Банска Капама

Банска Капама

9

може да се сложи и червено цвекло, нарязано на дребно към продуктите. Това е оригиналната рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско, намиращ се на улица Стефан Караджа 13 в Банско....

1

Банска Капама в Гювеч

Открий всички 39 авторски предложения относно банска капама в гювеч в Готвач.бг.
Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1 

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...

Капама от Банско

Капама от Банско

1 

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....

Капама по бански

Капама по бански

5 

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Капама

Капама

3 

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Баница под капак

Баница под капак

 

на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част...

Моята капама

Моята капама

4 

Измийте ориза под течаща студена вода. Намажете голям глинен съд или гювеч с олиото, нарежете сланината на тъни парчета и покрийте с тях...

Заек капама

Заек капама

 

смес напълнете заека и го зашийте. Сложете го в глинен гювеч. Полейте го с малко вода, виното и малко олио. Похлупете гювеча и го поставете в студена фурна. Пече се, докато заекът не омекне напълно....

Разложка капама

Разложка капама

5 

и залейте обилно с олио. Покрийте отвора на гърнето с лист хартия и сложете капака. Сложете гърнето с капамата по разложки в загряна силна...

Яйца Капама

Яйца Капама

3 

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината...

Великденска капама

Великденска капама

 

Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се...

Гювеч

Гювеч

1 

Посолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички, и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко. В същата мазнина задушете ситно...