Капама в гювеч

Капама в гювеч

2

На дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа. Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и...

1

Банска Капама в Гювеч

Открий всички 17 авторски предложения относно банска капама в гювеч в Готвач.бг.
Кокошка капама

Кокошка капама

 

се задуши, добавяме червения пипер и разбъркваме добре. Взимаме гювеч и редим ред зеле, кокошка, зеле, свинско месо, зеле, кървавица и...

Капама в гювечета

Капама в гювечета

 

. На дъното на всяко гювече сложете по една с.л. свинска мас. Покрийте с нарязано зеле и наредете от различните меса + една сарма във всяко гювече...

Задушена патица капама

Задушена патица капама

 

Измиваме добре патицата и я нарязваме на порции, след което я задушаваме в собствената ѝ мазнина за няколко минути. След това добавяме маслото и...

Капама по Белишки

Капама по Белишки

 

В дълбок съд на дъното нареждаме зелеви листа и нарязана на филийки сланина. Месото нареждаме на редове, като между дивечовото месо слагаме...

Традиционна българска капама

Традиционна българска капама

 

България се използва кървавица. За капамата най-важно е да имате глинен съд - гювеч. Аз използвам такъв от 4-5 литра. Приготвяте различните видове...

Капама със сарми

Капама със сарми

 

пипер. Наливаме вода, колкото да покрие горния ред сарми и слагаме капака на съда. Печем 1 час и 20 минути - на 250 градуса и още 2 часа на 180 градуса....

Моята коледна капама

Моята коледна капама

1 

. Оризът се измива и се отцежда от водата. В голям глинен гювеч се нарежда първо няколко парчета сланина. Отгоре сложих малко от нарязаното кисело зеле...

Коледна семейна капама

Коледна семейна капама

 

. Ястието се залива със зелева чорба и вода, колкото да покрие продуктите. Поставя се свинската мас, олиото и всички подправки. Гювечът се...

Домашна капама с агнешко месо

Домашна капама с агнешко месо

 

Нарязваме месото на порции, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. В тенджера под налягане нареждаме половината месо, а върху него...

Капама с два вида месо

Капама с два вида месо

 

с черен и червен пипер. Гювечът се захлупва с капака. Ястието се пече на умерена фурна и е готова след минимум 4-5 часа....

Рибарски гювеч

Рибарски гювеч

 

. Смесваме всички зеленчуци и ги слагаме в гювеч. Отгоре слагаме рибата. Заливаме с олиото и виното. Добавяме и лимоновите резени, счукания...