Gotvach.bg»Форум»Начинаещи кулинари»Как се прави домашна сметана?

Как се прави домашна сметана?

  • 31.05.17 11:16#1Николина ПанчеваНиколина ПанчеваНовакРегистрация: 19.05.17Град: ВарнаОтговори: 2Как се прави домашна сметана?Интересувам се как се приготвя домашна сметана. Търсих в нета, но не намерих информация
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.07.18 04:27#2Йозлям КадироваЙозлям КадироваГотвачРегистрация: 28.08.17Град: ВарнаОтговори: 28от: Как се прави домашна сметана?За да приготвим сами сметана е необходимо високомаслено прясно или квасено мляко, ако ще приготвяме заквасена сметана. Прясно издоеното мляко, след подваряване, се сипва бързо в широк съд, поставен на студена водна баня. След около час каймакът се обира със ситна мрежеста лъжица, след което се оставя в хладилник за 24 часа, за да се отцеди. Така получената прясна сметана се разбива до хомогенна маса. Трайността й е около 72 часа. Заквасена сметана се получава от каймака на заквасеното мляко, като трайността и е около 5 дни при температура 10 градуса.ОтговорОтговор с цитат
  • 22.07.18 04:28#3Йозлям КадироваЙозлям КадироваГотвачРегистрация: 28.08.17Град: ВарнаОтговори: 28от: Как се прави домашна сметана?Това е рецепта от този сайт (за съжаление не мога да дам името на потребителя, тъй като преди известно време си го бях записала на тетрадка), но се получава страхотно.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest