вторник, 31 март
С бразилски орех се отслабва
Кое за какво е полезно

С бразилски орех се отслабва

0

Селенът в бразилския орех го прави изключително полезен за здравето. Селенът е важен минерал антиоксидант, който пази от вредното въздействие на свободните радикали.

1

Бразилски Орех Дневна Доза

Бразилски Орех Дневна Доза - здравни и кулинарни съвети за всяка домакиня. избрани статии и материали в Готвач.бг. Готварски и здравни препоръки за Бразилски Орех Дневна Доза.
 • Бразилски Орех Дневна Доза - Здравословни ползи от бразилски орехКое за какво е полезно

  Здравословни ползи от бразилски орех

  29.05.20140

  Горите на Амазония са родното място на някои уникални растителни видове, какъвто е бразилският орех. Бразилският орех е много вкусен и полезен, но в никакъв случай не бива да прекалявате с тези ядки.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Бразилски орехЯдки и Семена

  Бразилски орех

  21.02.201413

  Бразилският орех е най-големия естествен източник на селен. Само 2 бразилски ореха дневно са напълно достатъчни за нуждите на организма. Състав на бразилският орех. Здравословни ползи от бразилски орех

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Бразилски орех намалява риска от ракКое за какво е полезно

  Бразилски орех намалява риска от рак

  02.06.20140

  Правилната консумация на бразилски орех може да намали опасността от заболявания като рак на белият дроб, рак на дебелото черво, рак на гърдата или на кожата.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Бразилски орех и мляко за здрав сънКое за какво е полезно

  Бразилски орех и мляко за здрав сън

  16.02.20140

  Учените гарантират, че ако изпиваме по една чаша прясно мляко и изяждаме няколко ядки от бразилки орех, това ще ни донесе здравословен сън.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Дневна норма магнезий, калций, калий, селен и желязоКое за какво е полезно

  Дневна норма магнезий, калций, калий, селен и желязо

  02.06.20120

  Минералите са от съществено значение за добро здравословно състояние. Човешкото тяло използва над 80 минерала за нормалното си функциониране.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Как се яде и чупи кокосов орехКулинарни Съвети

  Как се яде и чупи кокосов орех

  01.02.20120

  Има различни начини за чупене на кокосовия орех. Можете да пробиете с шило дупка, да излеете млякото от кокосовия орех, а след това с ножовка срежете кокоса в центъра му.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Видове орехиКое за какво е полезно

  Видове орехи

  25.09.20130

  Орехите са едни от най-полезните ядки. Въпреки че са висококалорични, два-три ореха се включват и в най-строгата диета, тъй като доказано предпазват от редица заболявания.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Калории в ядкитеКое за какво е полезно

  Калории в ядките

  04.07.20132

  Ядките са продукт, често включван в хранителни диети, но в ограничени количества, както и в програми за бодибилдери, целящи да повишат теглото си и да увеличат размера си. Таблица с калории в ядките

 • Бразилски Орех Дневна Доза - За какво е полезен кокосовият орех и какво съдържаКое за какво е полезно

  За какво е полезен кокосовият орех и какво съдържа

  12.10.20120

  Кокосовият орех предпазва от сериозно заболяване, каквото е гушата. Той е изключително полезен като строителен материал за тялото, затова се препоръчва на хора, които искат да качат мускулна маса.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Какво знаете за бразилската кухня?Кулинарни Съвети

  Какво знаете за бразилската кухня?

  10.03.20150

  Бразилската кухня макар да има много прилики с тази на съседите си в Южна Америка, все пак е различна. Храните на Бразилия обхващат уникална смес от култури и кухни.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Полезно ли е шкембетоКое за какво е полезно

  Полезно ли е шкембето

  29.12.20141

  Наличието на големи дози витамин В12 в шкембето спомага циркулацията на кръвта, както и доброто здраве на нервната система. Той поддържа нивата на мастните съединения, изолиращи нервните тъкани и предаващи нервните импулси.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Малини, ягоди и риба срещу болестиКое за какво е полезно

  Малини, ягоди и риба срещу болести

  11.01.20130

  Зимата е добър момент да се погрижите за имунната си система. За да се предпазите от настинки и други болести, яжте ягоди, малини, бадеми, орехи и риба.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Ползи от пекан – американския орехКое за какво е полезно

  Ползи от пекан – американския орех

  08.12.20121

  Специално жените трябва да го предпочитат в менюто си, защото е богат на антиоксиданти, забавящи появата на бръчки и стареене на кожата.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Ограничават канелата в сладките - била вредна!Кое за какво е полезно

  Ограничават канелата в сладките - била вредна!

  08.01.20141

  В британската преса излезе информация, че Европейският съюз ще ограничи съдържанието на канела в сладките, които се продават по магазините. Причината е, че приемането на голямо количество от подправката вреди на организма заради кумарина в нея

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Готовите супи не са полезниКое за какво е полезно

  Готовите супи не са полезни

  18.01.20110

  Заради високото си съдържание на сол готовите супи могат да бъдат вредни за здравето. Готовите супи водят до инфаркт, инсулт, рак на стомаха, остеопороза, затлъстяване, Бъбречни заболявания.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - От кои храни да си набавим витамин CКое за какво е полезно

  От кои храни да си набавим витамин C

  08.07.20130

  Витамин C помага на организма да усвои желязото, да поддържа здрави тъкани и силна имунна система. Той е силен съюзник в опитите ни да избегнем настинка.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Селен в хранатаКое за какво е полезно

  Селен в храната

  08.03.20121

  Селенът е минерал, необходим на нашия организъм в малки количества. Той предпазва тялото ни от развитието на някои хронични заболявания, злокачествени заболявания, сърдечни болести, укрепва имунната система.

 • Бразилски Орех Дневна Доза - Съхранение на орехи и ядкиКулинарни Съвети

  Съхранение на орехи и ядки

  26.09.20120

  Когато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в горчив деликатес.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Бразилски Орех Дневна Доза - рецепти и теми за малки и големи. Всичко за Бразилски Орех Дневна Доза в нашия сайт. Оцени Бразилски Орех Дневна Доза от звездите над този параграф. Лесни рецепти, съвети за хранене, програми за отслабване, здравни съвети. Приятно разглеждане на доказаните ни рецепти и статии за Бразилски Орех Дневна Доза. Готвач.бг - кулинарен портал за готварски рецепти, правилно хранене, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.