Бланширан октопод със зеленчуци

Бланширан октопод със зеленчуци

2

Октоподът се пуска за 3 секунди във вряла вода, вади се и се почиства, като се отстраняват главата, човката, вендузите и кожата. Махат се...

1

Бланширане на Зеленчуци

Прегледай всички 13 кулинарни идеи относно бланширане на зеленчуци в Готвач.бг.
Бланширан ориз с микс от зеленчуци

Бланширан ориз с микс от зеленчуци

3

Загрява се олиото, задушаваме ситно нарязана глава лук и зеленчуковия микс. След като водата от зеленчука се изпари, сипваме ориза да се...

Основни правила за бланширане на зеленчуци

Основни правила за бланширане на зеленчуци

1

рамките на една минута и да продължи да кипи през цялото време на бланширането. Различните зеленчуци изискват различно време за бланширане. За...

Бланширан ориз с пиле и зеленчуци по китайски

Бланширан ориз с пиле и зеленчуци по китайски

време сварете бланширания ориз във вряща подсолена вода в съотношение 1:2. Пуснете във водата и щипка индийско орехче. Варете ориза 10 минути...

Бланширани тиквички

Бланширани тиквички

. Отцедете ги и ги наредете в голяма чиния. Разбъркайте зехтина с мащерката ригана и залейте бланшираните тиквички. Поръсете със сол и черен пипер и поднесете....

Бланширани картофи

Бланширани картофи

4

Обелете и нарежете картофите на дебели пръчки. Сгорещете палмова или друга мазнина (не течна) във фритюрник. Бланширайте картофите за около...

Как да бланшираме картофи

Как да бланшираме картофи

1

, ги поставете до тенджерата с вряща вода. Ако ги бланширане за замразяване, изчакайте, докато водата заври, преди да ги обелите и нарежете. При...

Как да бланшираме ориз

Как да бланшираме ориз

месо, се потапя във вряща вода. Най-често се бланшират зеленчуци, които предстои да бъдат дълбоко замразени във фризера. Тази техника позволява...

Как да бланшираме грах?

Как да бланшираме грах?

Традиционно в българската кухня бланшираме повечето зеленчуци, преди да ги консервираме по някакъв начин или да ги замразим във фризер. За...

Как да бланшираме броколи?

Как да бланшираме броколи?

. Бланширането е много подходящ метод за приготвяне на редица зеленчуци в това число и броколи. При него се слага вода да кипне, след което продуктите се...

Рататуй с бланширани домати

Рататуй с бланширани домати

се изважда и отцежда. Всички зеленчуци се слагат в дълбок тиган и се прибавя сосът (без китката подправки). Готвят се на тих огън за 10 мин под похлупак. Украсява се с пресни листа магданоз или босилек....

Как да бланшираме спанак?

Как да бланшираме спанак?

1

зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате. В прясно състояние той е най-ценен и е особено подходящ за приготвянето на свежи салати...