Баница лучник на Бай Данчо

Баница лучник на Бай Данчо

1

около 40 минути във фурна (160-170 градуса). Изважда се и за 5-10 минути се покрива с кърпа. Любима баница на Тодор Живков; Из книгата: "Аз, готвачът на Живков"...

1

Баница Лучник

Разгледай всички 35 авторски предложения за баница лучник в Готвач.бг.
Лучник

Лучник

3

формата на охлюв. Лучникът се пече в умерена фурна около 30 минути. Поднася се топъл с кисело мляко....

Уникален лучник

Уникален лучник

вторият тестен кръг. Той се завива със стърчащите краища на долната кора. Така сглобения лучник се слага в загрята на 50 градуса фурна да втаса още 15 мин. След това се пече 30 минути на 180 градуса....

Домашен лучник

Домашен лучник

Размиваме маята в хладката вода, прибавяме солта и захарта и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което...

Селски лучник

Селски лучник

. Готовият лучник се оставя за около 15 минути. Отгоре лучника се помазва с един жълтък и малко олио. След това се пече в загрята на 180 градуса...

Шарен лучник

Шарен лучник

1

поставя и втората кора. Краищата на долната кора се завиват към горната. Лучникът се оставя отново да втаса. Преди да се сложи във фурната, се...

Пиле лучник

Пиле лучник

. Притиснете леко краищата. Намажете пилето лучник с мазнина и сложете да се изпече в средно силна фурна. Поднесете ястието със салата по избор....

Постен Селски Лучник

Постен Селски Лучник

Пресейте брашното. Добавете в него маята. Прибавят се яйцето, шарената сол, готварската сол, захарта, олиото, киселото мляко и 150 мл хладка вода...

Лучник по Добруджански

Лучник по Добруджански

В тенджерка с олио задушаваме нарязания на полумесеци лук и чесъна. Преди да е напълно готов прибавяме и нарязаните пиперки. Задушаваме до...

Лучник със свинско месо

Лучник със свинско месо

предварително намазнена тава. Разпределете сместа с месото върху кората и отгоре затворете с втората част от тестото. Намажете с яйцето и печете лучника в умерено загрята фурна до готовност....

Селски лучник с коприва

Селски лучник с коприва

Добре измитата коприва се сварява 5 мин, изстисква се и се нарязва на ситно. В 2 с.л. масло се задушава до омекване нарязаният лук, добавят...

Лучник по селски

Лучник по селски

на 170 - 180 г. за около 30-45 мин. След изваждане от фурната се завива с кърпа. Резултатът е много, много, сочен лучник. Да ви е вкусно! P.S. Консумира се изстинал :)...