Капама в гювеч

Капама в гювеч

3

На дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа. Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и...

1

Банска Капама в Гювеч

Открий всички 24 авторски предложения относно банска капама в гювеч в Готвач.бг.
Банска Капама

Банска Капама

автентична рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

Вкусна пилешка капама в гювеч

Вкусна пилешка капама в гювеч

гювеча малко под нивото на плънката, затворете капака и поставете в студена фурна и я включете на 180 градуса, печете за около 90 минути от момента на поставянето на гювеча в фурната. Най-вкусният зимен гювеч!...

Свински крачета капама в глинен гювеч

Свински крачета капама в глинен гювеч

1

чесънът се разделя на скилидки, които не се белят. На дъното на подходящ глинен гювеч сложете половината лук и чесън. Отгоре сложете свинските...

Капама по бански

Капама по бански

5

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...

Капама от Банско

Капама от Банско

1

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....

Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Баница под капак

Баница под капак

на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част...

Яйца Капама

Яйца Капама

3

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината...

Заек капама

Заек капама

смес напълнете заека и го зашийте. Сложете го в глинен гювеч. Полейте го с малко вода, виното и малко олио. Похлупете гювеча и го поставете в студена фурна. Пече се, докато заекът не омекне напълно....

Разложка капама

Разложка капама

5

и залейте обилно с олио. Покрийте отвора на гърнето с лист хартия и сложете капака. Сложете гърнето с капамата по разложки в загряна силна...