неделя, 7 февруари
Банска Капама

Банска Капама

4

може да се сложи и червено цвекло, нарязано на дребно към продуктите. Това е оригиналната рецепта на Банска Капама, предоставена от леля Мария

1

Банска Капама в Гювеч

Открий всички 21 авторски предложения относно банска капама в гювеч в Готвач.бг.
Капама по бански

Капама по бански

07.01.20105

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след

Капама от Банско

Капама от Банско

25.12.20141

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната.

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

14.08.20101

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат

Капама

Капама

07.01.20163

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с

Баничка

Баничка

01.04.20094

Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части. Точат се

Разложка капама

Разложка капама

20.11.20125

и залейте обилно с олио. Покрийте отвора на гърнето с лист хартия и сложете капака. Сложете гърнето с капамата по разложки в загряна силна

Заешка капама

Заешка капама

28.07.2013

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от

Заек капама

Заек капама

15.01.2014

смес напълнете заека и го зашийте. Сложете го в глинен гювеч. Полейте го с малко вода, виното и малко олио. Похлупете гювеча и го поставете в студена фурна. Пече се, докато заекът не омекне напълно.

Гювеч

Гювеч

18.01.20101

Посолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички, и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко. В същата мазнина задушете ситно

Македонска капама

Македонска капама

07.10.2012

сок и чашата червено вино. Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа.

Точена баничка

Точена баничка

01.02.2016

) и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса баничката поне 20 минути. Готовата баница напръскваме съвсем леко с вода и покриваме

Избрано

Какво Ново

Банска Капама в Гювеч, избрани предложения и полезна информация за малки и големи. Имаш критика или въобще не намери това, което ти трябва? За контакт с Готвач.бг пишете тук.