Българска мусака

Българска мусака

1

В маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи. Добавят се...

1

Българска Мусака

Открий всички 74 подбрани съвети относно българска мусака в Готвач.бг.
Традиционна българска мусака

Традиционна българска мусака

4

сол и полейте равномерно мусаката. Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката. Сервирайте с лъжица или две кисело мляко....

Мусака

Мусака

14

Главата лук се нарязва на дребно и се задушава в тигана докато не смени цвета си. В тиганът последователно се слагат доматеното пюре...

Българска шунка

Българска шунка

Залейте свинското филе със зелевия сок. Сложете го да се вари с подправките до готовност. След като уври, се отцежда, нарязва се и се...

Българска пица

Българска пица

1

Най-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло...

Българска лазаня

Българска лазаня

Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа. Зеленчуците се слагат в тиган с малко...

Българско Вино

Българско Вино

Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според...

Салата Българка

Салата Българка

Обелваме пипера и го нарязваме на лентички (не много тънки ). Измиваме доматите и ги нарязваме също на лентички (както е показано на снимката...

Български качамак

Български качамак

2

Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в...

Останахме без българска любеница

Останахме без българска любеница

докато родните потребители се чудят как да се снабдят с качествена българска диня, българските производители на червения вкусен плод се питат...

Българска медена питка

Българска медена питка

Слагаме маята в 25 мл топла вода заедно със захарта, щипка сол и 2 лъжици брашно. Разбъркваме хубаво , покриваме с кърпа и оставяме да шупне...

Традиционна българска капама

Традиционна българска капама

. Резултатът е невероятно вкусно българско ястие. Както знаете много български кулинари използват свинска мас при приготвянето на ястия от кисело зеле, но също вкусно става и с олио. Добър апетит! :)...