Добруджанска баница (кавърма)

Добруджанска баница (кавърма)

3

завива за 30-40 минути с дебела кърпа. След това към подсиреното мляко се добавят яйцата и се разбърква. С тази заливка се полива баницата. Слага...

1

Баница Добруджанска Кавърма

Открий всички 12 авторски предложения за баница добруджанска кавърма в Готвач.бг.
Добруджанска домашно точена кавърма

Добруджанска домашно точена кавърма

и е типично за този вид баница, казва се Добруджанска кавърма. Върху едната кора слагаме сирене и надипляме, като хващаме единият края до другия...

Добруджанска кавърма с готови кори

Добруджанска кавърма с готови кори

, става по-вкусна и сиренцето остава целичко. Разтопете маслото. Взимаме една кора за баница и я поръсваме с малко масло, после с натрошено сирене...

Домашна добруджанска баница

Домашна добруджанска баница

Разстиламе корите в тава и ги запичаме за кратко в нагорещена фурна, докато порозовеят. През това време разбиваме яйцата и добавяме млякото и...

Добруджанска баница с готови кори

Добруджанска баница с готови кори

млякото и олиото. Опечените кори се заливат със сместа и баницата се допича, докато хване коричка. Изважда се и се поръсва със захарта....

Свинска кавърма в кори за баница

Свинска кавърма в кори за баница

две кори за баница, като внимателно оформяме гнездо и пълним с поизстиналата кавърма, загъваме висящите краища и оформете вързопче. Обърнете на...

Добруджанки

Добруджанки

12

Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...

Добруджански кръстачки

Добруджански кръстачки

1

казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от тях тази рецепта. Да ви е сладко!...

Добруджански сиренки

Добруджански сиренки

1

Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото. В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата...

Добруджански сач

Добруджански сач

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...

Добруджанска копривена каша

Добруджанска копривена каша

1

Измиваме и почистваме копривата под топла вода. Нарязваме я на дребно и я задушаваме в маслото. Прибавяме и брашното и разреждаме с хладка...

Добруджанска яхния с паприкаш

Добруджанска яхния с паприкаш

Нарязваме на дребно лука, морковите и целината. Задушаваме в олиото и малко вода до омекване. Добавяме паприкаша и едро нарязаните домати...