлина, аз често готвя вечер и докато наглася някаква светлина, почва се едно бърсане, едно въртене, палим лампи, духам да изстине, че като има пара се замъглява снимката и си късам нервите. Като снимам на дневна светлина определено е по добре.ОтговорОтговор с цитат
  • 14.09.17 10:39#7Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаПомощник ГотвачРегистрация: 07.12.16Град: СмолянОтговори: 29от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Темата ме заинтригува. Аз съм от тези, които снимат с телефон. Бързам... Целта ми е да не забравя как е изглеждало сготвеното от мен, по моя или на някой друг рецепта, защото обичам импровизации в кулинарията!...
    Хубаво е да имаш с какво да снимаш качествени снимки - без спор! И да можеш да си го позволиш! Да са ми живи и здрави бъдещият абитуриент и двамата студенти - един ден надявам се да мога и аз!
    ОтговорОтговор с цитат