събота, 1 август
Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?
Кое за какво е полезно

Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?

1

Алкалните храни са изключително полезни, защото неутрализират киселините, натрупани в тялото и балансират нивото на pH. Повечето листни зелени хранителни продукти са ниско-киселинни.

1

Алкални Храни

Алкални Храни - здравни и кулинарни полезни и практични съвети. Последните статии и материали в нашия сайт. Кулинарни и здравни съвети за Алкални Храни.
 • Алкални Храни - Диета с разделно храненеДиети

  Диета с разделно хранене

  19.04.20150

  Разделното хранене е популярен хранителен режим, за който са изписани много книги и се слави като един от най-здравословните методи за сваляне на килограми.

 • Алкални Храни - Седмична зеленчукова диетаДиети

  Седмична зеленчукова диета

  10.10.20130

  В зеленчуковата диета преобладават плодовете и зеленчуците, и отсъстват почти всички познати ни животински продукти. Освен високото си съдържание на витамини, минерали и други микроелеменри, плодовете и зеленчуците притежават и редица други свойства.

 • Алкални Храни - Алкално-киселинно храненеХранене при проблеми

  Алкално-киселинно хранене

  12.07.20150

  Ако внесем киселинно-образуваща храна, тялото започва да издърпва от запасите ни алкални елементи, за да може да неутрализира тази киселинност и да запази неутралното рН на кръвта и течната среда.

 • Алкални Храни - Алкалните храниХранене при проблеми

  Алкалните храни

  08.06.20150

  Храната, която приемаме, се превръща в гориво за тялото с алкален или киселинен характер. Важно е да се отбележи, че не органичният състав на храната я прави киселинна или алкална, а нейните неорганични вещества, като калций, магнезий, калий, натрий, сяра

 • Алкални Храни - Алкална диетаДиети

  Алкална диета

  19.01.20141

  Някои учени твърдят, че този вид хранене може да забави загубата на мускулна маса и костно вещество. Ползи от алкалната диета.

 • Алкални Храни - Разделно хранене по системата на ШелтънХранене при проблеми

  Разделно хранене по системата на Шелтън

  07.02.20140

  Съчетаването на различни храни определят схемата на разделното хранене, а ето и какви са съветите и препоръките на д-р Шелтън за храненето и смесването на храните.

 • Алкални Храни - Лошото хранене и застояване образуват камъни в бъбрецитеХранене при проблеми

  Лошото хранене и застояване образуват камъни в бъбреците

  27.11.20110

  Бъбречно-каменната болест е хронично заболяване. При него се образуват камъни в тъканта или кухините на бъбрека. Характерните симптоми са болка, кръв и наличие на камъни в урината.

 • Алкални Храни - Най-добрите храни за лятотоКое за какво е полезно

  Най-добрите храни за лятото

  12.07.20110

  Сред най-добрите храни за лятото са различни видове плодове и зеленчуци, билки и семена, както и продукти от козе мляко. Избягвайте кафето, шоколада и сладоледа.

 • Алкални Храни - Храни трудни за храносмиланеКое за какво е полезно

  Храни трудни за храносмилане

  21.02.20121

  Правилното храносмилане е важен фактор за здравето на човек. Комбинацията на някои храни изключително затрудняват храносмилателните функции.

 • Алкални Храни - Скумрия с чесън за здраво сърцеКое за какво е полезно

  Скумрия с чесън за здраво сърце

  31.08.20102

  Скумрията с чесън и джинджифил помага за здраво сърце, като веществата, които съдържа подобряват изпомпването на кръвта, и благоприятстват за ниско кръвно налягане и добър холестерол.

 • Алкални Храни - Коя храна за колко време се разграждаКое за какво е полезно

  Коя храна за колко време се разгражда

  12.03.20123

  Комбинирайте правилно храните в своето меню, за да не товарите храносмилането, избягвайте пържените и мазни храни, защото те се разграждат за повече от осем часа!

 • Алкални Храни - Пълнозърнестите храни не лекуват ракХранене при проблеми

  Пълнозърнестите храни не лекуват рак

  23.01.20150

  При анализа станало ясно, че дневният прием на 28 грама зърнени храни намаляват риска от фатален изход в резултат на сърдечен проблем с 5 . Пълнозърнестите храни обаче на повлияват положително рак.

 • Алкални Храни - Полезни или вредни са зърнените храниКое за какво е полезно

  Полезни или вредни са зърнените храни

  23.09.20120

  Зърната, особено пълнозърнестите храни, са съществена част от здравословния начин на хранене. Всички видове зърна са добри източници на сложни въглехидрати и някои ключови витамини и минерали.

 • Алкални Храни - Диета след хранително натравянеДиета при проблеми

  Диета след хранително натравяне

  17.02.20121

  Хранително отравяне е остро състояние, което възниква внезапно в рамките на 24 часа след консумация на храни, заразени с патогенни бактерии, токсини или вируси.

 • Алкални Храни - Храни без или с малко въглехидратиКое за какво е полезно

  Храни без или с малко въглехидрати

  11.03.20121

  Ниско въглехидратни храни са млякото и млечните продукти, някои зеленчуци, рибата и морските деликатеси и още други.

 • Алкални Храни - Храни за отводняванеХранене при проблеми

  Храни за отводняване

  18.06.20120

  Това не е лесен въпрос, на който може да се отговори, защото има много причини за задържане на течности в организма, които няма да бъдат излекувани от яденето на храни, които ви карат да просто да пишкате.

 • Алкални Храни - Гликемичен индекс на различните продуктиКое за какво е полезно

  Гликемичен индекс на различните продукти

  28.05.20121

  Различните храни имат различни стойности. По-богатите на фибри, нискокалорични храни, имат по-малък индекс и съответно благодарение на тях, губим тегло. Това са храни като плодове, зеленчуци, риба, нетлъсти меса.

 • Алкални Храни - Храни без мазниниХранене при проблеми

  Храни без мазнини

  21.05.20130

  Мазнините възникват по естествен начин в месото и в по-голямата част от млечните продукти. Ако обаче търсим храни, не съдържащи никакви калории в тях, трябва освен без мазнини, те да се и без сол, и захар.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Алкални Храни - рецепти и материали за всеки ден и вкус. Всичко за Алкални Храни в нашия сайт. Оцени Алкални Храни от звездичките над текста. Перфектни рецепти, правилно хранене, програми за отслабване, здравни съвети. Приятно четене на тестваните ни рецепти и теми за Алкални Храни. Готвач.бг - национален портал за изпитани рецепти, правилно хранене, мнения и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.