петък, 3 юли
Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?
Кое за какво е полезно

Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?

1

Алкалните храни са изключително полезни, защото неутрализират киселините, натрупани в тялото и балансират нивото на pH. Повечето листни зелени хранителни продукти са ниско-киселинни.

1

Алкални Храни

Алкални Храни - здравни и кулинарни полезни и практични съвети. Последните статии и материали в нашия сайт. Кулинарни и здравни съвети за Алкални Храни.
 • Алкални Храни - Диета с разделно храненеДиети

  Диета с разделно хранене

  19.04.20150

  Разделното хранене е популярен хранителен режим, за който са изписани много книги и се слави като един от най-здравословните методи за сваляне на килограми.

 • Алкални Храни - Седмична зеленчукова диетаДиети

  Седмична зеленчукова диета

  10.10.20130

  В зеленчуковата диета преобладават плодовете и зеленчуците, и отсъстват почти всички познати ни животински продукти. Освен високото си съдържание на витамини, минерали и други микроелеменри, плодовете и зеленчуците притежават и редица други свойства.

 • Алкални Храни - Алкалните храниХранене при проблеми

  Алкалните храни

  08.06.20150

  Храната, която приемаме, се превръща в гориво за тялото с алкален или киселинен характер. Важно е да се отбележи, че не органичният състав на храната я прави киселинна или алкална, а нейните неорганични вещества, като калций, магнезий, калий, натрий, сяра

 • Алкални Храни - Алкална диетаДиети

  Алкална диета

  19.01.20141

  Някои учени твърдят, че този вид хранене може да забави загубата на мускулна маса и костно вещество. Ползи от алкалната диета.

 • Алкални Храни - Разделно хранене по системата на ШелтънХранене при проблеми

  Разделно хранене по системата на Шелтън

  07.02.20140

  Съчетаването на различни храни определят схемата на разделното хранене, а ето и какви са съветите и препоръките на д-р Шелтън за храненето и смесването на храните.

 • Алкални Храни - Лошото хранене и застояване образуват камъни в бъбрецитеХранене при проблеми

  Лошото хранене и застояване образуват камъни в бъбреците

  27.11.20110

  Бъбречно-каменната болест е хронично заболяване. При него се образуват камъни в тъканта или кухините на бъбрека. Характерните симптоми са болка, кръв и наличие на камъни в урината.

 • Алкални Храни - Най-добрите храни за лятотоКое за какво е полезно

  Най-добрите храни за лятото

  12.07.20110

  Сред най-добрите храни за лятото са различни видове плодове и зеленчуци, билки и семена, както и продукти от козе мляко. Избягвайте кафето, шоколада и сладоледа.

 • Алкални Храни - Храни трудни за храносмиланеКое за какво е полезно

  Храни трудни за храносмилане

  21.02.20121

  Правилното храносмилане е важен фактор за здравето на човек. Комбинацията на някои храни изключително затрудняват храносмилателните функции.

 • Алкални Храни - Скумрия с чесън за здраво сърцеКое за какво е полезно

  Скумрия с чесън за здраво сърце

  31.08.20102

  Скумрията с чесън и джинджифил помага за здраво сърце, като веществата, които съдържа подобряват изпомпването на кръвта, и благоприятстват за ниско кръвно налягане и добър холестерол.

 • Алкални Храни - Коя храна за колко време се разграждаКое за какво е полезно

  Коя храна за колко време се разгражда

  12.03.20123

  Комбинирайте правилно храните в своето меню, за да не товарите храносмилането, избягвайте пържените и мазни храни, защото те се разграждат за повече от осем часа!

 • Алкални Храни - Пълнозърнестите храни не лекуват ракХранене при проблеми

  Пълнозърнестите храни не лекуват рак

  23.01.20150

  При анализа станало ясно, че дневният прием на 28 грама зърнени храни намаляват риска от фатален изход в резултат на сърдечен проблем с 5 . Пълнозърнестите храни обаче на повлияват положително рак.

 • Алкални Храни - Полезни или вредни са зърнените храниКое за какво е полезно

  Полезни или вредни са зърнените храни

  23.09.20120

  Зърната, особено пълнозърнестите храни, са съществена част от здравословния начин на хранене. Всички видове зърна са добри източници на сложни въглехидрати и някои ключови витамини и минерали.

 • Алкални Храни - Диета след хранително натравянеДиета при проблеми

  Диета след хранително натравяне

  17.02.20121

  Хранително отравяне е остро състояние, което възниква внезапно в рамките на 24 часа след консумация на храни, заразени с патогенни бактерии, токсини или вируси.

 • Алкални Храни - Храни без или с малко въглехидратиКое за какво е полезно

  Храни без или с малко въглехидрати

  11.03.20121

  Ниско въглехидратни храни са млякото и млечните продукти, някои зеленчуци, рибата и морските деликатеси и още други.

 • Алкални Храни - Храни за отводняванеХранене при проблеми

  Храни за отводняване

  18.06.20120

  Това не е лесен въпрос, на който може да се отговори, защото има много причини за задържане на течности в организма, които няма да бъдат излекувани от яденето на храни, които ви карат да просто да пишкате.

 • Алкални Храни - Гликемичен индекс на различните продуктиКое за какво е полезно

  Гликемичен индекс на различните продукти

  28.05.20121

  Различните храни имат различни стойности. По-богатите на фибри, нискокалорични храни, имат по-малък индекс и съответно благодарение на тях, губим тегло. Това са храни като плодове, зеленчуци, риба, нетлъсти меса.

 • Алкални Храни - Храни без мазниниХранене при проблеми

  Храни без мазнини

  21.05.20130

  Мазнините възникват по естествен начин в месото и в по-голямата част от млечните продукти. Ако обаче търсим храни, не съдържащи никакви калории в тях, трябва освен без мазнини, те да се и без сол, и захар.

 • Алкални Храни - Полезни храни при гушаХранене при проблеми

  Полезни храни при гуша

  29.04.20121

  Добре балансираният режим на хранене би помогнал на щитовидната жлеза да работи правилно, така че рискът за гуша да намалее. Яжте редовно плодове и зеленчуци, както и морски храни, за да си помогнете.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Алкални Храни - рецепти и материали за всеки ден и вкус. Всичко за Алкални Храни в нашия сайт. Оцени Алкални Храни от звездичките над текста. Перфектни рецепти, правилно хранене, програми за отслабване, здравни съвети. Приятно четене на тестваните ни рецепти и теми за Алкални Храни. Готвач.бг - национален портал за изпитани рецепти, правилно хранене, мнения и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.