понеделник, 30 май
Банска Капама

Банска Капама

4

може да се сложи и червено цвекло, нарязано на дребно към продуктите. Това е оригиналната рецепта на Банска Капама, предоставена от леля Мария...

1

Банска Капама в Гювеч

Открий всички 47 авторски предложения относно банска капама в гювеч в Готвач.бг.
Капама по бански

Капама по бански

07.01.20105

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

14.08.20101

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...

Капама от Банско

Капама от Банско

25.12.20141

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....

Капама

Капама

07.01.20163

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Баница под капак

Баница под капак

27.03.2016

на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част...

Яйца Капама

Яйца Капама

14.02.20163

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината...

Великденска капама

Великденска капама

20.04.2014

Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се...

Заек капама

Заек капама

15.01.2014

смес напълнете заека и го зашийте. Сложете го в глинен гювеч. Полейте го с малко вода, виното и малко олио. Похлупете гювеча и го поставете в студена фурна. Пече се, докато заекът не омекне напълно....

Разложка капама

Разложка капама

20.11.20125

и залейте обилно с олио. Покрийте отвора на гърнето с лист хартия и сложете капака. Сложете гърнето с капамата по разложки в загряна силна...

Македонска капама

Македонска капама

07.10.2012

сок и чашата червено вино. Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа....

Агнешка капама

Агнешка капама

03.02.2014

Нарязвате месото и го слагате в тенджерата. Добавяте лука и чесъна, нарязани на ситно. Подправяте с 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л...

Другите гледат още

Какво Ново

Банска Капама в Гювеч, избрани предложения и полезна информация за малки и големи. Имаш критика или въобще не намери това, което ти трябва? За контакт с Готвач.бг пишете тук.