Българска мусака

Българска мусака

1

В маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи. Добавят се...

1

Българска Мусака

Открий всички 74 подбрани съвети относно българска мусака в Готвач.бг.
Традиционна българска мусака

Традиционна българска мусака

4

сол и полейте равномерно мусаката. Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката. Сервирайте с лъжица или две кисело мляко....

Мусака

Мусака

14

Главата лук се нарязва на дребно и се задушава в тигана докато не смени цвета си. В тиганът последователно се слагат доматеното пюре...

Българска пица

Българска пица

1

Най-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло...

Българска лазаня

Българска лазаня

Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа. Зеленчуците се слагат в тиган с малко...

Мускат

Мускат

между осми и шести век пр. Хр. велики поети възпели качествата на муската. Иначе мускат отонел е познат на лозарите от много години. Известно е...

Българско Вино

Българско Вино

Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според...

Български качамак

Български качамак

2

Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в...

Салата Българка

Салата Българка

Обелваме пипера и го нарязваме на лентички (не много тънки ). Измиваме доматите и ги нарязваме също на лентички (както е показано на снимката...

Миланска Мусака

Миланска Мусака

1

сместа за заливката, хубаво разбъркана. Печете мусаката около 30 минути, на 180 грaдуса или до приятен загар....

Чудна мусака

Чудна мусака

Картофите се обелват и се сваряват. Докато са топли, се намачкват на пюре с маргарина и солта. Лукът се нарязва на ситно и се изпържва в 20 г...

Сиромашка мусака

Сиромашка мусака

Сваряваме картофите. Нарязваме ги на ситно. Запържваме зеления лук, копривата и спанака. (предварително бланширани в подсолена вода). Добавяме...