Изпитана рецепта с вино и свинско месо?

  • 12.01.18 10:53#1Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1009Изпитана рецепта с вино и свинско месо?Търся сполучливо и вкусно ястие със вино и свинско месо! С бяло или червено вино стават по вкусни ястията?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.18 10:35#2Нина ИвановаНина ИвановаИноваторРегистрация: 03.01.17Град: СофияОтговори: 152от: Изпитана рецепта с вино и свинско месо?Точно снощи готвих свински пържолки с вино и станаха много сочни и вкусни След малко ще споделя рецептата ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.18 10:56#3Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1009от: Изпитана рецепта с вино и свинско месо?С нетърпение ще очаквам рецептата защото довечера ще имаме гости и имам пържоли. ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.18 10:59#4Нина ИвановаНина ИвановаИноваторРегистрация: 03.01.17Град: СофияОтговори: 152от: Изпитана рецепта с вино и свинско месо?Крехки свински пържолки с шампанско

    Продукти

    1 кг свински пържолки
    200 грама майонеза
    3-4 големи глави лук
    2 чаши вино (може и шампанско ако Ви е останало от празниците
    150 грама кашкавал
    малко мазнина
    сол
    червен пипер
    черен пипер
    чесън (може и на прах)
    сушен магданоз (или пресен)


    Пържолките начукайте добре и овкусете с подправки на вкус (сол, червен пипер, черен пипер). В голяма тава с намазано дъно с олио ги подредете. Отгоре поръсете с магданоза и чесъна (ако е суров го минете през преса за чесън). След това намажете пържолките с пласт майонеза и отгоре наредете нарязаният на кръгчета лук. Следва отново пласт майонеза. Залейте с 2 чаши вино или шампанско и печете в силно загрята фурна 60 минути. Преди да извадите пържолките ги наръсете с настърган кашкавал и оставете още малко във фурната, докато се разтопи кашкавала и се запече. Пържолките стават невероятно крехни и сочни. Добър апетит
    ОтговорОтговор с цитат