Капама в гювеч

Капама в гювеч

2

На дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа. Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и...

1

Банска Капама в Гювеч

Открий всички 48 авторски предложения относно банска капама в гювеч в Готвач.бг.
Банска Капама

Банска Капама

1 

желание може да се сложи и червено цвекло, нарязано на дребно към продуктите. Това е оригиналната рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

Капама по бански

Капама по бански

5 

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Капама от Банско

Капама от Банско

1 

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1 

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...

Капама

Капама

4 

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Баница под капак

Баница под капак

 

на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част...

Коледна капама

Коледна капама

1 

сарми с отделените листа. В голям гювеч или тенджера сложете част от накълцаното зеле, сарми, цялото пълнено пиле, следва нарязаното пушено...

Агнешка капама

Агнешка капама

 

Нарязвате месото и го слагате в тенджерата. Добавяте лука и чесъна, нарязани на ситно. Подправяте с 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л...

Постна капама

Постна капама

3 

Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак...

Заешка капама

Заешка капама

 

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от...

Македонска капама

Македонска капама

 

сок и чашата червено вино. Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа....