Гледам и не вярвам на очите си!

  • 29.04.17 10:08#1Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428Гледам и не вярвам на очите си!Само на мен ли ми прави впечатление, че сайта се пълни с безсмислени рецепти и буламачи?
    Разбирам, че тук не е място само за майстори, всеки има право на изява, обаче всичко с някакви норми. Аз лично от месеци се нагледах на какви ли не щуротии, да не говорим, че изпробваните рецепта с всеки ден стават все по малко, а преписващите от книгите и списанията не спират да пълнят сайта с рецепти без снимки и като почнат една категория и няма спирка..ще гледаме днес смутита, вчера бяха салати, преди това беше от страницата с риба... Като отворя на новите рецепти от деня и първия ред са 4ри броя прекрасни рецепти и от там надолу се почват със снимки поставени от редакторите или рецепти с буквално отвратителни снимки, на неща, които сякаш прасета ще ги ядат, а да не коментирам безумиците на някои потребители, които правят такива импровизации, че гарнират плодова салата полята с карамел и украсена с маслина- не знам как тази рецепта въобще е допусната до публикуване.

    И за да дам пример и за уникална снимка ще помоля да погледнете рецептата "Доматена каша с кайма'" - ако бях написала коментар вероятно щях да получа бан от администраторите защото наистина щеше да е груб. Честно..хора, това на мен ми прилича на повърнато....да не говорим за безумните съставки и глупавата рецепта като цяло. И за да не ми се обиди само авторката на рецептата ще кажа , че за жалост тя не е единствената и ако има желаещи мога и други примери да дам ..

    На мен лично ми писна да гледам гнусотии, искам като вляза в сайта да виждам неща, които да стимулират апетита ми и да ме подтикнат да ги сготвя или запазя, а не да ме отвратят и да ми се отяде...Миналата година в сайта имаше комуникация, направо с кеф да влизаш, да четеш, да научиш нещо ново и полезно, обсъждахме, коментирахме...а сега като напишеш коментар, се почват едни сръдни, едни цупения, смъкване на рейтинги за отмъщения и чекване на минусчета на ласкавите коментари към хубавите и стойностни рецепти...жалко...
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 12:29#2AdminAdminАдминистраторРегистрация: 04.10.08Град: -Отговори: 103от: Гледам и не вярвам на очите си!Една снимка трябва да представя дадената рецепта в положителна светлина. Ако от една снимка ти се догади или заповръща, защото е имало и такива, то тя няма място в сайта. В това две мнения по въпроса няма. Затова е и лично проверявам всички снимки добавени към чужди рецепти и процентното съотношение на снимките, които се одобряват е доста нисък.

    Снимките към този момент не съм ги проверявал от повече от седмица, в следващите дни ще ги мина и ще махна лошите.

    Относно рецептите с ниско качество, рецепти от рода на кренвирши, салати с домати и краставици, сладко със сливи и тем подобни отдавна не се публикуват.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 12:31#3Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Гледам и не вярвам на очите си!Marchela_vs :Нека всички да се захванат за работа и никой да не се меси в работата на другия оставете това на на администратори, редактори и т.н. те да преценят според правилата на играта. За някой може рецептите да са "повърни" за други НЕ, не всички имаме еднакъв вкус т.н..
    Нека посетителите и феновете на сайта да решават тези неща с коментари и снимки, не самите ние да се "плюем" а после "ближем"! Докато вместо се занимаваме с простотии , нека сготвим нещо хубаво и апетитно с което да привлечем много хора към сайта, оттам идват и посещаемост на рецепти, гласуване ,точки ,оценяване! Това е според мен важното или поне аз това целя работя за сайта като за мой личен сайт!!!


    Охх, Мария, защо когато четете не вникнете в смисъла на написаното, а виждате само това което ви изнася? Кой на кого в работата се бърка, не те разбирам. Написах този пост за да го видят потребителите и да се осъзнаят и отново не разбирам, защо всички тук си мълчите като " мишки" и не си кажете точно какво мислите с цел за да не бъдете неудобни и да не обидите някой. Вие личности ли сте или какво? Глас нямате ли, мнение, или ти прави кеф да се правиш на "ни лук яла, ни лук мирисала". Много може да си триете неудобните коментари, но като си изтривате коментарте или критиките от потребител преди това се замислете дали не е бил прав и като ги триете не си мислете, че рецептата ви ще стане по добра и по добре изглеждаща..
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 12:39#4marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Гледам и не вярвам на очите си!Marchela_vs :Нека всички да се захванат за работа и никой да не се меси в работата на другия оставете това на на администратори, редактори и т.н. те да преценят според правилата на играта. За някой може рецептите да са "повърни" за други НЕ, не всички имаме еднакъв вкус т.н..
    Нека посетителите и феновете на сайта да решават тези неща с коментари и снимки, не самите ние да се "плюем" а после "ближем"! Докато вместо се занимаваме с простотии , нека сготвим нещо хубаво и апетитно с което да привлечем много хора към сайта, оттам идват и посещаемост на рецепти, гласуване ,точки ,оценяване! Това е според мен важното или поне аз това целя работя за сайта като за мой личен сайт!!!


    Ненавиждам хора без мнение, то трябва да се изказва във всеки един момент, от това което те е подразнило. Ненавиждам да ми се раздава акъл на килограм, това мога аз да си го правя.!! Нямаш какво да кажеш, замълчи си по-добре или отговаряй конкретно по темата ни.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 04:17#5Теодора Иванова КаменоваТеодора  Иванова КаменоваПомощник ГотвачРегистрация: 11.04.17Град: -Отговори: 3от: Гледам и не вярвам на очите си!Аз готвя само и единствено за удоволствие, отделям достатъчно време в търсене на интересни за мен рецепти и ми е неприятно да чета едно и също на различни места.Ако отварям различни сайтове, то е за да потърся различни идеи, а не за да си губя времето.
    Също така нямам причина за завист- "наградите" са по джоба ми, погледнато само като материални придобивки, бих казала,че вече са и в дома ми.Говорим за почтеност, щом толкова искаш да печелиш- от 2-3 места, трябва да положиш и толкова усилия-двойно или тройно.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.05.17 07:33#6София ХристоваСофия ХристоваНовакРегистрация: 28.06.16Град: ЛомОтговори: 25от: Гледам и не вярвам на очите си!Сия Рибагина,едно голямо браво!Напълно сте права и ви подкрепям!ОтговорОтговор с цитат
  • 05.05.17 01:16#7Krasi VangelovKrasi VangelovЧиракРегистрация: 04.03.17Град: ПетричОтговори: 5от: Гледам и не вярвам на очите си!Сия,Мария Марчева,Йорданка-напълно сте прави.Има неща тук които изобщо не са за гледане,ни за готвене.И точно техните автори не търпят критика и съвет.Писах на администратора,но отговор не получих -относно обидчивоста и глупавите отмъщения после и реших да си мълча вече.Но тази сутрин гледам-пак някой отишъл да ми сваля рейтинга с единици,личи си че е явно и целенасочено.Някоя си Лила,която забелязах че е гласувала с 5 ци на тези рецепти,които аз коментирах негативно-палачинките ,които бяха с неугледна визия ,меко казано-разкъсани и пльоснати в чинията,неприличащи на нищо и т.н..За мен е от ясно по ясно че това е с цел.Е стига вече де,това на мафия прилича вече.Всички подмолни мишки са се обединили да отмъщават на тези които откровено си казват мнението.ОтговорОтговор с цитат
  • 06.05.17 01:13#8Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник ГотвачРегистрация: 25.02.16Град: СвищовОтговори: 217от: Гледам и не вярвам на очите си!Първо- да се обърна към Мария- коя сте Вие, госпожо, че да казвате кой има право на мнение и кой не?!? Щом сте създали дадена тема- всеки има право да изкаже своето мнение! Второ- Сия- ти ли си най- голямата разбирачка на рецепти в тоя сайт? Като си с много рецепти и снимки, да не си мислиш, че знаеш и можеш всичко? Всеки има право да публикува каквото обича и каквото за него е добре! Щом администраторите са го одобрили- вие тука кво сте седнали да плюете и обиждате рецептите на другите?!? Гледайте си във вашите паници и не се бъркайте в чуждите! Аз, която от толкова време работя като готвач не си позволявам да критикувам, та вие сте се събрали тука и плюете по другите! Нима вие не сте имали такива моменти?!? И аз ги имам- не се хваля, че имам най-добрите рецепти, но не съм тръгнала да плюя по труда на другите! Като не ви харесва толкова- подминавате и готово! И на мен не ми харесва, когато гласуват за мои рецепти или статии с 1-ца, но какво да се прави.. разни хора, разни идеали! Всеки има право на мнение и не е културно да нападате хората, които имат мнение- различно от вашето, както е направила госпожа Марчева по-горе и то с особена злоба... Колкото за Бени, защо нападате жената?!? Така е искала да сложи крутоните- така ги е сложила! Коментара на Сия за прасетата е особено грозен и не й прави чест! Та това от мен- нападайте ме, плюйте ме- изобщо не ми пука! Ама моля ви се спрете се с тая злоба- да не вземе да ви стане нещо от толкова злоба и отрова! ОтговорОтговор с цитат
  • 06.05.17 10:07#9Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Гледам и не вярвам на очите си!Лично за мен темата е приключена, но понеже Теодора Мещерова ми е задала въпроси реших да и отговоря :

    Мила ми Готвачке Теодора, никога и никъде не съм написала че аз съм най голямата разбирачка и мога всичко, даже напротив, не веднъж съм казвала колко провали съм имала, само че не смятам че трябва да си показвам резила публично. Споделям и публикувам само това, което става за ядене от хора, има що годе нормален вид и е вкусно. В свободното си време гледам кулинарни предавания и се образовам, стремя се да научавам, чета и търся нови неща, затова мила ми Готвачке не се тупам в гърдите че знам всичко, не знам, но научавам.

    Имам право на коментар, защото доколкото виждам все още не ми е спряна тази функция и ти не си човека, който ще ми каже да не го правя. Не мисля че когато казваш истината на някой това е грешен подход, напротив, ако те искат да се научат, да се развиват, да стават по добри, това ще ги стимулира следващия път да го направят по добре. Точно ти като Готвач трябва да се опитваш да учиш хората, да им показваш грешките, а не да им замазваш очите и да се правиш тук на много толерантна.

    Когато аз почнах да публикувам бях готова за коментари, обсъждания и критики. Когато го правиш публично трябва да си готов за това, така че щом те не искат да гледаме в техните паници да не публикуват, след като е публично и в интернет мога да гледам в която си искам паница.

    На теб лично, мила ми Готвачке Теодора преди време ти казах, че може да си готвач, но по нищо не ти личи, поне от това което представяш, повярвай ми, дори синът ми готви по добре от теб, а и той не е готвач , затова дали ти си даваш обективното мнение мен лично не ме вълнува

    Коментара ми за прасетата беше особено прям и на място, аз наистина съм виждала точно такива крутони да забъркват в кофа за прасета.
    В този тема не става дума за злоба, а за истината, а това че вие не правите разликата си е лично ваш проблем. Ако бях злобна щях да почна да си щтракам единици на всички, без да им обяснявам защо, както междувпрочем почнаха да го правят някои хора вече. Те са злобните, мила ми Готвачке Теодора, не аз, аз съм неудобна, не злобна

    И последно към Админ:
    Когато имаш възможност погледни рецептата на потребителката Нина Иванова – „Вкусотия с кайма и кашкавал” и ми кажи какво трябва да видим на тази снимка, защото аз попитах, но тя вместо да отговори си изтри коментара, та ако може като се поосвободиш да ми кажеш къде да търся вкусотията в тази снимка и заслужава ли си това нещо да стои в сайта?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 06.05.17 12:26#10marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Гледам и не вярвам на очите си!Ох, Дорче Дорче ....късно се включи, както е написала Сия, темата е приключила. Закъсня, мила, да си изкажеш "чутовните" мисли. Ех, да можеш да готвиш като Сия.... ама на , пусто не можеш. Затова продължавай да пишеш и преписваш статии, няма лошо, а дали се четат...понякога може и да се четат, не знам.

    Дорче, пак не си разбрала, аз темата не съм я създала, Сийчето я създаде , а аз само си споделям и отговарям в нейната тема и освен това всеки има право да си отговаря на никого не съм писала , че не може да изразява мнение, напротив, точно обратното казах, нека да си поговорим, да си споделим, пък да се опознаем, ти к`во ще кажеш, а , не си ли съгласна..?? Ех, Дорче, пак не четеш с разбиране....но друго и не очаквам. Дорче, не знаеш ли, че в спора се ражда истината.?? Не знаеш! Недей да отговаряш, вече няма смисъл.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 06.05.17 02:26#11Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Гледам и не вярвам на очите си! ОтговорОтговор с цитат
  • 06.05.17 02:44#12AdminAdminАдминистраторРегистрация: 04.10.08Град: -Отговори: 103от: Гледам и не вярвам на очите си!@Сия, права си за вкусотията с кайма и кашкавал. Не знам защо е попаднала такава рецепта в сайта, аз не бих я публикувал или поне снимките. Ястието предполагам не е толкова зле, колкото изглежда на снимката. Както и да е, негативните снимки са махнати.

    И пак ще повторя, една снимка трябва да придава положителна светлина на ястието. Ако снимката те кара да ти се догади, значи няма място в сайта. По-неопитните е редно да се учат от по-опитните. Но в крайма сметка и едните, и другите, не трябва да превръщате сайта в бойно поле.

    Ще отворя тема във форума, където можете да репортвате рецепти, които не стават или снимките са им много гадни. Така ще ги преглеждаме повторно. Редакторките ни са под пара и някои рецепти се преглеждат по-бързата процедура, особено когато са почивни дни.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest