Баклава с плънка

Баклава с плънка

3

с горещия сироп, приготвен от захарта и водата, лимоновата кора и ванилията, кипнали върху котлона. Оставете баклавата с плънка да престои за 1 денонощие или нощ, преди да поднесете....

1

Баклава с Плънка

Открий всички 24 авторски предложения относно баклава с плънка в Готвач.бг.
Ретро баклава с плънка

Ретро баклава с плънка

2

маже с разтопено масло. Отгоре сипваме част от плънката, нареждат се втората част кори, отново плънка и завършваме с последните корите. Нарязва...

Сочна баклава с плънка

Сочна баклава с плънка

Всичко се разбърква и с готовата вече плънка се мажат корите. Пече се на 180 градуса 30 минути. Сиропира се студената баклава с топлия сироп....

Кекс с плънка от баклава

Кекс с плънка от баклава

За пълнежа се смесват орехи, захар, канела и разтопено масло. За кекса - сухите съставки се смесват - брашно, бакпулвер, сода, захар, ванилия...

Вита баклава с кексова плънка

Вита баклава с кексова плънка

на вкус, така самата баклава не става прекалено сладка. Оставете да престои няколко часа....

Гръцка баклава с кексова плънка

Гръцка баклава с кексова плънка

2

подредете останалите кори, също намазани с масло. С остър нож нарежете внимателно баклавата. В касерола сипете олиото и го сгорещете. Залейте...

Баклава по гръцки с ароматна плънка

Баклава по гръцки с ароматна плънка

нарежете на триъгълници. Пригответе сиропа, като сварите водата със захарта и накрая прибавите една ванилия. Залейте готовата баклава с още...

Баклава с домашно приготвени кори и с плънка

Баклава с домашно приготвени кори и с плънка

Приготвянето на самото тесто за баклавата. Тестото става леко мазно. Изсипваме в купа млякото, което е добре да е студено, олиото, оцета...

Баклава

Баклава

5

, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява. След като баклавата изстине се залива....

Точена баклава

Точена баклава

2

средно гъст захарен сироп. С този сироп залейте охладената баклава и оставете на хладно да престои поне 12 часа, за да поеме и да се сиропира....

Кърджалийска баклава

Кърджалийска баклава

1

масло и слагаме две кори. Поръсваме ги с орехи и захар. След това редим една кора, плънка, кора, плънка и т.н. Горният ред са отново две кори...

Класическа Баклава

Класическа Баклава

1

и сокът на лимона. Студената баклава се залива с горещия сироп, покрива се с кърпа и се оставя да престои поне 12 часа....