Банска Капама

Банска Капама

1

желание може да се сложи и червено цвекло, нарязано на дребно към продуктите. Това е оригиналната рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

1

Банска Капама в Гювеч

Открий всички 48 авторски предложения относно банска капама в гювеч в Готвач.бг.
Капама в гювеч

Капама в гювеч

2

На дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа. Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и...

Капама по бански

Капама по бански

5

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...

Капама от Банско

Капама от Банско

1

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....

Свински крачета капама в глинен гювеч

Свински крачета капама в глинен гювеч

чесънът се разделя на скилидки, които не се белят. На дъното на подходящ глинен гювеч сложете половината лук и чесън. Отгоре сложете свинските...

Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Баница под капак

Баница под капак

на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част...

Баница в гювече

Баница в гювече

друга. Отново намажете с масло. Поръсете със сирене и завийте на руло, а след това на кравайче. Сложете в предварително намазнено гювече...

Моята капама

Моята капама

6

Измийте ориза под течаща студена вода. Намажете голям глинен съд или гювеч с олиото, нарежете сланината на тъни парчета и покрийте с тях...

Яйца Капама

Яйца Капама

3

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината...

Великденска капама

Великденска капама

Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се...