Gotvach.bg»Статии»Хранителни Продукти
Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
ТоникХранителни ПродуктиТоник
08 Февр.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Mеко сирене ЛангреMеко сирене Лангре
08 Февр.
Лангре е мазно сирене, гъсто, влажно и с крамообразна консистенция, с висока калоричност, съдържа около 50 процента мазнини и 460 килокалории. Откъде идва сирене Лангре. Поднасяне на сирене Лангре
Царевичен сиропЦаревичен сироп
16 Януари
Една от съставките за подобряване на храната са подсладителите, а широко известен подсладител е царевичният сироп. Хранителен състав на царевичния сироп. Ползи и приложения на царевичния сироп. Сиропи като царевичния
Царевично олиоЦаревично олио
17 Дек.
Как се произвежда царевичното олио? Готовото за употреба царевично олио има две основни предимства за всякакъв вид приложение – то е с неутрален вкус и висока точка на димене.
Конопено олиоКонопено олио
04 Дек.
Същност на конопеното олио. Ползи от конопеното олио. От кога конопеното олио е познато на човечеството. Конопено олио с високо съдържание на THC и такова с ниско. Ползите от конопеното олио. Разрешено ли е конопеното олио в
Брашно от слънчогледови семкиБрашно от слънчогледови семки
25 Септ.
Брашното от слънчогледови семки е точно това - прави се чрез смилане на слънчогледови семки. Брашното от слънчогледово семе е безглутеново и отлична алтернатива на бялото брашно. Готвене със слънчогледово брашно
Слънчогледово брашноСлънчогледово брашно
11 Август
Мястото на слънчогледовото брашно сред други видове брашно. Получаване и химичен състав на слънчогледовото брашно. Полезни свойства на слънчогледовото брашно. Какво да приготвим от слънчогледово брашно?
Царевично нишестеЦаревично нишесте
16 Юни
Царевичното нишесте е въглехидрат, получен от едносперма на царевицата. Представлява бяло прахообразно вещество. Царевично нишесте - описани, състав и приложение в кулинарията.
ТапиокаТапиока
02 Май
Тапиока е название, което не е добре познато у нас, защото става въпрос за екзотична култура, родом от Южна Америка. Тапиока - описание, приложение и здравословни ползи.
Лешниково брашноЛешниково брашно
14 Март
Същност на лешниковото брашно. Химически състав на лешниковото брашно. Ханителна стойност на брашното от лешници. Полезни свойства на лешниковото брашно. Как да си направим брашно от лешници. Рецепти с лешниково брашно
ЯйцаЯйца
02 Февр.
1
Запазването на яйцата за консумация е изключително важно, тъй като неправилно обработените яйца могат да съдържат салмонела. Яйцата са добър източник на протеини. Състав и ползи от яйцата.
КетчупКетчуп
02 Февр.
Кетчупът е най-популярният сос в света. Предшественик на кетчупа е азиатски сос, в който не присъствали домати, но англичаните обогатили рецептата. Състав на кетчупа. Ползи и вреди от кетчупа.
Захар ПанелаЗахар Панела
14 Януари
Хранителна стойност на захар Панела. Разновидности и търговски форми на захар Панела. Използване на захар Панела. Противопоказания за консумация на Панела