Банска Капама

Банска Капама

0

автентична рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

1

Банска Капама в Гювеч

Открий всички 23 авторски предложения относно банска капама в гювеч в Готвач.бг.
Капама в гювеч

Капама в гювеч

3

На дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа. Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и...

Вкусна пилешка капама в гювеч

Вкусна пилешка капама в гювеч

гювеча малко под нивото на плънката, затворете капака и поставете в студена фурна и я включете на 180 градуса, печете за около 90 минути от момента на поставянето на гювеча в фурната. Най-вкусният зимен гювеч!...

Капама от Банско

Капама от Банско

1

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...

Капама по бански

Капама по бански

5

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Свински крачета капама в глинен гювеч

Свински крачета капама в глинен гювеч

1

чесънът се разделя на скилидки, които не се белят. На дъното на подходящ глинен гювеч сложете половината лук и чесън. Отгоре сложете свинските...

Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Баница под капак

Баница под капак

на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част...

Баница в гювече

Баница в гювече

друга. Отново намажете с масло. Поръсете със сирене и завийте на руло, а след това на кравайче. Сложете в предварително намазнено гювече...

Домашна капама

Домашна капама

олиото, виното и зелевия сок. Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака. Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме...

Софийска Капама

Софийска Капама

На дъното се поставя сланината. Върху нея се нарежда нарязаното на дребно кисело зеле и се притиска към сланината. Върху него се...