Gotvach.bg»Форум»Говорилник»Любимата ми рецепта за спагети

Любимата ми рецепта за спагети

  • 29.04.17 08:30#1МиссаМиссаПомощник ГотвачРегистрация: 09.02.17Град: Велико ТърновоОтговори: 85Любимата ми рецепта за спагетиОт скоро време искам да споделя една любима моя рецепта, но след като я качвам вече 2-3 пъти - редакторите преценяват, че няма място като рецепта в сайта- дано като тема бъде допусната

    придружена е от снимка, но тук няма как да я добавя

    спагети - 200 гр
    бекон - 70-100 гр
    лук - 1
    чесън
    доматено пюре - 3-4с.л.
    чили - 2с.л.
    зеленчуков бульон - 1
    босилек
    куркума

    Сварявате спагетите в дълбока тенджера по указанията на опаковката. Хубаво е да са добре сварени, но не толкова, че да се разкашкат. Ако ги искате "ал денте" ги извадете по-рано с около 2-3 минути. Отцеждате на гевгир, като преди това в чаша разтваряте бульона с водата от спагетите - около 150 милилитра.

    В съд слагате нарязания на кубчета кромид лук и го задушавате в мазнина на котлона за няколко минути, докато омекне. Прибавяте накълцания бекон - може и пушено месо, а дори някакъв колбас вместо него. Пикантните спагети не са вкусово капризни и почти всичко би им подхождало, стига да е приготвено както трябва.

    Като се позапържи прибавяте всички подправки - чесънът на ситно накълцан, босилекът много фино стрит и малко куркума за да подчертае пикантния вкус. Щипка сол пожелание, за да не се получат безвкусни спагетите може да се сложи във водата, в която се варят.

    Щом клокне е време за бульона, доматеното пюре и чилито. Те се смесват така че да се образува един хомогенен сос, Който се добавя при останалите съставки и се разбърква хубаво. Котлона се намалява, така че да не ври или бълбука соса. Оставя се за няколко минути, после се разбърква и се добавят спагетите. Върху всяка порция може да настържете пармезан и да декорирате с маслинка.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.02.20 10:08#2Станислава ВълковаСтанислава ВълковаИноваторРегистрация: 12.04.18Град: ЯмболОтговори: 94от: Любимата ми рецепта за спагетиНай-лесният вариант е да заврат , а после пържени в масло с добавка соев сос.
    Вторият вариант вече изисква настърган кашкавал.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest