Бланширан октопод със зеленчуци

Бланширан октопод със зеленчуци

2

Октоподът се пуска за 3 секунди във вряла вода, вади се и се почиства, като се отстраняват главата, човката, вендузите и кожата. Махат се...

1

Бланширане на Зеленчуци

Прегледай всички 13 кулинарни идеи относно бланширане на зеленчуци в Готвач.бг.
Основни правила за бланширане на зеленчуци

Основни правила за бланширане на зеленчуци

1

рамките на една минута и да продължи да кипи през цялото време на бланширането. Различните зеленчуци изискват различно време за бланширане. За...

Бланширан ориз с микс от зеленчуци

Бланширан ориз с микс от зеленчуци

3

Загрява се олиото, задушаваме ситно нарязана глава лук и зеленчуковия микс. След като водата от зеленчука се изпари, сипваме ориза да се...

Бланширан ориз с пиле и зеленчуци по китайски

Бланширан ориз с пиле и зеленчуци по китайски

време сварете бланширания ориз във вряща подсолена вода в съотношение 1:2. Пуснете във водата и щипка индийско орехче. Варете ориза 10 минути...

Бланширани тиквички

Бланширани тиквички

. Отцедете ги и ги наредете в голяма чиния. Разбъркайте зехтина с мащерката ригана и залейте бланшираните тиквички. Поръсете със сол и черен пипер и поднесете....

Бланширани картофи

Бланширани картофи

4

Обелете и нарежете картофите на дебели пръчки. Сгорещете палмова или друга мазнина (не течна) във фритюрник. Бланширайте картофите за около...

Как да бланшираме ориз

Как да бланшираме ориз

месо, се потапя във вряща вода. Най-често се бланшират зеленчуци, които предстои да бъдат дълбоко замразени във фризера. Тази техника позволява...

Как да бланшираме картофи

Как да бланшираме картофи

1

, ги поставете до тенджерата с вряща вода. Ако ги бланширане за замразяване, изчакайте, докато водата заври, преди да ги обелите и нарежете. При...

Рататуй с бланширани домати

Рататуй с бланширани домати

се изважда и отцежда. Всички зеленчуци се слагат в дълбок тиган и се прибавя сосът (без китката подправки). Готвят се на тих огън за 10 мин под похлупак. Украсява се с пресни листа магданоз или босилек....

Как да бланшираме грах?

Как да бланшираме грах?

Традиционно в българската кухня бланшираме повечето зеленчуци, преди да ги консервираме по някакъв начин или да ги замразим във фризер. За...

Как да бланшираме броколи?

Как да бланшираме броколи?

. Бланширането е много подходящ метод за приготвяне на редица зеленчуци в това число и броколи. При него се слага вода да кипне, след което продуктите се...

Как да бланшираме спанак?

Как да бланшираме спанак?

1

зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате. В прясно състояние той е най-ценен и е особено подходящ за приготвянето на свежи салати...